Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni ŠKODA Fabia, tanıtıldı; Yeni asistan sistemleri, dokuz hava yastığı..

ŠKODA, B segmentindeki popüler modeli FABIA’nın dördüncü neslini, online olarak gerçekleştirilen dünya prömiyeriyle tanıttı. Segmenti içerisinde en geniş otomobil olan FABIA, artırılmış konfor özellikleri, birçok gelişmiş güvenlik ve asistan sistemleriyle birlikte iddiasını daha da artırdı.




Modüler MQB-A0 platformu üzerine yapılan Yeni FABIA, ŠKODA markasının yüksek fonksiyonellik, geniş iç hacim, Simply Clever özelliklerini daha ileriye taşıyarak yenilendi. ŠKODA ürün gamında 20 yılın üzerinde bir model olan FABIA, son jenerasyonuyla birlikte evrimleşerek her alanda geliştirildi. 22 yılda 4.5 milyondan daha fazla satış adediyle birlikte FABIA, ŠKODA markasının temel modellerinden biri haline geldi. FABIA, OCTAVIA’nın ardından en çok üretilen ŠKODA modeli olma unvanıyla da öne çıkıyor.





Yeni FABIA’da atletik bir tasarım dili

Her detayıyla geliştirilen dördüncü nesil ŠKODA FABIA, büyüdü ve mevcut tasarım dilini yeni nesle adapte etti. Yeni FABIA atletik duruşu, sportif çizgileri ve keskin ön-arka farlarıyla birlikte, daha dinamik ve duygulara hitap eden bir model haline getirildi. Modüler MQB-A0 platformuna geçiş yapmasıyla birlikte aracın içi ve dışı daha da büyüdü.






ŠKODA’nın kristal tasarım detayları çarpıcı duruşu daha ileriye taşınırken ön kapılarda gövde çizgileriyle birlikte Çek bayrağının karakteristik üçgeni vurgulandı. LED teknolojisine sahip keskin hatlara sahip farlar ise, ŠKODA’nın kendine özgü büyüyen ön ızgarasıyla birleştirildi.





Dördüncü nesil ŠKODA FABIA, ilk üç nesil ile karşılaştırıldığında ağırlığını korurken içeride ve dışarıda daha büyük hale getirildi. 4,108 mm uzunluğu ile ilk kez dört metre sınırını aştı. Yeni FABIA mevcut nesle göre 111 mm daha uzun. Aks aralığı 94 mm artarak 2,564 mm olurken, 48 mm artışla genişliği 1,780 mm’ye ulaştı. Artan ölçüleriyle birlikte zaten geniş olan FABIA kabini, daha da iddialı oldu.





ŠKODA aynı zamanda FABIA’nın bagajında da 50 litre ile önemli ölçüde bir artış elde etti. Böylece segmentinin en büyük bagajı hacmini daha da ileriye taşıdı. 380 litre bagaj hacmine sahip Yeni FABIA, koltuklar katlandığında 1.190 litre hacim sunuyor.


ŠKODA, FABIA modelini geliştirirken aracı daha sessiz ve akıcı hale getirmek için kapsamlı aerodinami çalışmaları da gerçekleştirdi. Aerodinamik olarak optimize edilen jantlar ve ön tamponun altında aktif olarak ayarlanan soğutma panjurlarıyla yeni FABIA, B segmentinde bir rekor olacak şekilde 0.28 rüzgar direnci kat sayısına ulaşmayı başardı. Akıllı soğutma panjurları, 120 km/s hızda giderken yakıt tüketimini 100 kilometre başına 0.2 litre düşürdü.


Daha geniş kabinde daha fazla konfor 

Yeni FABIA’nın kabini, duygusal tasarım ve ergonomi arasında kusursuz bir dengeye sahip. Görsel olarak serbest duran karakteristiğiyle bilgi-eğlence sistemi, 9.2 inçe kadar çıkabiliyor. Son teknoloji sistemlerle birlikte FABIA’nın dijital göstergeleri ilk kez 10.25 inç olarak tercih edilebilecek. “Dijital Gösterfe Paneli” sayesinde sürücüler beş farklı temadan kendi tarzlarına uyanı seçebilecekler.


Öncekine nesle göre 94 mm daha uzun aks aralığıyla yeni FABIA, özellikle arkadaki yolcular için daha fazla yaşam alanına sahip. FABIA’da artan ferahlık hissi, yenilenen kabin detaylarıyla birlikte daha da ileriye taşındı. Yeni renkler, ambiyans aydınlatmaları ve konfor özellikleriyle birlikte FABIA çok yönlülüğü ve şık tasarımı bir araya getiriyor. Çok fonksiyonlu yeni nesil direksiyon simidi ise, tercihe bağlı olarak sportif üç kollu ve DSG şanzıman için vites kulakçıklarıyla birlikte sürüş keyfini artırıyor.


Daha üst segment araçlarda bulunan ısıtmalı ön cam ve ısıtmalı direksiyon gibi birçok özellik FABIA’da da tercih edilebilecek. Ayrıca yeni nesil FABIA’da, çift bölgeli Climatronic klima da yer alacak. Orta konsolun arkasına yerleştirilen hava kanallarıyla birlikte arkadaki yolcular için de konfor artırıldı.


Daha fazla Simply Clever özellik

Yeni FABIA, geniş iç hacminin yanı sıra her zaman olduğu Simply Clever akılcı çözümleriyle de pratikliği artırıyor. Yeni FABIA’da beşi tamamen yeni ve sekizi ilk kez FABIA’da olmak üzere 43 akılcı çözüm sunuyor. Bu sayede FABIA, günlük kullanımı kolaylaştıran dokunuşlarla öne çıkıyor.


Bir ŠKODA klasiği olan yakıt depo kapağındaki lastik derinlik ölçerli buz kazıyıcı, A sütununda otopark bileti tutucu, sürücü kapısının içerisinde şemsiye gibi detayların yanı sıra tamamen yeni Simply Clever özellikler de yer alıyor.


Orta konsolda kredi kartı veya otopark bileti için bir klips, kalem tutması için bir elastik bant yer alıyor. Ön koltukların arasında yer alan çıkarılabilir bardaklık ise daha fazla esneklik sağlarken şanzıman tünelinin üzerindeki alan arkadaki yolcular için küçük eşyalar için saklama gözü olarak kullanılabiliyor. Bagajda esnek ve katlanan bölmeler, opsiyonel panoramik tavan için katlanabilir güneş vizörü, akıllı telefon saklama gözleri, iç dikiz aynasında USB-C girişleri kullanışlılığı artıran özelliklerden sadece birkaçı.


Düşük yakıt tüketimi, daha fazla menzil

Yeni nesil ŠKODA FABIA daha fazla motor seçeneğiyle birlikte düşük yakıt tüketimi sunacak. FABIA’da EVO nesil beş motor seçeneği yer alacak. Her biri Euro 6d emisyon standartlarına uygun olan motorlar, 1.0 litre ve 1.5 litre hacminde. 3 silindirli 1.0 litre motorlar, 65 PS, 80 PS, 95 PS ve 110 PS güçlerinde tercih edilebilecek. 1.5 litrelik dört silindirli motor ise 150 PS güç ve 250 Nm torka sahip olacak. Yeni FABIA motor seçeneklerine göre 5 ileri manuel, 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG çift kavramalı otomatik şanzımanla eşleştirilecek. Aynı zamanda FABIA opsiyonel 50 litrelik yakıt deposuyla alınabilecek ve bu sayede WLTP çevrimine göre 900 kilometreden daha fazla menzil kat edebilecek.


Yeni asistan sistemleri ve dokuz hava yastığı

Yeni ŠKODA FABIA segmentindeki en güvenli otomobillerden biri olarak geliştirilmiş aktif ve pasif güvenlik önlemleri sunuyor. 


Modüler MQB-A0 platformunun da sağladığı avantajlarla FABIA’nın torsiyonel sertliği de artırıldı. FABIA’da üstün özelliklerin yanı sıra ilk kez Seyahat Asistanı, Park Asistanı ve Manevra Asistanı yer alıyor. Seyahat Asistanı otomatik yönlendirme desteği sağlarken sadece tek tuşla aktif hale getirilebiliyor. 210 km/s hıza kadar çalışabilen Adaptif Hız Sabitleyici, öndeki araca göre hızını otomatik olarak ayarlıyor. Şerit Asistanı, FABIA’nın gerektiğinde otomatik yönlendirmeyle şeritte kalmasına yardımcı oluyor. Geliştirilmiş Kör Nokta Algılama Sistemi, 70 metre uzakta olan araçlara karşı sürücüyü uyarıyor. Park Asistanı ise 40 km/s hıza kadar çalışıyor ve direksiyonu otomatik olarak yönlendiriyor. Manevra Asistanı, park sırasında aracın önündeki ve arkasındaki engelleri tespit ederek otomatik fren uygulayabiliyor. Trafik İşaretleri Tanıma, Yaya ve Bisikletli Algılamalı Ön Asistan da FABIA’nın yeni özellikleri oldu.


Aynı zamanda yeni FABIA, sürücü ve ön yolcu, perde hava yastıkları ve ön yan hava yastıklarını standart olarak sunuyor. Opsiyonel sürücü diz ve arka yan hava yastıkları ile güvenlik seviyesi daha ileriye taşınarak dokuz hava yastığıyla donatılabiliyor


7 yorum:

  1. Umarım poloyu bitirir. Çünkü Volkswagen genel olarak çizgisinden uzak tasarımlarla satılıyor. Ve fiyat performans araçları da değil.
    Skoda gerek SUV’da gerek sedan da ve en son hatchback de tasarımlarıyla büyük ses getiriyor.

    YanıtlaSil
  2. Bunun da adını değştirsinler artık FABIQ olsun bari...

    YanıtlaSil
  3. Polodan daha güzel olmuş ...tıpkı dedesi superb'in passattan daha estetik olduğu gibi

    YanıtlaSil
  4. Kadran üstü model yazısı çok hoş ve dikkat çekici skodanın tüm modellerinde görmek ümidiyle 😊

    YanıtlaSil
  5. Skoda ciddi anlam da başarılı işler yapıyor . Bu çizgisini hiç bozmazlar umarım . Çok sevdiğim bi marka

    YanıtlaSil
  6. Scala'dan rol çalmış

    YanıtlaSil
  7. Süper olmuş 👏 Eskisinin arkasını beğenmezdim ve pasif duruyordu. Bu hali 10 numara. Yeni polo da acayip güzel olmuş adeta küçük golf olmuş. Peugeot 208 ve yeni corsa da çok güzel görünüyor. B de rekabet üst düzeyde

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..