Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Toyota'dan yeni proje; Yeni nesil şarj edilebilir hibrit otomobil ve

Hibrit ve elektrikli araç konusunda son haber Toyota'dan geldi. 7 milyarlık yatırımda;  benzinli motor ve işyeri, ev yada  istasyon gibi elektrik şebekesinden de şarj edilebilecek otomobiller ve bataryalar, Sakarya'da  imal edilecek. Yatırımın başlangıç tarihi 07.07.2022, süresi ise 4 yıl.




Öngörülen  toplam sabit  yatırım tutarı; 6 952 000 000 TL. 

Öngörülen ilave istihdam sayısı; 57. 

Yatırımın cinsi, Modernizasyon




Yatırıma ait planlanan kapasite; 

 Hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil 162 000 adet/yıl 

 Batarya 44 000 adet/yıl 

Destekler; Gümrük Vergi Muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, Vergi indirimi.



Konuyla ilgili Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin yayınladığı basın bülteni şu şekilde;


Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye büyümeye devam ediyor

" Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş (TMMT), yeni yatırım fırsatları ve yeni projeler ile şirketin büyümesi ve gelişmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.


Türkiye’nin 2. büyük ihracatçı şirketi Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Sakarya’da bulunan üretim tesislerinin modernizasyon yatırımı için 6.95 Milyar TL’lik yatırım teşvik belgesi aldı.



Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şirketimizin büyümesi; yüksek üretim kalitemizin, verimliliğimizin ve diğer birçok faaliyetlerimizin Toyota yönetimi tarafından takdir görmesinin bir sonucudur. Biz de tüm ekip arkadaşlarımızla 2023 yılında üzerimize düşen görevleri büyük bir özveri ile planladığımız çerçevede hayata geçireceğiz” dedi.

Hayati Bir Sigorta: Trafik Sigortası   

Erdoğan Şahin, “Toyota’nın sürekli gelişim yaklaşımının yansıması olan bu yatırım, güçlü üretim alt yapısı ile farklı beklentilere cevap verebilecek nitelikte araçlar üretmeye devam etmek için önemli bir adımdır. Söz konusu yatırım aynı zamanda, Toyota'nın küresel gücünün bir parçası olan Sakarya’daki üretim tesisimizin, global anlamda önemli aktörlerinden biri sayıldığını da teyit etmektedir” dedi.

Hangi Aracı Kiralamalısınız? Bunlara Dikkat!

Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip fabrikası konumundaki Toyota

Otomotiv Sanayi Türkiye 2021 yılında, %90’ı 150’yi aşkın ülkeye ihraç edilen 230 bin araç üreterek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır. Bugüne kadar 3  milyon adetten fazla araç üretmiş olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, halen 5500 çalışanı ile üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. "



Kaynak; Basın Bülteni
https://twitter.com/eozpeynirci/status/1581184221259124736 (Emre Özpeynirci)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..