Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada; Niva Travel ve Niva Legend ile rekora...

 JSC "AVTOVAZ", ünlü Rus gezgin Fyodor Konyukhov'un yeni iddialı projesini destekleyecek - "Beyaz Deniz'den Karadeniz'e motorlu bir yamaç paraşütünde kıtalararası uçuş". Lada, NIVA Travel ve NIVA Legend, benzeri görülmemiş bir uçuş mesafesi için yer destek araçları olacak.



Sefer, 5 Haziran'da 03:15'te Arkhangelsk'ten başladı. Çok aşamalı uçuşun rotası, Yaroslavl, Kostroma, Vladimir, Ryazan, Moskova, Tula, Voronezh, Boguchar, Rostov-on-Don, Krasnodar dahil olmak üzere birçok şehirden geçti. 22 Haziran'da Novorossiysk'te bitmesi planlanıyor. Yolcular kendilerine 500 km'lik yeni bir mesafe ile durmadan uçuş mesafesi (427 km) için mevcut rekoru kırma hedefini koydular. Pilotlar, rota bölümlerinden birinde bir mesafe rekoru kırmaya çalışacak. 



İlk etaplar, başarıyla geçiyor..

Gezgin Fyodor Konyukhov ve spor ustası Igor Potapkin, LADA NIVA araçlarının yer desteğiyle, kesintisiz yamaç paraşütü uçuşu için yeni bir dünya rekoru kırdı.

8 Haziran 03:29'da Fyodor Konyukhov ve Igor Potapkin, iki tekerlekli bir yamaç paraşütü ile Vologda'dan havalandı. Pilotlar 631,2 km'lik mesafeyi 7 saat 52 dakikada kat ettiler ve bu da Polonyalı pilot Krzysztof Romicki'nin rekorunu büyük bir farkla kırmayı mümkün kıldı - etkileyici bir hız; 204,2 km! Mürettebat, Yaroslavl, Ivanovo, Vladimir bölgelerini başarıyla geçti ve yerleşim yerine indi.



 Miloslavskoe, Ryazan bölgesi. Uçuş 1 km'ye kadar yükseklikte gerçekleşti. Otomobiller LADA NIVA Travel ve LADA NIVA Legend, seferin yer destek grubunun bir parçası olarak mürettebatı sürekli takip etti ve mobil hava istasyonunun, yolcu ekipmanlarının, uydu ve radyo iletişim ekipmanının taşınmasından sorumluydu.

Rekorun, otomobilin uzun ve başarılı geçmişine yeni bir başarı ekleyerek, LADA NIVA'nın 45. yıl dönümünde kırılmış olması dikkat çekici.

Sefer, Novorossiysk rotası boyunca yeni başarılara doğru ilerlemeye devam ediyor.


Kaynak; https://www.lada.ru/

2 yorum:

  1. Ilk cikan kasaya cok merakim var fakat Lada ve nivalar cabuk ve cok paslaniyor...gercek bir Efsane , gerisi Rus rületi

    Saygilar Üstad
    Metin

    YanıtlaSil
  2. Üstad,, her güzelin bir kusuru var ne yazık ki!
    Bu sınıftaki araçlardan Mercedes G klasse, Land Rover Defender, gibi gerçi büyük bir sınıf ama askeri alanlarda görmek mümkün. Ama Niva yı pek göremedik gibi..
    Ama yıllardır sevilen ve imal edilen bir araç. Dinazor gibi :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..