Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Transit Connect'ten Sonra Doblo'da Yuvadan Uçuyor

FCA ve Stellantis markalarından biri olan FIAT, Yeni Doblo'nun aynı grubun İspanya'da bulunan Vigo Fabrikası'nın bantlarından ineceğini açıkladı. İlk imalatından bu yana halen Bursa'dan dünyanın bir çok ülkesine ihraç edilen Doblo, Avrupa ve Türkiye için 2022 yılı sonuna, Kuzey Amerika, Afrika gibi bazı pazarlar içinse 2023 sonuna kadar imal edilmeye devam edecek.



Türk Otomobil Fabrikası /TOFAŞ'ın Kamuoyu Aydınlatma Platformu / KAP’a verdiği açıklama şu şekilde;

Doblo model üretimi hakkında bilgilendirme

" FIAT (Stellantis Grubu) tarafından, 6 Haziran 2022 tarihli basın açıklaması ile Yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis'in İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceği kamuoyuyla paylaşılmıştır. Diğer taraftan, 23.10.2020 tarihli şirketimiz özel durum açıklamasında 2022 yılı sonuna kadar TOFAŞ fabrikasında devam edeceği açıklanan mevcut...



Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelen talep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılması dahil, Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmekte olup, kesinleşen önemli bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır.  "



" Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz." 





2000'den beri Bursa'da imal edilen Fiat Doblo, yine ilk kez Türkiye'de 2002'de üretilmeye başlanan Ford Transit Connect (2013 yılında İspanya'ya taşındı) gibi doğdu, büyüdü ve yuvadan uçtu...

YENi PUNTO, YENi DOBLO, YENi LiNEA, YA ALBEA

Yeni Fiat Doblo; Peugeot Rifter, Citroen Berlingo, Opel Combo, Vauxhall Combo ve Toyota Proace City ile altız kardeşler olacak. Yeni Doblo; 1500 cc (100/130 beygir) dizel, 1200 cc benzinli (110 beygir) ve elektrikli (100 kW, menzil 280 km) seçenekleriyle yollara çıkacak.

120 HP + 7 KOLTUK; DOBLO

Tofaş, güncel olarak Doblo'nun dışında Fiorino ve Egea /Tipo /Dodge Neon imal ediyor. Doblo ise bir süre öncesine kadar şimdi aynı grupta bulunan Opel ve Vauxhall için Combo adıyla üretilmişti. Kuzey Amerika'ya da kardeş marka RAM (Promaster City) markasıyla satılmaya devam ediyor..



Doblo, dördüzlere hayat veriyor

Tofaş/FIAT, Doblo'nun yokluğunu hangi modelle/modellerle giderecek, zaman içinde göreceğiz. Ancak elektrikli olma ihtimali yüksek.

Bu Doblo, alkolü ve macerayı seviyor!





Kaynak; https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1034996
https://tofas.com.tr/
https://www.ramtrucks.com/
https://www.stellantis.com/
https://fiat.com.tr/
https://www.fiat.com

30 yorum:

  1. Egea da stellantis içerisinde psa modelleri ile ortak bir platforma sahip değil. 2015’de tanıtıldı. Ömrünü tamamlamak üzere. Doblo’nun kaderini yaşaması muhtemel değil mi? Sizce Stellantis’in tamamen Türkiye üretminden vazgeçmesi ne kadar mümkün? Hiç uzak değil gibi sanki…

    YanıtlaSil
  2. Niyeyse olumsuz haberler yoğun. Genel kurulda stellantis in kuzey afrikaya yeni model verdiği söylendi diye hatırlıyorum. Türkiye deki toaso ya da yeni marka/model gelebilir. Tabi Fiat ile stellantis arasında bilmediğimiz bir anlaşmazlık söz konusu değilse...

    YanıtlaSil
  3. Doblo efsanesini öldürdüklerine inanamıyorum! Bunlar yakında 500 serisinde 208'in altyapısını kullanıp 500 serisini de öldürür.

    Eee şimdi hafif ticaride rekabet kalmadı. Kangoo, Caddy, bi de Rifter bozması modeller var. İnanılmaz gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. dobloyu kaybettik arkadaşlar

    tüm sevdiklerinin başı sağ olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka şirketler ile birleştikleri için bu oldu. Ortak altyapı kullanacaklar. Maliyetten kurtulmaya çalışıyorlar.

      Sil
  5. Birbirine rakip olan markaların aynı şekle dönmesi üzücü be. Hadi Peugeot, Citroën tamam da nedir şu doblonun hali? Yeni haliyle kesinlikle enişte spec unvanı elden gider. Bi' de dolbo TR de üretilmeyecekmiş. O da ayrı üzücü.

    YanıtlaSil
  6. Rakip firmaların çoğu birleşti bir çok modelin sonu böyle olacak malesef.

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle olmadı bu. Tofaş'ın üretim kalitesi bence PSA grubundan iyiydi Stellantis yakışmadı Fiat'a. Ülkede hem ticari açıdan kayıp olmuş oldu. Doblo üretilirken yedek parçaların bir çoğu burada üretiliyordu. Fiyat daha makul idi. Doblodan ayrılan hatta ne üretilecek? Tofaş bu kadar donanımlıyken Dobloyu kaptırmaları ciddi anlamda hata oldu. Hem ticari açıdan hem istihdam açısından.

    YanıtlaSil
  8. Dünyadaki tüm ticariler 4'e bölündü. 1. PSA grubunun ticarileri, 2. Renault Kangoo, Mercedes Citan ve Nissan Townstar, 3. Vw Caddy ve Fort Connect, 4. Dacia Logan ve Renault Express. Artık birbirine laf atan ticari paylaşan instagram hesapları artık aynı araba arabay laf atarlar.

    YanıtlaSil
  9. Bir efsanenin bitişi...Artık türk enişteleri mangal yapamayacak

    YanıtlaSil
  10. Önden bakınca farkını korumuş diye düşünsek de Citroen, Peugeot gibi partnerleri ile aynı kasayı paylaşarak diğer çizgileriyle farkı ortadan kaldırmış, yenilik midir? Kendince yeniliktir belki fakat marka anlamında kendine özgü çizgisini yitirmiş

    YanıtlaSil
  11. Şu anda Anadol markasını canlandırmak için bence harika bir fırsat. Anadol “Doblo”

    YanıtlaSil
  12. Benim merak ettiğim husus, sizin de değindiğiniz gibi neredeyse üretime hazır hale gelmiş olan Tofaş ürünü Doblo projesi acaba raftan indirilip yeni Fiorino olarak karşımıza çıkabilir mi? Sonuçta orada zaman ve imkan harcanmış bir proje var.

    YanıtlaSil
  13. Tofaş'ın Stellantis grubunun özellikle Fiat'ın yeni SUV veya crossoverlarını üretme olasılığı var mi? Çünkü doblo tofas için büyük bir kalemdi

    YanıtlaSil
  14. Eskiden bir reklam vardı yok aslında birbirimizden farkımız ama biz osmanlı bankasıyız diye.Osmanlı bankası tarih oldu.Bakalım bu birbirine benzeyen araçlar ne zaman tarih olacak.

    YanıtlaSil
  15. Fiat Doblo; Peugeot Rifter, Citroen Berlingo, Opel Combo, Vauxhall Combo ve Toyota Proace City olarak ortak platform üretileceği için tek fabrika da yeni Fiat doblo üretilecek gibi görünüyor. Bu fabrika da belli ki Avrupa da olduğu için Fiat doblo Türkiye de üretilmeyecek.

    YanıtlaSil
  16. mevcut dobloların bakım ve parça teminleri nasıl olacak

    YanıtlaSil
  17. Üretimi biten araçların belli bir süre servis ve yedek parça hizmeti vermek zorunda. Doblo nun kapasitesi muhtemelen Fiorino yu Fiat, Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall, Toyota, RAM ve belki Dodge markalarıyla dolacak...

    YanıtlaSil
  18. fiat güney amerikada Pulse, Strada, Toro, Argo, Cronos gibi araçlar bursada üretilse alternatifler çoğalır

    YanıtlaSil
  19. Fiat Argo, Polo ya benziyor. Aslında Türkiye de üretilebilirmiş. Hatta alt yapıyı tamamen elektrikli olarak tasarlasalar iyi satar.

    YanıtlaSil
  20. Yöneticiler, maliyet, genel durum ve kapasite olarak bu konuyu değerlendirmişlerdir veya değerlendiriyordur.Yeni Fiorino olursa kapasitenin arması beklenir. bir sürü marka için üretilecek çünkü !

    YanıtlaSil
  21. Enişteler için 3 dakikalık saygı duruşu 😢😢😢

    YanıtlaSil
  22. Yillar once elektrikli araclarin icadi yapilip petrol sektorunu alasagi etmemesi adina yasaklanan, petrol fiyatlari en ust seviyelerdeyken dunyanin sahiplerinin servetlerine servet katacaklari zamanda elektrikli araclarin tesviginin ve izninin artmasi garip. Suan ucuz gelen elektrik de 30-40 katina cikinca kim ne icat edecek acaba.. Insanliga nerede ve ne sekilde olursa olsun hep kotu gosterilip bak o kotu bu iyi dedirtip sonra o iyi de kurtarmayinca baska yola sokan buyuk abiler alsinda dunya hep ayni devir degisiyor zaman geciyor ama soyan ve soyulan disinda degisen bisey yok.

    YanıtlaSil
  23. Valla model onemli değil çünkü Türkiye de uretilmemesi önemli konu bence.olan bize oldu yine.hem istihdam,ihracat gitti hemde artık ucuza gelmez dışarıdan olunca

    YanıtlaSil
  24. Ülkemizde üretilmemesi üzdü...

    YanıtlaSil
  25. O bantlar başka bir modelle doldurulmayacaksa büyük kayıp Türkiye için. Yazık. Batışa doğru koşuyoruz kimsenin umrunda değil.

    YanıtlaSil
  26. Argo, Mobi, Cronos, Toro ve Pulse'den biri keşke Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında Doblo'nun yerine üretilse

    YanıtlaSil
  27. Sen tut sınıfını popüler yapan araç ol efsane ol sonra seni götürüp rakibinin gömleğine soksunlar

    YanıtlaSil
  28. Kendi kasasını üreten tek marka sanırım Renault kaldı.Ford connect te Volkswagen ile aynı banttan çıkacak yakında.Kamyonetler kırma araç oldular.kalite farkı kalmadı.Satista sadece tercih edilen şey Logo oldu artık.

    YanıtlaSil
  29. Artık her şey ekonomiye hitap ediyor. Biri tasarlıyor herkes kullanıyor. Renault motor yapıyor bir çok marka kullanıyor. Ticari tasarlanıyor herkes kullanıyor. Dünya artık böyle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..