Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Suzuki Alto, Türkiye ye Gelir mi?

 Küçük otomobilleriyle bilinen Suzuki, bu sınıfın önde gelen ismi Alto'nun yeni neslini öncelikle Japonya'da satışa sundu. İlk modeli 1979'da yollara çıkan Suzuki Alto'nun dokuzuncu nesli Türkiye'ye gelir mi, pandemi ve maliyet açısından belli değil ama zor görünüyor. Aslında kentlerde bu tip otomobiller özendirilmeli, Japonya gibi. Türkiye'ye ilk Suzuki Alto, 1985'li yıllarda gelmişti.



"Alto" , sürüş ve kullanım kolaylığı ve yüksek ekonomik verimliliği bir araya getiren ve yeni bir pazar açan pratik bir mini araç olarak ilk kez, Mayıs 1979'da piyasaya sürüldü.



Ayrıca piyasaya sunulduğundan bu yana işlevlerini ve performansını çağa göre geliştirerek birçok müşteri tarafından 42 yıl 8 kuşaktır kullanılmakta ve yaklaşık 5,26 milyon adet imal edilmiştir.



Geleneksel R06A motor ve enerji şarjının kombinasyonuna ek olarak, daha da düşük yakıt verimliliği elde etmek için R06D motor ve hafif hibrit seçeneği eklenirken mini araçlar için 27,7 km / L  ile WLTC modunda en yüksek yakıt verimliliğine ulaşılmış.



Genel olarak köşeleri daha yumuşak ama kübik bir tasarıma  sahip ama 4 tekerden çekişli olan versiyonu kış ve arazi şartlarında  biçilmiş kaftan; 4WD-CVT.



Güvenlik açısından, cam alanını ve görüş alanını genişletmenin yanı sıra, geceleri yayaları algılayan çift kameralı fren desteği ve 6 adet hava yastığı  ile donatılmış "Suzuki Güvenlik Desteği" tüm modellerde standart olarak yer alıyor.



Ek olarak, kolay görüntüleme için gerekli bilgileri tam renkli olarak gösteren bir baş üstü ekran  ve bir stereo kamera tarafından tanınan yol işaretlerini yine baş üstü ekranda  görüntüleyen  tanıma sistemi bulunuyor. Bir kamera sistemi de  dar yollardan geçerken teması önlemek için faaliyet gösteriyor.



Yükseklik, iç yükseklik ve iç genişlik, ön kapı açıklığı   6 şar cm genişletilmiş.

Sade gösterge paneli, sürücünün erişebileceği geniş bir saklama alanı, sürücü ve yolcu koltuğundan kullanımı kolay USB güç soketleri, 7 inçlik ekran, navigasyon; Yeni Alto'da var olan özelliklerden bazıları.




Teknik Özellikler

Motor; Benzinli - Hibrit

Motor modeli; R06A -  R06D

                 657 cc R06D (MHEV)

                 658 cc R06A 

Motor Tipi; Su soğutmalı 4 zamanlı sıralı 3 silindirli

                 DOHC12 valf giriş / egzoz VVT

Yakıt besleme ; EPI (Elektronik Kontrollü Yakıt Enjeksiyon Cihazı)

Motor Gücü; 36 kW - 49PS

Maksimum Tork (N ・ m / rpm) net 58 <5.9kg ・ m> / 5.000

Elektrikli Motor; WA04C DC senkron motor

Maksimum Çıkış (kW / rpm) 1,9 <2,6PS> / 1500

Maksimum Tork (N ・ m / rpm) 40 <4.1kg ・ m> / 100

Batarya; Lityum iyon 

Model adı; Suzuki 5AA-HA97S

Çekiş; 2WD - +WD

Şanzıman; CVT (Sürekli Değişken Transmisyon)

Uzunluk; 3.395 mm

Genişlik; 1475 mm

Yükseklik; 1525 mm

Ağırlık; 710 kg


Sürüş performansı açısından, düşük yakıt tüketimi ve hafif sürüş gerçekleştiren motora ek olarak, direksiyon stabilitesi ve sürüş konforu için hafif ve son derece sağlam platform "HEARTECT", dairesel iskelet yapısı ve yüksek sönümlemeli mastik sızdırmazlık, aracın ayrıntılarından bir kısmı.

Suzuki Alto'nun öncelikli nesilleri farklı zamanlarda farklı ülkelerde farklı markalarla da imal edildi, satıldı;  Maruti 800, Chang'an SC7080/Alto/City Baby, JN Auto/Jiangnan TT, Tongtian Glow, Daewoo Tico, Autozam Carol, Mazda Carol, Chevrolet Alto, Nissan Pino.

Suzuki'nin Japonca yayınlanan internet sitesinde şöyle bir not dikkat çekiyor;

Sürüş için bu fonksiyonlara güvenmeyin ve her zaman güvenli bir şekilde sürmeye çalışın.



Kaynak; https://www.suzuki.co.jp/
https://www.globalsuzuki.com/

2 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..