Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Hyundai Santa Fe, 230 beygirlik 1.6 lt T-GDI Hybrid motor seçeneğiyle Türkiye'de

Geçtiğimiz hafta B-SUV modeli BAYON’u satışa sunarak tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai Assan, şimdi de Yeni Santa Fe ile SUV segmentindeki iddiasını sürdürüyor. Teknolojik özellikleri, şık tasarımı ve geniş iç mekanıyla öne çıkan Yeni Santa Fe, premium malzeme kalitesi ve




güçlü motoruyla da oldukça başarılı bir duruş sergiliyor. Hyundai’nin en fazla satılan ve aynı zamanda tüm dünyada en fazla bilinen modeli olarak büyük bir öneme sahip olan Santa Fe, D-SUV segmentinde konumlandırılıyor.  



Satışa sundukları yeni modelle ilgili görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Yeni Santa Fe modelimiz ile SUV ailemiz genişlemeye devam ediyor. B-SUV ve C-SUV segmentlerindeki model çeşitliliğimizi şimdi de D-SUV segmentine taşıyarak iddiamızı iki katına çıkarıyoruz. Hyundai’nin premium sınıftaki en iyi modellerinden biri olan Santa Fe, yeni nesil yüksek performanslı 230 beygirlik turbo benzinli ve hibrit motoruyla tüm dikkatleri üzerine çekecek. Yeni Santa Fe ayrıca, konforlu ve zengin donanımları sayesinde bize premimum markalardan yepyeni bir müşteri kitlesi taşıyacak. Kısacası Yeni Santa Fe, teknolojik özellikleri, şık tasarımı ve Türkiye’deki SUV segmentinde fark yaratacak” dedi.



Hyundai’nin yeni tasarım özelliklerinin bir parçası olan Santa Fe, LED farlarla kombine ön ızgarası ve gündüz yanan farları (DRL) ile yeni tasarım kimliğini ortaya koyuyor. Geniş ızgara, Yeni Santa Fe'ye cesur bir karakter verirken, ızgaradaki geometrik desen stereoskopik bir görünüm katıyor. Yeni T şeklindeki gündüz farları, otomobilin dışındaki sağlam karakteri tamamlıyor ve en uzaktan bile tanınabilir hale getiriyor. 

19 inç’lik jantlar üzerinde hareket eden Santa Fe, kaslı ve modern yapısını sportif ön ve arka tamponlarla da destekliyor.

Yeni nesil 1.6 litrelik T-GDi "Smartstream" motorla donatılan premium otomobil, Hyundai'nin yeni Sürekli Değişken Valf Süresi (CVVD) teknolojisini kullanan ilk model. Performanslı kullanımın yanı sıra yakıt verimliliğini de ön planda tutan bu sistem, motoru daha da optimize etmek için “Düşük Basınçlı Egzoz Gazı Devirdaimi (LP EGR)” özelliğine sahip. CVVC sistemi, sürüş koşullarına göre valfin açılma ve kapanma süresini düzenleyerek performansta hissedilir bir artış sağlıyor. Aynı zamanda yakıt verimliliği ve emisyonlarda iyileştirmeler de sunuyor.

Diğer geliştirmelerin yanı sıra Hyundai, Santa Fe modelinde elektrifikasyona da yer veriyor. Turbo benzinli motoru, hibrit teknolojisi ile destekleyen Hyundai, motor performansını ve yakıt ekonomisini bir arada sunuyor ve böylelikle SUV segmentindeki müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılamış oluyor. Yepyeni bir platform ile üretilen Santa Fe, güvenlikte de önemli iyileştirmelerin yanı sıra elektrikli güç aktarma organlarının işini de kolaylaştırıyor. Doğrudan enjeksiyonlu turbo beslemeli motor, 44.2 kW’lik elektrik motoruyla kombine olarak 230 beygir güç üretirken aynı zamanda 350 Nm maksimum tork sağlıyor. Gücünü 1.49 kWh lityum ion polimer bataryaya aktaran bu elektrik motoru, özellikle şehir içi trafiğinde Santa Fe’nin emisyon ve yakıt tüketim değerlerini aşağıya çekerken aynı zamanda performansa da önemli bir şekilde katkıda bulunuyor.

Türkiye’de tek bir donanım seçeneği ve motor tipi ile satışa sunulan Yeni Santa Fe, 7 koltuklu oturma düzeni ile kalabalık ailelerin de dikkatini çekiyor. Deri döşemelere sahip otomobilin ön ve arka koltukları ısıtmalı olarak gelirken ön koltuklarda soğutma özelliği de var. Geliştirilmiş direksiyon sisteminde de ısıtma özelliği bulunurken ön konsolda elektronik bir vites paneli bulunuyor. Geleneksel vites kolları yerine tamamen tuşlu sisteme yer verilerek genişlik hissiyatı arıtırılıyor.

Oldukça premium bir ambiyansa sahip olan Santa Fe, 12.3 inçlik büyük bir dijital gösterge paneli ile donatılmış. Kokpitte dikkat çeken bir diğer donanım ise diğer Hyundai SUV modellerinden aşina olduğumuz 10.25 inçlik bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Krell müzik sistemi ile desteklenen bu ekranda Apple Car Play ve Android Auto bağlantı özelliği de var. Günümüzün gereksinimi olan kablosuz şarj sistemi, Santa Fe’de de sunuluyor. 


Park esnasında veya sıkışık alanlardaki manevralarda sürücünün yardımına koşan 360 derecelik kamera sistemi de Santa Fe’nin güvenlik donanımlarından birini oluşturuyor. Dur kalk özellikli akıllı hız sabitleme kontrolü, şeritte kalma asistanı, şerit takip asistanı ve ön çarpışma engelleme asistanı ile donatılan Santa Fe, ayrıca elektrikli bagaj kapağına sahip.


Dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan Hyundai Santa Fe 1.6 Hibrit Progressive, 889.000 TL’lik fiyat etiketine sahip.

17 yorum:

  1. Konsolu yine eski teknoloji tuşlarla doldurmuşlar. Yeni Tucsonın ekranından koysaydılar daha iyi olurdu. Şimdi bazıları araç sadece makyaj yedi diyebilir ancak dış tasarımda bu kadar radikal değişim yapıldıysa iç tasarımı da daha teknolojik görünüme kavuşturabilirlerdi.

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'de hangi araba gerçek değerinde ki?

    YanıtlaSil
  3. Bu maliyetlerle kaç kişi binecek bu arabalara

    YanıtlaSil
  4. İşte bu da ülkemizin ne kadar arabadan anladığını gösterir! Bu kalitede böyle bir araç rakiplerine göre uygun olmasına rağmen marka algısından kaybediyor! Amerika Rusya ve Asya pazarında yok satıyorken, bizim çok bilmişler bunu alacağıma passat veya 5-10 yaşında bmw mercedes alırım der

    YanıtlaSil
  5. Dubleks daire alırım daha iyi

    YanıtlaSil
  6. Herkes hyundai diye bakacak ama abd Almanya da 40 50 bin euro dolar neyse satılıyor o paralara da Mercedes BMW alınır ama adamlar markaya bakmıyor bizim gibi adamlar kalite donanım sürüş zevki sonuçta sırf Mercedes diye her modeli iyi olmak zorunda değil mesela BMW 1 serisi mi golf mü ben golf alırım bunun gibi marka değil size ne verebileceği önemli o yüzden markaya göre hareket etmeyin yoksa markalar uğraşmaz fazla ne tasarımla ne de diğer özellikler ile

    YanıtlaSil
  7. Piyasadaki tüm arabalar ederinin çok üzerinde satılıyor.

    YanıtlaSil
  8. Abd ve avrupa pazarinda cok sevilen bir suvdur 2.2 202 ps lik motoruyla da efsanedir malzeme kalitesi olarak rakiplerinden kesinlikle asagi kalmiyor kia ve Hyundai grubuna artık saygi duyulmali cok iyi isler basariyorlar ve çoğu Avrupalı rakiplerinden daha sorunsuz ve saglamlar ama ulkemizde marka algisi olarak hakki yeniyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hyundai korenin en buyuk grubu. Akabindan samsung geliyor. Hatta ulkemizde kalite algisi daha yuksek olan Kia hyundainin alt markasidir. Hyundai grubun marka ve bilanco buyuklugu tr nin en buyuk 10 markasindan bile buyuk olabilir(kisisel yorumum). Gunun sonunda markanin konumlandirilmasi ve degerinin bir pazardaki onemini bir kez daha gormus oluyoruz. Avrupali rakiplerinin ic pazardaki edinmis oldugu konum, ikinci el piyasasindaki kolay alim satimindan dolayi avrupali rakipleri hep ulkenizde daha kiymetli olacaktir.

      Sil
  9. Allah'ım.. dualarım yavaş yavaş kabul oluyor.. hyundai palisade calligraphy de gelse.. 3.8 v6 motor 7 koltuklu.. Allah'ım nolursun❤️

    YanıtlaSil
  10. Hyundai Palisade modelini de bekliyoruz. Esas hava palisade

    YanıtlaSil
  11. Toyota'nın Lexus'u Nissan'ın İnfiniti getirdiği gibi Hyundai'de Genesis markasını getirse hepsine kafi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu vergi sistemiyle kimse bisey getiremez..

      Sil
  12. o paraya 2 adet tesla cybertruck çift motorlu alırım. kendine gel hundayi

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel araç, hyundai diye küçümseyenler arabayı yakından görüp inceleseler ağızları açık kalır. Konfor, uzun ömür gibi konularda zaten kendini kardeşi Sorento ile ispatlamış bir model, zaten böyle olmasa Amerikada bu kadar satamaz...
    Fiyat konusuna girmiyorum, fakir bir ülkeyiz ve daha da fakirleşeceğiz. Hyundai nin bu modeli bizim ülkeye getirmesine bile şaşırdım..

    YanıtlaSil
  14. Santa Fe yi bilmeyenler kötülemiş ancak ülkedeki saçma sapan vergi sisteminden dolayı fiyatlar maalesef ki afaki… Santa Fe, XC90 ile birlikte dünyadaki en sağlam güvenilir bir kaç otomobillerden birisidir. YouTube da Santa Fe nin eski versiyonunun çarpışma testlerini ve güvenlik ekipmanlarını izlerseniz anlarsanız. Premium denecek bir SUV modeli

    YanıtlaSil
  15. Hyundai,Kia gibi markaların üst sınıf bir çok aracı var.Gelişmiş ülkelerde beğenilerek kullanılıyor.Bize gelince fiyat milyon TL olduğu için halk kendini şaşırıyor.Audi yi BMW yi tercih ediyor.Bu yüzden ülkemize getirilmiyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..