Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Marka Erkunt, AR - GE ve Teknoloji Odaklı Yatırımlarla Büyüyor

2004 yılından beri yerli üretim traktörlerle sektörde kendine önemli bir yer edinen Erkunt Traktör, AR-GE odaklı ve yenilikçi bakış açısıyla ürettiği traktörleriyle yurtiçi ve yurtdışında büyümeyi sürdürüyor. Çiftçilerinden aldıkları geri bildirimlerin çok önemli olduğunu belirten Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan,  AR-GE merkeziyle 18 yıldır her yeni projelerini kullanıcıların istek ve talepleriyle harmanlayarak geliştirdiklerini söyledi.



Aralık 2015'te Sanayi Bakanlığı tarafından AR-GE Merkezi olarak onaylandıkları bilgisini veren Saylan, “Bu süreçten sonra AR-GE çalışmalarımıza daha fazla zaman ve bütçe ayırdık. Test makine ve ekipmanlarını, aynı şekilde her sene artan bir yatırım programı çerçevesinde geliştirmeye devam ediyoruz. İnanıyorum ki; Erkunt, gelecek 10 yıl boyunca en büyük yatırımını AR-GE’ye yapacak ve hep Türkiye’de AR-GE’ye en çok kaynak ayıran şirketten biri olmaya devam edecektir” dedi.



YENİ PAZARLARA AÇILIYOR

Kuruldukları günden itibaren sürekli AR-GE çalışmaları yapan bir şirket olduklarını dile getiren Tolga Saylan, sözlerine şöyle devam etti: “İlk defa Türkiye dışından lisans almadan, kendi tasarımımızla üretime başlamış, Türkiye’nin en genç ve dinamik traktör üreticisiyiz. Bu nedenle yaptığımız AR-GE çalışmaları bizi yenileyen, geliştiren ve nihai kullanıcılarımızla bağımızı kuvvetlendiren en önemli faaliyet alanlarından birini oluşturuyor. 18 yıldır her yeni projemizi kullanıcılarımızın istek ve talepleri ile harmanlayarak geliştiriyoruz. Bu da bize, herhangi bir lisansa bağlı olmadan, Türkiye’nin yerli tasarım traktör markasını daha da büyütme fırsatı veriyor. AR-GE çalışmalarımızın sonuçları; yeni bir ürün, hizmet, uygulama, yöntem veya iş modeli geliştirme fırsatı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bize yeni pazarların kapısını da aralıyor. İhracat markamız ArmaTrac’ın satış hacmi her yıl daha da büyüyor. 33 ülkenin çiftçisine ve pazar koşullarına uygun üretim yapma becerimiz, çiftçilerimizin desteğiyle gün geçtikçe daha da gelişiyor”



KENDİ MOTORUNU ÜRETİYOR

AR GE çalışmaları ve eCapra Engine markalı motorları hakkında da açıklamalarda bulunan Tolga Saylan şunları söyledi: “2021 ve 2022 yıllarında eş zamanlı olarak pek çok proje yürüttük. Bunların içinde yeni bir traktör modelinden, var olan traktörün teknoloji açısından geliştirilmesine, kabin içi iyileştirmeden yeni yönetmeliklere uyum çalışmalarına ve yeni emisyon seviyesine hazırlanmaya kadar çeşitli projelerimiz var. Son dönemde faaliyetlerimizi yoğunlaştırdığımız çalışma alanlarından biri olan sürdürülebilir üretim ise, rekabet koşulları giderek zorlaşan sanayinin bu dengeyi sağlaması açısından önemli bir araçtır. Aslında hali hazırda örnek olarak sunacağım birçok projemiz var ama ben sadece Türkiye’de ilk kez uyguladığımız CRD teknolojisini hatırlatmak isterim.


Bu yılın başında lanse ettiğimiz yeni markamız eCapra Engine, kendi motorumuzu ve bu motorla kendi traktörlerimizi üretmek adına başlattığımız en önemli yatırımlarımızdan biridir. Hassas tarım uygulamalarına yönelik AR-GE çalışmalarımıza da başladık ama bu çalışmalar tabii ki; bugünden yarına bitecek çalışmalar değil, uzun araştırma, geliştirme ve test süreçleri gerektiriyor

2 yorum:

  1. Erkunt Traktörün yüzde yüz hissesini Hintli Mahindra satın aldı diye hatırlıyorum. Yani artık Türk hissesi yok ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  2. Doğru, Türkiye'de kurulmuş ve Türkiye de imalat yapan bir Hindistan Firması ve markası ne yazık ki!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..