Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Otokar Kent Electra, İETT, Kent XL, Akrep, Arma ve Fuarlar

Şehir içi ulaşımda farklı modelleriyle sektöre hitap eden Otokar, Eylül ayında Münih’te gerçekleştirilecek olan IAA Mobility Fuarı'nda Kent Electra ile gözleri üzerine çekecek.Bir süre önce de İETT'nin açtığı körüklü otobüs ihalesine en iyi teklifi vermişti..



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İETT Genel Müdürlüğü, Ağustos ayının ilk günlerinde tek ve çift körüklü olmak üzere iki farklı sınıfta otobüs ihalesi gerçekleştirmişti. Tek körüklü araçlara Sakaryalı Otokar ve çift körüklü araçlara ise Bursalı Akia teklif verirken başka teklif veren olmamıştı. 




Kent XL Teknik Özellikleri

Motor Tipi : DAF Turbo Intercooler Dizel Euro 6 OBD-D

Motor Hacmi : 10,8 lt

Silindir Sayısı : 6

Güç : 270 kW @ 1600 d/d

Tork : 1900 Nm @ 900 - 1125 d/d





Savunma ve otomotiv alanında faaliyet gösteren Otokar'ın, bu konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) nda bir açıklaması yayınlandı;

 " İETT Genel Müdürlüğü'nün açmış olduğu, 100 adet dizel körüklü tip otobüs ve araçların 3 yıllık bakımını içeren ihalede en iyi fiyat tarafımızdan verilmiştir.

Yeni Otokar Kent XL

İhale sonucunun kesinleşmesi için, Kamu İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde, alıcı kurumdan sözleşme imzalanmasına ilişkin davet mektubunun gelmesi beklenecektir. 

Konuya ilişkin önemli gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.

Bu açıklamada bahsi geçen ihaleye teklif verilmesine ilişkin olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 10.11.2017 tarih ve 2017/18 sayılı kararı ile verdiği yetkiye istinaden, Genel Müdürlük tarafından Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, ihaleye teklif verilmesine karar verildiği bilgisinin açıklanmasının ihale sonuçlanana kadar ertelenmesine karar verilmiştir. Özel durum açıklaması erteleme kararı, ihaleye ilişkin sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi ve Şirketimiz meşru çıkarlarının ve rekabet gücünün korunması  amaçlarıyla alınmıştır.

Yeni Otokar Centro, yakında

Otokar güncel  şehir içi  toplu ulaşım araç listesinde;  Kent LF (12 m),  Kent LF CNG (12 m),  Kent Electra (12 m),  Kent U (12 m),   Kent LF Körüklü (18 / 18.75 m),    Kent LF Körüklü CNG ( 18.75 m)   ve  Kent XL (21 m) ile Territo, Doruk ve Sultan Serileri yer alıyor..



Yeni Otokar e-Kent C / Kent Electra

7-12 Eylül tarihleri ​​arasında Münih'te ilk kez gerçekleşecek olan IAA Münih Mobility 2021 etkinliğinde, geleceğin mobilitesi, sürekli değişim taahhüdü ve dünyayı şekillendiren herkes için Otokar tarafından bir platform sunulacak. Otokar, ortağı Webasto ile birlikte bir fuar alanından diğerine geçen Mavi şeritte %100 elektrikli e-KENT C şehir içi otobüsünü sergileyecek. 

12 m  Kent Electra (e-KENT C)  otobüsü, pil kapasitesine ve operatör ihtiyaçlarına bağlı olarak 100'den fazla yolcuyu ağırlayabilir. Maksimum güç 340 kilowatt (455 hp) ve maksimum tork 40.000 Newton metredir. e-KENT C, Webasto lityum-nikel-manganez-kobalt oksit pillerle çalışır. Toplam depolama kapasitesi 350 kilovat saate kadar olan on adede kadar pil takılabilir. Elektrikli otobüsün özerkliği, topografyaya ve kullanım profiline bağlı olarak 300 kilometreden fazladır.









Kent Electra Teknik Özellikleri

Motor : Voith Elektrikli Motor

Maksimum Güç : 268 kW

Maksimum Tork : 3087 Nm

Batarya; Li-ion NMC

Batarya Kapasitesi : 210 / 350  kWh

3(50 kWh'ye kadar kapasiteye sahip 10 adede kadar lityum-nikel-manganez-kobalt-oksit pil paketi)

Batarya Voltajı : 800 VDC [Maksimum]

Şarj Süresi : 3 / 4 saat

 ( Seçilen batarya kapasitesine göre farkılılık göstermektedir.

 90 kWh şarj istasyonu ile. Şarj istasyonu gücüne göre değişiklik göstermektedir)

Şarj Fişleri : Combo2



Otokar, IDEF, IDEB, Akrep IId, Arma 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yapılan Savunma Araçları Fuarında (IDEF) Akrep II d  ve  Tulpar gibi bir çok aracını sergileyen Otokar, 25-27 Ağustos tarihleri arasında  Bratislava, Slovakya’da düzenlenen Savunma Fuarı IDEB 2021'de  Arma 8x8 ile yer aldı.

Otokar'ın yeni aracı Cobra II MRAP




Kaynak; https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/954950
https://twitter.com/OtokarAS
https://commercial.otokar.com.tr/
https://www.otokareurope.com/
https://defense.otokar.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..