Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobilde yeni gelişmeler

 İlk yerli otomobil Devrim'in günümüzdeki temsilcisi Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) bir yandan otomobili hazırlarken diğer taraftanda batarya çalışmalarını sürdürüyor.2022 yılı sonlarında bantlardan, ilk yerli otomobillerin çıkması beklenirken şarj altyapısı çalışmaları da son hızla sürüyor.



TOGG; elektronik ve mekanik sistem onayıyla fonksiyonel prototip üretim süreçleri



 tamamlanan  araçları;  dayanım, dinamik,  güvenlik, termal  ve performans testleri için   akredite test merkezlerine gönderdi..

 


TOGG, batarya konusunda  dünyanın önde gelen Li-Ion batarya imalatçılarından Farasis ile beraber çalışıyor..




Önce  parçalar hazırlandı, sonra bir araya getirilerek ilk örnek modeller ortaya çıkarıldı.




Yerli SUV'da sıra yoğun test programında.. 







Kaynak; http://www.togg.com.tr/
https://twitter.com/togg2022
https://twitter.com/tcsanayi
https://www.youtube.com/channel/UCyJmxE4HojtWsqccwmXgVdw
https://youtu.be/bfcrIZq8Yhw

4 yorum:

  1. Şubat Mart aylarında da Çarpışma testlerine sokulacağı söyleniyor. Umarım bu testlerden 5 yıldız almayı başarırlar. Bu sefer oluyor herhalde Allah utandırmasın.

    YanıtlaSil
  2. Yerli araç; 5 yıldız alır ve güzel bir tanıtım gerçekleştirirse iyi satış rakamları görülebilir. Ancak satışa sunulduğu anda ki çip, magnezyum, vergi-maliyet etkenleri de belirleyici olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çip sorunu için yatırım yapılmalı. Malezya çip üretiyor diye biliyorum. Hatta bir ortaklığımız söz konusu idi. Otomobil çipleri için anlaşma yapılabilir. Magnezyum yüzde 80 oranında Çin de çıkıyor diye biliyorum. Çin ile aramız çok iyi değil. Bakalım ne olacak?

      Sil
    2. Çip ve hayati derecede önemli olan unusurlara yatırım yapılmalı ve uzun vadeli planlar, alternatifler hazırlanmalı.. Çin karışık bir konu; bir tarafta her yol Çine çıkarken diğer tarafta Uygurların asimilasyonu!!!

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..