Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

2022 yılında üretilen 200.000'inci araç, Lada montaj hattından indi

 İki yüz bininci Lada modeli; klima, iki hava yastığı, ses sistemi ve diğer seçenekleri içeren üst konfigürasyondaki LADA Granta sedandı. Bu model, Rus otomotiv pazarının tartışmasız lideri unvanına sahip. Kasım 2022'deki Granta satışları, geçen yılın Kasım ayına göre %80 daha fazla gerçekleşerek 13 bin aracı geçti.



AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov: “Üretim planı programa uygun olarak yürütülüyor ve 2022 sonuna kadar 220.000 yeni otomobil üretme niyetimizi teyit ediyoruz. Mevcut yaptırım baskısı ve tedarik zincirlerinin kopması koşullarında, AVTOVAZ ekibi gerçek bir emek başarısı sergiliyor. Hissedarlarımızın ve ilgili bakanlığın etkin desteğini hissediyoruz. AVTOVAZ, bir dizi yeni proje geliştirmenin yanı sıra Vesta, Largus üretiminin yeniden başlatılması konusunda aktif olarak çalışmaya devam ediyor.”




2022'nin 11 ayında AVTOVAZ tarafından üretilen 200.000 araç rakamı, hem LADA modellerini hem de Renault ile sözleşmeli olarak monte edilen arabaları ve montaj kitlerini içeriyor.



Kaynak; www.lada.ru

2 yorum:

  1. Ruslar, Fransız Renault un ekmeğini yemeye devam ediyorlar. Kendi markaları olarak bu araçları yapamazlardı.

    YanıtlaSil
  2. Tùrkiye pazarina Samara sonrasi Adam akilli bir arac getiremediler...Lada yi Lada yapan Fiat'dir, hayatda kalmasini saglayan Renault , Ukrayna krizi sonrasi kit kanat arac üretiyorlar. Bakalim 2023 te neler olacak. Muhtemelen Cin'liler vazife alacak gibi ( bkz Yeni nesil moskwitch )

    Saygilarimi sunarim , tsk ederim . Metin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..