Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Engelsiz kent, erişilebilir tesisler!

Lüleburgaz Belediyesi’nin ait LYFA ve LYKA tesisleri engelli bireylerin erişimine uygun hale getirildi. Tesisler bu kapsamda akıllı işitme sistemleri, sesli ve ışıklı acil çıkış yönlendirme, hissedilebilir yürüme yüzeyi ve Braille Alfabesi baskılı kat planı görselleriyle donatıldı. Önümüzdeki süreçlerde diğer tesisler de engelli bireylerin erişimine uygun hale getirilecek. 



Engelsiz kent anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Lüleburgaz Belediyesi, belediyeye ait tesisleri engelli bireylerin erişimine uygun hale getirmeye başladı. Bu kapsamda ilk olarak LYFA ve LYKA engelli bireylerin erişimine uygun hale getirildi. Tesisler artık görme ve işitme engelli bireylerin rahatlıkla kullanabileceği duruma geldi. 


Akıllı işitme sistemleri

Bu doğrultuda tesislere işitme engelli bireyler için banko, salon tipi ve portatif olmak üzere 3 farklı akıllı işitme sistemi yerleştirildi. İşitme engelli bireyler, kulak içlerindeki işitme cihazlarıyla bağlantı kuran akıllı işitme sistemleri sayesinde rahatlıkla iletişim kurabilecek. 



Sesli, ışıklı acil çıkış yönlendirme

Tüm bunlarla birlikte tesislere yine işitme ve görme engelli bireyler için sesli ve ışıklı acil çıkış yönlendirme sistemleri de kuruldu. İşitme ve görme engelli bireyler asansör ve çıkış kapılarına geldiğinde ışıklı ve sesli yönlendirmelerle uyarılacak. Ayrıca her iki tesisin bütün sosyal donatı alanları hissedilebilir yürüme yüzeyi ile donatıldı. Görme engelli bireyler hissedilebilir yürüme yüzeyleri sayesinde istediği yere rahatlıkla ulaşabilecek. 


Braille Alfabeli kat görselleri

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar bunlarla da sınırlı kalmadı. LYFA ve LYKA’da Braille ve Latin Alfabesi baskılı kat planı görselleri düzenlenerek, engelli bireylerin rahatlıkla kullanabileceği alanlara yerleştirildi. 


Diğer tesislerde de olacak

Engelsiz kent yolundaki çalışmalarına devam Lüleburgaz Belediyesi, bu doğrultuda önümüzdeki süreçlerde diğer tesislerinde de erişilebilirlik çalışmaları gerçekleştirecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..