Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MAN, VW ve Scania'lı Traton, Brezilyalı Motor Markası MWM'yi Satıyor

 Volkswagen iştiraklerinden Traton, Brezilya merkezli Volkswagen Truck & Bus, Scania ve MAN markalarına sahipken geçtiğimiz yıllarda Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren ve İnternational Harvester'in günümüzdeki takipçisi olan Navistar'ı satın almıştı. VW, Navistar'la beraber ona bağlı  MWM Motor şirketini de almış oldu.



Grupta, Scania ve  MAN motorları da kullanılırken bazı durum ve çalışmalarda ülkemizde de BMC, Otokar gibi firmalarca da  sıkça kullanılan ABD'li Cummins ve İtalyan FPT/Iveco motorlarına da yer verilebiliyor.



2005 yılında Navistar bünyesine geçen Brezilya merkezli MWM, 80 yılı aşkın bir geçmişe sahip aynı ülkeden Tupy tarafından yüzde yüzü alınması amacıyla bir anlaşma yapıldı. Ve, bu işlem CADE (Brezilya Ekonomik Savunma İdari Konseyi) tarafından onaylandı.



Brezilya'ya gelen Alman göçmenler tarafından kurulan Tupy'nin ana operasyon merkezi Joinville'de (Santa Catarina Eyaleti) bulunmaktadır, yüksek geometrik ve metalürjik karmaşıklığa sahip dökme demirden yapısal bileşenler geliştirip üretmekte. Şirket, kargo taşımacılığı (tüm modalitelerinde), altyapı, tarım işletmeciliği ve enerji üretimi gibi çeşitli segmentlerde faaliyet göstermektedir. Ayrıca hem benzinli hem de dizel için 4, 5 ve 6 silindirli motor blokları imal ediyor.



Tupy'nin fabrikaları sadece Joinville'de değil; ayrıca Mauá (São Paulo Eyaleti) ve Betim'de (Minas Gerais Eyaleti). Yurtdışında Saltillo ve Ramos Arizpe (Meksika) ve Aveiro (Portekiz) şehirlerinde bulunurken Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İtalya ve Hollanda'da ofisleri  yer alıyor.


Bu satın alma aynı zamanda Tupy'nin, MWM'nin halihazırda başlattığı daha az kirletici motorların üretimi ile karbonsuzlaştırmayı hedefleyen bir iş çeşitlendirme stratejisi uygulamasına da olanak tanıyacak. "Biyogaz ve biyometanın elektrik üretmek ve kamyon, otobüs ve tarım traktörleri filoları için yakıt olarak kullanılması, protein, süt ürünleri, şeker ve etanolden oluşan ulusal ve ihracat endüstrilerini karbondan arındırmanın ana yoludur. Ülkede biyogaz üretimi, Brezilya tarım işletmesinin büyüklüğüne özgüdür. Ayrıca büyük ölçüde MWM tarafından geliştirilen ve üretilen elektrik jeneratörleri aracılığıyla kırsal mülklerde elektrik enerjisi üretimi için yakıt olarak kullanılacaktır”  diyor MWM CEO'su José Eduardo Luzzi.

Tupy temsilcileri, anlaşmayı yerine getirmek ve kendi kaynaklarına ek olarak üçüncü taraf finansmanını da dikkate alarak ödemeyi Navistar'a yapmak için sermaye tahsis stratejilerini değerlendirdiklerini açıkladı.


“MWM ve Tupy birlikte, tek bir tedarikçide bir araya getirerek piyasada benzersiz bir şirket haline geldi: dökümhane, işleme, montaj, teknik doğrulama ve ilgili mühendislik faaliyetleri. Sektörümüzde büyük entelektüel ve teknolojik sermayeye sahip, deneyimli liderlerden oluşan, girişimci bir kültüre ve yüksek teknik güvenilirliğe sahip bir şirkete katılacağız. Tupy CEO'su Fernando Cestari de Rizzo yaptığı açıklamada, bu ekibin teknik yetkinliği ile mevcut müşterilerimize sundukları hizmetleri genişleteceğiz” dedi.


MWM;  Agrale, Volkswagen, Dodge ve Volvo gibi markaların otobüs ve kamyonlarına motor tedarik ederken Marcopolo'ya ait midibüslerin imalatçısı Volare, ağırlıklı olarak Brezilya ve Arjantin'de satılan binlerce traktörün motoru da MWM imzası taşıyor. Marka, yaklaşık 70 yıllık tarihinde 4,5 milyondan fazla motor üretti.

Diğer taraftan, 29 Mart 2022 tarihinde motor ve jeneratör üreticisi MWM ile VW Truck Bus  araçlarını donatan MAN D08 ve MAN D26 motorlarının MWM tarafınca üretim anlaşması yenilenmişti. Anlaşma 2027 yılına kadar sürecek. İlk montajdan bu yana 200.000'den fazla MAN motoru imal edildi. Ve MAN motorlu bu taşıtlar, Latin Amerika, Afrika ve  Asya'ya da ihraç edildi.




Kaynak; https://traton.com/
https://www.volkswagenag.com/
https://www.mwm.com.br/
https://busworldlatinamerica.org/
https://www.tupy.com.br/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..