Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

1949 Ford

Otomobilli hayatın en önde gelen markalarından Ford, 2.  Dünya Savaşı sonrasındaki  ilk modeliyle dikkatleri üzerine çekerken askeri araç imalatından sivil üretime geçiyordu.1949 Ford, şirketin Henry Ford II'nin liderliğinde tamamen yeni bir tasarımla ürettiği ve ünlü endüstriyel ve otomotiv tasarımcısı George Walker tarafından yaratılan ilk savaş sonrası aracıydı. 



Walker, o zamanlar araç tasarımlarında yaygın olan mevcut hantallıkla mücadele etmeye çalıştı. O ve ekibi, 1940'larda bir otomobil için ilk aerodinamik düşüncelerden bazılarını oluşturarak pürüzsüz kenarları olan bir araç tasarladı. Araba, 10 Haziran 1948'de New York'taki Waldorf-Astoria Otel'de halka açıldı. 1949 Ford, genel stil için Moda Akademisi Ödülü'nü kazandı. "Yılın Otomobili" ilan edildi ve yenilikçi gövde tasarımı çok sayıda alıcıyı kendine çekti. 



1949 tasarımı, işlevsel çizgiler boyunca kalıplandı ve düşük süpürme silueti ile sonuçlandı. İkonik ön uç ayırt ediciydi, kaput büyük ama önceki araç modellerinden daha küçüktü. Araç, Ford ve Ford Custom olmak üzere iki sıra halinde geldi. Her iki serideki gövde stilleri arasında dört kapılı sedan, iki kapılı sedan ve club coupe bulunuyor. Cabrio ve station wagon modelleri sadece Custom serisinde, üç kişilik Coupe ise sadece Ford hattında elde edildi. Bayview Blue Metallic ve Arabian Green dahil olmak üzere sekiz yeni dış renk seçeneği sunuldu. 



Araç satışları, otomobilin popülaritesini arttırdı. 1949'da Ford Motor Company, Amerikan halkına bir milyondan fazla Ford, Mercury ve Lincoln sattı. Yeni popülariteleri, Ford'un karını ikiye katlarken yıllarca yetersiz kazanımlar ve cesaret kırıcı kayıplardan başarıya ve güce dönüştü.




Toplam 1.118.762  aadet 1949 Ford üretildi. Tarihçiler arabayı Ford Motor Company'yi kurtaran araç olarak adlandırırlar, çünkü şirketi savaş sonrası dönemdeki kayıplardan 1950'lerde kâra giden yolda başlatan 1949 Ford'du. Araç sadece birkaç yıl için üretildi, ancak şirketin savaş zamanı üretiminden araç üretimine dönüşü için çok önemliydi. 1949 Ford, Ford Motor Company'nin savaş sonrası yeni dünyada güçlü kalacağını kanıtlayan araçtı. 



Ford 1949 Teknik Özelikleri


Motor

226  CID (3,7 L) düz 6 silindir  90 hp (67 kW)

239 CID (3,9 L) V8 100 hp  (75 kW)


Şanzıman; 3 vitesli  manuel - otomatik


Boyutlar

Dingil açıklığı 2.896 mm

Uzunluk 4,999 mm

Genişlik 1,821 mm


Karoser; sedan, coupe, cabrio, sw / 2 - 4 kapı

İmal yılı; 1949 - 1951


Fabrika; 

ABD

 Dearborn, Michigan 

Chester, Pennsylvania

Long Beach, California

Saint Paul, Minnesota

Avustralya,, Singapur, Malezya



Kaynak; https://corporate.ford.com/
Foto; https://corporate.ford.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..