Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İzmirli BMC'nin % 25 hissesi el mi değiştiriyor?

 Otomotiv ve savunma alanında Türkiye'nin önde gelen firmalarından BMC'de hisse hareketliliği!Çukurova Grubu'nun borçları ve TMSF sonrası, 2014 yılında Ethem Sancak  tarafından alınmıştı.% yüz yerli olan firmanın günümüzde yarısı Katar'a ait.Peki, 3 ortaktan hangisi hisselerini devretmek istiyor?


Dünya BMC yi tanıyor


Bloomberght.com'un haberine göre; ihaleyle BMC'yi satın alan daha sonra yarısını (49,9) Katar'a ve 25,1'i de Öztürk Ailesine satan Ethem Sancak'ın sac, çelik ve demir gibi ürünleri portföyünde bulunduran Tosyalı Holding ile görüşme aşamasında..



Yine BlombergHT'nin haberine göre, bu konuda her iki tarafla görüşme talebi sonuçsuz kaldı.

BMC; Karasu'da yerli otomobilden tanka, dozerden traktöre bir çok araç üretecek

BMC Otomotiv Hisse durumu

% 49.9 Katar

% 25.1 Öztürk Ailesi

% 25  E. Sancak

Göründüğü kadarıyla BMC'yi ilk anda satın alan Ethem  Sancak şu anda en küçük ortak konumunda.Haliyle Katar, en büyük ortak ancak Türk ortakların toplam payı da 50.1



BMC, otomotiv ve savunma alanında etkin.Nerdeyse her alanda araç ve makina üretmek istiyor fakat özellikle savunma alanına yoğunlaşmış durumda.Yıllardır hafif ticari araç imali yok.

BMC Megastar üretiliyor mu?

Tosyalı Grubu ortak olursa BMC'nin yolunda bir değişiklik olmayacağı gibi metal aksam temini konusunda olumluluk sağlayacaktır!

BMC'NİN KİLOMETRE TAŞLARI



Kaynak/Bilgi; https://www.bloomberght.com/tosyali-bmc-de-hisse-alimi-icin-sancak-ile-gorusuyor-2278762
http://www.tosyaliholding.com.tr/
https://www.oztreyler.com.tr/
https://www.otometre.com/search?q=bmc

4 yorum:

  1. Tosyalı holding çelik üretiminde bulunan bir şirket. Belki de bu ortaklık BMC için daha iyi olur. Türk ortakların yüzde 50.1 lik hisseyi tutmaları lazım. Katar hissesi çok fazla eleştiriye maruz kalıyor.
    Keşke BMC için İngiliz veya Çek bir ortak bulunsa idi.
    Yarısı İngilizlerin olan Fnss ve yarısı Çekya nın olan Temsa nın Avrupalı ortakları hiç bir şekilde eleştirilmiyor farkında iseniz.
    Arap lara karşı bir antipati var anladığım kadarıyla. Bana kalırsa sermayenin Arabı ingilizi olmaz. Yanlış düşünüyorlar. Bu şirketler yabancı sermaye ile çok daha fazla büyüyorlar farkında iseniz.

    YanıtlaSil
  2. Yerli bir firmanın tamamen veya yarısının yabancıya satılmasını bir Türk vatandaşı olarak istemem.Ama o kuruluş, iflas etmek yerine satılacaksa veya ortak olacaksa ve faaliyetine devam edecekse mecburen bir çözüm.kabul etmek lazım..BMC'nin sahibi veya ortağı Çinli Jac veya İtalyan Iveco da olabilirdi.Katar olayı bence ihalede başka rakip olmaması veya ucuza satıldı iddiası, ihaleler gibi soru işaretleri oluşabilecek konuların toplamıyla beraber bir "bilmediğimiz neler pluyor" algısıyla beraber değerlendirilmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ihale TMSF tarafından yapıldı. Ethem SANCAK 2014 de 725 milyon lira ile ihaleyi aldı.
      İhale sürecini incelerseniz. İlk ihalede Ethem SANCAK 540 milyon lira teklif ediyor fiyat hem az bulunuyor hem de tek katılımcı olmasından dolayı ihale açık arttırma usulü yapıldı.
      En sonunda 725 milyon lira da anlaştılar.
      https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bmc-satis-ihalesinde-tek-teklif/163241
      Bakın bu linkte ihale süreci var. Bence ihalede rakip olmak isteyen olurdu. BMC Altay tankı ihalesinde en uygun fiyatı motoru ve transmisyonu dahil olmak üzere veren şirket olduğu halde yerden yere vuruldu. Daha çok para isteyen koç ve Fnss ye ihale verilmeliydi dedikoduları çıktı. Ethem beyin bu şekilde eleştirilmesinin en büyük sebebi herhalde Ak partiye yakın olmasından dolayı idi. Katar eliştirisinin sebebini de Katar ın Türkiye ye sürekli sıcak para akıtması. Bu durum birilerini rahatsız etti. Aslında olay Arap ortak da değil. Mesela BMC nin Arap ortağı Suudlar olsaydı bunu sıkıntı yapmayacak çok adam vardı Türkiye de. Biliyorsunuz Suudlar ile aramız iyi değil. Yani suudlar daha katlanılabilir bir seçenek. Daha doğrusu kendi kafalarından olduğu için öyle düşünürlerdi.
      Bence olaya fayda bakımından da bakmak lazım. Askam gibi batması daha kötü olurdu.
      Şu anda da Ethem bey ortaklıktan çıkıyor diyorlar. Belki birilerinin yüreği soğur da BMC ile uğraşmaktan vazgeçerler!

      Sil
  3. Temsa, iflas edecekti, hayatta kalmak için Çek Skoda ile ortak olundu.FNSS ilk kurulduğundan bu yana iki ortaklı.BMC'de kapanmasındansa bu şekilde faaliyetine devam etmesi güzel bir şey.Ve iflas zamanında, İnşallah çalışanları ve alacaklıları haklarını almışlardır.Çünkü o zamanki zor şartlarda çalışanlarından intihar edenler , çok zor durumda kalanlar oldu.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..