Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Iveco STREETWAY ve Otokar

IVECO BUS, kentsel ulaşım için optimize edilmiş yeni STREETWAY ile verimli  bir otobüsle daha şehir içi ulaşım seçeneğini genişletiyor.Bu yeni araç ile marka, Orta, Doğu ve Güney Avrupa'nın yanı sıra Afrika, Orta Doğu ve Asya'daki hedef pazarlardaki farklı ihtiyaçları karşılayacak.



Alçak tabanlı şehir içi otobüs, STREETWAY'ın  12 ve 18.75 metre uzunluğunda versiyonları bulunuyor. Sağlam, kanıtlanmış bir araç, yolcu taşımacılığında önemli bir oyuncunun uzmanlığı ve dayanıklılık ve performans, operasyonel verimlilik, kanıtlanmış güvenilirlik ve hizmetlerin temel değerleri üzerine inşa edilmiş . Yaygın IVECO BUS hizmet ağı ve kapsamlı bağlantılı hizmetler sunumuyla desteklenen STREEWAY, endüstri lideri sürdürülebilir kentsel mobilite sağlamak için güvenilebilir bir ürün





 Yeni Iveco STREEWAY, aslında Iveco ile Otokar işbirliğinin ilk ürünü. Otokar'ın Türkiye'de, yakın coğrafyada ve Avrupa da sıkça rastlanan şehir içi ulaşım aracı Kent modelinin Iveco'nun karakteristik özelliklerine bürünmüş hali (gibi görünüyor)!





Koç Grubu'nun  Ford Otosan, Tofaş, Türk Traktör gibi otomotiv şirketlerinden biri Otokar. Iveco (daha öncesinde Fiat markalı kamyon , minibüs gibi) ticari araçları yine Koç Grubu'nun Otoyol adlı firmasıyla işbirliği çerçevesinde imal ediliyordu. Savunma araçları da üreten Otokarîn sınır komşusu Otoyol; yıllar önce Iveco Daily modelini imal etme kararı öncesi (muhtemelen Otokar'ın savunma araçları üretimi için genişlemesi de etken olabilir) Otoyol kapandı.Ve, Iveco ile Koç Grubu'nun yolları bu kez Otokar ile kesişiyor..


 


Temiz şehir taşımacılığı için uygun maliyetli bir çözüm

STREETWAY , Euro VI-E standartlarına uygundur.FPT Industrial tarafından geliştirilen, dizel veya doğal gazla çalışan IVECO BUS en son Cursor 9 Euro VI motorlarının sunduğu mükemmel  güç ve güvenilirlikten yararlanır. Uzunlamasına konumlanan, motorlar ya VOITH Diwa 6 ya da ZF Ecolife 2 otomatik şanzımanla ve bir ZF AV 133 arka aksa bağlanıyor.


 


STREETWAY'in standart (12m) veya mafsallı (18,75 m) Dizel HI-SCR versiyonları sırasıyla 310 hp (1300 Nm) ve 360 ​​hp (1650 Nm) sunuyor. Egzoz gazı devridaimi (EGR) içermeyen bu özel teknoloji, yakıt tüketimini azaltmanın yanı sıra emisyon seviyelerini önemli ölçüde düşürmeye yardımcı olur. Çevresel performans, ikinci nesil biyoyakıtlarla çalıştırılarak daha da geliştirilebilir.


20 yılı aşkın süredir alternatif enerjilerin geliştirilmesinde öncü olan IVECO BUS, 310 hp - 1300 Nm (standart) ve 360 ​​hp 1640 Nm (mafsallı) geliştiren CNG motorlarla çalışan alternatif bir tahrik versiyonu sunuyor. 12 m modeli için 1.600 litreye ve 18,75 m için 1.805 litreye varan yüksek kapasiteli tankları, kentsel görevlerde mükemmellik sağlar.


Bu CNG versiyonları, organik atıkların geri kazanılmasından üretilebilen biyometanla tamamen uyumlu oldukları için doğal kaynakların korunmasına yardımcı olur. Bu nedenle, Doğal Gazdaki STREEWAY , mükemmel bir karbon ayak izini garanti eder ve enerji geçişinde ileriye doğru somut bir adımı temsil eder. Çevresel faydalar daha sonra % 95'e varan CO 2 azalmalarına dönüşür.

İki, üç veya dört 1.200 mm genişliğinde içe doğru erişim kapısı seçeneğiyle yolcu giriş ve çıkışını kolaylaştırırken, entegre alçak zemin yolcu bölmesindeki trafik akışını optimize eder. Tüm yolcuların kolayca erişebileceği STREEWAY , orta bölümünde alçak zemin pozisyonunda oturan 16 yolcuya kadar ağırlayabilir . Ayrıca bir erişim rampası ve engelli yolcular için özel bir iç alan ile donatılabilir.


STREEWAY'in sürücü alanı, camlı bir kabin kapısı ve baş üstü depolama alanı içerir.

Ayarlanabilir bir direksiyon kolonu ve Actia Multic S.digital kümeye sahiptir.


STREETWAY elektronik fren sistemleri (EBS, ABS, ASR), motor bölmesinde artan sıcaklık, otomatik yangın söndürme sistemi, hassas kenarlar ve yolcu için uyarılar yolcu ve sürücü için araçta güvenliğini artırmak için standart özellikler geniş bir yelpazede getirmektedir Kapılarda algılama. Elektronik Süspansiyon Sistemi, dengeli ve konforlu bir sürüş deneyimi ile fren performansı ve direksiyon dengesi için optimum çekiş sağlar.


Bakım, motorun uzunlamasına konumda olması ve tüm bileşenlere özel dış kanatlar ve dış kapılar ve aracın içindeki kapaklar aracılığıyla kolayca erişilebilir olması ile basitleştirilmiştir. Cursor 9 Euro VI motorlarının mükemmel verimliliği, uygun maliyetli ve pratik tasarımının yanı sıra optimize edilmiş toplam sahip olma maliyeti ve çalışma verimliliği için önemli tasarruflar sağlar.


Kanıtlanmış bir güvenilirlik

Özel bir ürün olan STREEWAY , markanın imzası niteliğindeki ön yüzü ve IVECO logosunun entegrasyonu ve tasarımın aracın göze çarpan sadeliğini, sağlamlığını ve kalitesini yansıtan temiz çizgileriyle IVECO BUS ailesi stilini benimsiyor.

 


Aracın kendi gövdesi yapısı, uzun ömürlülüğü garanti eden yüksek kaliteli bir korozyon önleyici işlemden yararlanan alüminyum levhada kaynaklı bölümlerden ve yapıştırılmış yan panellerden oluşturulmuştur,




Kaynak; https://www.cnhindustrial.com/
https://www.iveco.com
https://www.ivecocr.cz/
https://twitter.com/search?q=iveco%20bus&src=typed_query
https://twitter.com/search?q=iveco%20bus%20otokar&src=typed_query

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..