Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Yerli Motor; eCapra

Türkiye'nin en genç otomotiv firmalarından Erkunt Traktör, şimdide motor imal ediyor.. Çoğu bileşenini kendisi ve  kardeş firma Erkunt Döküm  üretiyor. Günümüzde bir Mahindra markası olan Erkunt Traktör, artık kendi motorunu da yaptığını açıkladı.



2003 yılında Ankara'da faaliyete başlayan Erkunt Traktör, ülke sanayisi için yaptığı büyük yatırımlar ve AR-GE çalışmaları neticesinde artık motorunu da Türkiye topraklarında        eCapra Engine adıyla üretmeye başlıyor.



Erkunt’un yerli  motorunu kendi araçlarında ve ihraç markası Armatrac'ta kullanacak. Belki ilerleyen zamanlarda bir çok yerli ve yabancı firmada  bu motoru kullanacak!




Erkunt Traktör, eCapra Engine'in 2 faz çalışmasını tamamladı. İlk faz, 56 kW altı Tier 3B emisyon seviyesinde uygulanacak, 2. ise 56k W ÜSTÜ TIER 4 Final emisyon seviyesine uygulanacak. Her iki fazda da  elektronik CRD enjeksiyon sistemi yer alıyor.


 

Erkunt Traktör, ‘eCapra Engine’ ismiyle imal ettiği yerli motoru ilk kez 2-6 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen İzmir Fuarı’nda sergiledi.

eCapra Teknik Özellikleri

Motor hacmi; 2.7  - 3.5 litre

Silindir;        3 - 4

Güç, 56 kW altı  - 56 kW üstü

Dakika devir; 2200 

Özellikler; turbo, intercooler soğutma, CRD/Common Rail enjeksiyon sistemi

Emisyon; EU (Avrupa) Stage / EPA (ABD) Tier 3B   -   Stage / Tier 4 Final

Bu arada, ‘Capra’ ismi Latince keçi anlamına geliyor. Zaten, Erkunt Traktör'ün amblemi de bir keçi!

Erkunt Döküm'e gelirsek Erkunt Traktör ile kardeş şirketlerdi. Ama bir süreden beri de Erkunt Traktör, Mahindra çatısı altında yer alıyor. Erkunt Döküm; başta motor blokları, silindir kafaları, güç aktarma parçaları, volan, aks kovanları ve adaptör olmak üzere bir çok farklı ürün üretirken müşterileri arasında Agco, Carraro, Caterpillar, Cummins, Deutz, JCB; Kohler, Lindner, Lombardini,  Mahindra, Perkins, SDF, Volkswagen, Zetor, ZF, Başak Traktör, Erkunt Traktör, Ford Otosan, Hidromek, Mercedes Benz/Daimler, New Holland ve Tümosan'da var.

Erkunt Traktörün model isimleri ve güçleri;

Kısmet; 55 - 58 beygir

Bereket; 60 - 65

Nimet; 70 -75

Servet; 80 - 85

Kıymet, 90 -95

Kudret; 100 - 105

Haşmet; 110

Hasret, 125

Kuvvet; 130




Kaynak; https://www.erkunttraktor.com.tr/
https://armatrac.com/
https://twitter.com/ErkuntTraktor
https://twitter.com/ArmaTrac
http://www.erkunt.com.tr/

2 yorum:

  1. Motor konusunda eli zayıf bir ülkeydik. Çok şükür bir çok firmamız bu alanda ürünler çıkarıyor. Türkiye motor üretemez tabusu da yıkıldı en sonunda.

    YanıtlaSil
  2. E CAPRA MOTORLARIN TEKNİK VERİLERİNE ULAŞAMIYORUZ.MOTOR YAPILMASINI TAKDİR EDİYORUZ AMA VERİLERE ULAŞAMIYORUZ.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..