Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Elektrikli ZY Traktör, Cumhuriyet Bayramını mı bekliyor?

Türkiye'nin elektrikli araç alanındaki girişimlerden biri de ZY Elektrik.  Togg, Amperino, GEN gibi yerli olan girişim, Togg ve Amperino gibi şanslı! ZY Elektrikli Traktör, seri üretime gittikçe yaklaşıyor.



Klasik akaryakıt yerine % 100 elektrikle çalışan traktör, egzoz gazlarının yaptığı kirliliğe neden olmadan sağlık ve organik tarıma, hayvancılığa en önemlisi ülkemiz insanına ve ekonomisine büyük faydaları olacaktır.



Yerli elektrikli traktör, Türk mühendisler tarafından geliştirilen yazılımlar ile muhtemel arızaların önceden tespit edilmesi ve gerekli önemlerin alınması sağlayan çok sayıda sensöre sahip olacak.



Çok yüksek tork seviyesiyle azami performans ile gün içinde sahadaki verimlilik artacak. Yüksek performans ile çalışan elektrikli traktör ile çiftçilerimiz üretimlerinde yüksek verim sağlayacak.

Yerli Elektrikli Traktör, lityum iyon batarya ve hücre bağlantılarında da çalışıyor




Ve, mutlu sona çok yakın olan proje, belki de 29 Ekim 2022 tarihinde Cumhuriyet Bayramı'yla tanıtılıp seri imalat başlayacak. İkinci ve büyük ihtimal ise  2023 yılı içinde de tanıtım ve faaliyetin başlaması.






Kaynak; https://twitter.com/ZYtraktor
https://www.zyelektrikli.com.tr/
https://www.facebook.com/zytraktor
https://www.otometre.com/2022/01/yerli-elektrikli-traktorden-ip-uclar.html
https://www.otometre.com/search?q=zy+elektrikli+trakt%C3%B6r
https://www.otometre.com/2022/06/yerli-elektrikli-traktor-ekibi-onder.html

1 yorum:

  1. Umarım seri üretim başlar. Devletin bu traktörleri belli miktarı hibe şeklinde Çiftçilere sunması lazım. Yüksek adetlerde üretim içinde başka bir fabrika da kurulabilir. Bu projenin geri dönüşü Türkiye için çok iyi olacak. Hem tarım hem de ağır sanayi olarak çok faydalı bir proje. Dışarıya bağımlı olduğunuz Mazot dan da bizi kurtarabilir. Çevreye zararlı olmamasını saymıyorum bile. Tümosan, Başak traktör, hattat gibi yerli traktör üreticilerine de bu tip traktör üretmeleri için teşvik verilmeli.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..