Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yenilik; Türkiye'nin ilk sodyum supap imalat hattı, Supsan'dan

Borusan Grup şirketlerinden Supsan, 1.5 milyon euro yatırım ile hayata geçirdiği sodyum dolgulu supap (hollow valve) ile yeni nesil, çevreci motor üreticilerinin ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk ve tek seri sodyum supap üretim hattına sahip olan şirket, yıllık 2 milyon üretim kapasitesi ile yurt içi talebi karşılamanın yanı sıra yurt dışı pazarlarda iddiasını artırmayı hedefliyor.

Konuyu değerlendiren Supsan Genel Müdürü Atınç Ocak, “Dışa bağımlılığı azaltmak adına attığımız bu büyük adımla, yeni nesil yerli motor üreticilerini destekleyebilecek Türkiye’deki ilk şirket olduk. Yurt dışı pazarlarda da motor üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya başlayacağız” dedi.


Türkiye’nin en büyük supap üreticisi Supsan, yeni nesil içten yanmalı motorlarda kullanılabilen yüksek sıcaklıklara dayanıklı sodyum dolgulu supap üretimine olanak tanıyan üretim hattını tamamladı. Hafifliği ile motorun toplam ağırlığını da düşüren sodyum dolgulu supap teknolojisini Türkiye’de ilk defa uygulamaya alan şirket, yıllık 2 milyon üretim kapasitesi ile motor üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap verecek. Üretimin yanında başarıyla bitirdiği TÜBİTAK projesi ile de Supsan, supapların tasarım, prototipleme, test ve validasyon çalışmalarında, OEM’lere “çözüm ortağı” olacak. 


İhracatı artırırken dışa bağımlılığı azaltacak öncü yatırım


Türkiye’de sadece Supsan'da olan seri sodyum dolgulu supap üretim hattı ile supap teknolojilerinde en üst seviyeye ulaştıklarını belirten Supsan Genel Müdürü Atınç Ocak bu yeni ürünle birlikte yurt içi ve yurt dışı pazarlarda artan talepleri karşılayacaklarını söyledi. Ocak sözlerine şu şekilde devam etti: 


“Sürdürülebilirliğin kritik öneme sahip olduğu bu dönemde artık motor teknolojisi de değişiyor. Eski teknoloji motorlara göre daha çevreci olan yeni nesil içten yanmalı motorlar daha yüksek basınçta ve sıcaklıkta çalışabiliyor. Bu motorlara uygun supapların üretimi büyük bir ihtiyaç olarak ön plana çıkıyor. Sektörünün lider ve öncü şirketi Supsan olarak pazardaki bu gereksinimi önceden görerek 1.5 milyon euro yatırım bedeli ile sodyum dolgulu supap hattımızı hayata geçirdik.  Bu üründe dışa bağımlılığı azaltmak adına attığımız bu büyük adımla, yeni nesil yerli motor üreticilerini destekleyebilecek Türkiye’deki ilk şirket olduk. Bizlere ürün portföyümüzü genişletme imkanı sunan bu yatırımımız ile yurt dışı pazarlarda da motor üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya başlayacağız.”  


Kuruluşundan bu yana en son teknolojileri takip eden Supsan, son yıllarda oluşturduğu mühendislik altyapısı ile OEM müşterilerine yeni nesil motor projelerinde Mühendislik Çözüm Ortağı olarak destek veriyor. TÜBİTAK destekli “Sodyum Dolgulu Supap (Hollow Valve) Tasarımı ve Üretimi Projesi”ni başarıyla tamamlayan Supsan bu sayede OEM’lerin bu yöndeki ihtiyaçlarını da karşılayacak.



Supsan Hakkında

Supsan, 1970 yılından itibaren Eaton SRL lisansı ile her türlü içten yanmalı motorlar için motor supabı üretmektedir. Kendi alanında Türkiye'nin en büyük üreticisi olan Supsan ayrıca tij ve turbo üretmekte ve araç üreticilerinin orijinal parça tedarikçisi olarak yedek parça segmentine yönelik Supsan kalitesi ile 50 farklı ürün gamı sunmaktadır.

1 yorum:

  1. Editör bey neredeyse bütün otomobil sitelerinde Ferrari Purosangue ile ilgili haber var ama sizin sitenizde yok olmaması dikkat çekici bir durum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..