Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

600.000'inci Vesta bir SW Cross oldu, Niva'da yılın SUV modeli

 600.000'inci LADA Vesta, LADA Izhevsk otomobil fabrikasının montaj hattından çıktı.Tavanın ve ayna muhafazalarının parlak siyah renkle boyanmış  LADA Vesta SW Cross; 1.6 litre (106 hp) motor ve manuel şanzıman ile donatılmış.



600.000'inci LADA Vesta, Belarus Cumhuriyeti'ne, Gomel'de bulunan LADA bayisine gönderildi.




LADA Vesta SW Cross'un üretiminin Eylül 2017'de başladığını ve bugüne kadar bu otomobillerden 100.000'den fazla üretildiği. Etkileyici tasarım, çapraz sürüş özellikleri, pratik ve ferah gövde tipini birleştiren SW Cross modifikasyonu, sedandan sonra LADA Vesta ailesinde en popüler olanı.



Diğer taraftan 16 Eylül 2021'de Rusya'da  Yılın SUV'si ödül töreni düzenlendi. Yarışma; geleneksel olarak üç farklı kategoride gerçekleştiriliyor.

Kompakt SUV kategorisinin en iyisi LADA Niva Legend' Rusya'da oldu 45 yıl önce imal edilen bu eşsiz model, haklı olarak Rusya'nın sembollerinden biri olarak  etkileyici kros kabiliyeti, güvenilirlik ve klasik tanınabilir tasarıma sahip..


LADA Vesta SW Cross,   "Kompakt Monodrive" ödülünü iki yıl üst üste kazandı.  Jüriye göre Vesta station wagon, geniş iç hacmi, yerden yüksekliği ve farklı yollara uyarlanmış özel süspansiyon ayarları nedeniyle klasik kompakt kentsel crossover'a layık bir alternatif.


2021'de LADA otomobilleri defalarca çeşitli otomobil ödüllerinin sahibi oldu. Grand Prix "Tekerleğin Arkasında" çerçevesinde LADA Granta, "Satış Lideri",  "Geleneklere Sadakat" AVTOVAZ, Niva'nın LADA ailesine dönüşü için,  Haziran ayında, Vesta'nın “Rusya 2021'de Yılın Arabası”  ve LADA Largus “Kompakt minibüs” ödülleri alındı.



Bu arada, AVTOVAZ, Özbekistan'daki ortağı Roodell ile birlikte LADA araçlarının seri montajına başladığını duyurdu

Üretilen ilk otomobiller ise Vesta SW/SW Cross, XRAY Cross ve LADA Largus/Largus Cross. Avtovaz, ülkede 18 bayiyle geçen yıl 5000 den fazla araç sattı.



Kaynak: www.lada.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..