Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TOYOTA GAZOO Racing; Dakar 2023'te, 3 araçlık bir ekiple yarışacak

Son şampiyonlar Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel liderliği ele alacak. Güncellenmiş ve daha da acımasız, güçlü GR DKR Hilux T1+, efsanevi rallide zorlu rekabete hazır. TOYOTA GAZOO Racing, Ocak ayının başlarında üç araçlık bir takımla 2023 Dakar Rallisi'ne katılacak. Nasser Al-Attiyah ve yardımcı pilot Mathieu



 Baumel, Güney Afrika Ralli-Raid Şampiyonu Giniel de Villiers ve yardımcı pilot Dennis Murphy'nin yanı sıra Henk Lategan ve Brett Cummings ile birlikte liderliği ele geçirmek için mücadele edecekler..



Bu yarış, Nasser ve Mathieu'nun yine dünyanın en zorlu kros yarışlarını yer aldığı Dünya Ralli Raid Şampiyonası (W2RC) 2023 sezonunun başlangıcını gösteriyor.



İkili, 2023'te FIA'nın W2RC yarışlarının beş yarışında yarışacak. Şampiyona Ocak'ta Dakar Rallisi ile başlayacak ve ardından Şubat sonunda Abu Dhabi Çöl Mücadelesi gelecek; Nisan ayında Meksika'da Sonora Rallisi ve Ağustos sonunda Arjantin'de Desafio Ruta 40. Sezon, yine Ekim ortasında yapılması planlanan Fas Rallisi ile sona erecek.



Kalan iki ekip, aynı zamanda GR'nin devam eden test ve geliştirmesinde önemli bir bileşen olarak hizmet veren TOYOTA GAZOO Racing South Africa'nın (TGRSA) bir parçası olarak sezonun geri kalanında Güney Afrika Ralli-Raid Şampiyonası'nda (SARRC) yarışacak. DKR Hilux T1+. 2022'de yedi rauntluk SARRC'yi Giniel kazandı ve eski şampiyonlar Henk ve Brett, dünyanın en zorlu ralli serilerinden biri olarak kabul edilen şampiyonayı ikinci sırada tamamladı.



Zorlu 2022 yarış sezonu, Dakar ödüllü GR DKR Hilux T1+'yı kalite, dayanıklılık ve güvenilirlik açısından geliştirmek için TGR'ye kapsamlı fırsatlar sundu. Toyota'nın "Her zamankinden daha iyi arabalar yapma" hedefine uygun olarak ekipler  hem W2RC hem de SARRC'de tamamlanan 25.000 km'den fazla yarış ve testten yararlandı. Ayrıca ekipler, yollarda geçirdikleri toplam 130 gün sayesinde kendi yetkinliklerini daha da geliştirdiler ve ekip için hem W2RC hem de SARRC unvanlarını garantilediler.



2023 sezonu için FIA, T1+ Sınıfı araçlar ile T1U Sınıfındaki (nihai) benzerleri arasındaki performansı dengelemeyi amaçlayan kriterlerini geliştirdi. Güncellenen kuralların birincil odak noktası, rekabeti daha da zorlaştırarak rekabeti arttırmak. Örneğin, hem Sınıf T1+ hem de T1U arabaların tepe güç çıkışları 30kW azaltıldı. Güç eğrileri, değişikliği orantılı olarak harmanlayacak şekilde ayarlandı..



Aynı zamanda TGR, kalitesini, dayanıklılığını ve güvenilirliğini daha da artırmak amacıyla GR DKR Hilux T1+'ı sürekli olarak yükseltiyor ve otomobilin Dakar Rallisi, W2RC ve SARRC'nin zorlu koşullarına tamamen hazır olmasını sağlıyor. . Bu itibarla otomobilin diferansiyellerinde, süspansiyon parçalarında ve salıncaklarda güçlendirilmiş iyileştirmeler yapılmış. Şanzımanın vites değiştirme özelliklerine sahip olduğu gibi, tek amortisör kurulumu da optimize edilmiştir. Son olarak, yazılım en son yarış yakıtını kabul edecek ve aracın FIA tarafından belirlenen Performans Dengesi gereksinimlerine uygun olmasını sağlayacak şekilde ayarlandı.


Ekibin GR DKR Hilux T1+'ı geliştirmeye olan bağlılığı, Dakar 2023'e kayıtlı arabanın özel olarak girilen yedi versiyonuyla özel yarış topluluğu tarafından yansıtılıyor. Bu arabalar, GR DKR Hilux T1+ ile benzer kurulumlara ve teknik özelliklere sahip fabrika çıkışı olarak.

TGR ayrıca Toyota Land Cruiser'da yarışan Toyota Auto Body Co., Ltd.'nin bir ralli takımı olan Team Land Cruiser Toyota Auto Body'yi (TLC) destekler. 2022 Dakar Rallisi'nde üretim otomobil kategorisinde üst üste dokuzuncu galibiyetini elde etti. Ekip, 2023 Dakar Rallisi'nde yeni bir Land Cruiser 300 GR SPORT ile yarışacak ve seri üretim otomobil kategorisinde üst üste 10. zaferini hedefliyor.


HINO TEAM SUGAWARA, 2022 Dakar Rallisi'ne ilk kez yarış hibrit sistemi ile donatılmış bir araçla girdi ve kamyon kategorisinde genel klasmanda 22. oldu. 2023 Dakar Rallisi'nde geliştirilmiş hibrit sistemle donatılmış bir kamyonla katılacak.


Dakar 2023, 31 Aralık 2022'de Suudi Arabistan'ın kuzeybatı kıyısında, Ha'il şehrine doğru iç kesimlere gitmeden önce başlayacak. Oradan, rota güneydoğu yönünde devam ederek korkulan Boş Bölge'yi ikiye böler ve nihayet 15 Ocak 2023'te Dammam'daki bitiş noktasına varılır...



Alain Dujardyn, TGR W2RC Takım Patronu: 

"Bu yıl bizim için harika bir yıl oldu. İlk W2RC unvanını başarı listemize eklemeden önce Dakar 2022'yi kazanarak başladık. Giniel ayrıca bu yıl SARRC'yi kazandı ve üç ekibimize de hem W2RC hem de SARRC'deki başarıları için teşekkür etmek istiyorum. Daha iyisi için sürekli olarak sınırları zorladılar ve Glyn Hall'un teknik dehası, Dakar 2023'e hazırlanırken her zamankinden daha iyi hale getirerek, kazanan yarış arabamızı sürekli olarak geliştirmek için yorulmadan çalıştı."


Glyn Hall, TGR Dakar & SARRC Takım Patronu ve Teknik Direktörü: 

"Dakar 2023 yaklaşıyor ve Ocak ayında dünyanın en zorlu otomotiv yarışına üç araçlık bir ekiple katılacağımız için heyecanlıyız. Yıl boyunca GR DKR Hilux T1+ aracımızı geliştirmek için çok çalıştık ve hem yarışın hem de rekabetin zorluklarının üstesinden gelmek için iyi hazırlandığımıza eminiz.


Nasser Al-Attiyah: 

“2022 W2RC şampiyonluğunu kazanmak ilk hedefimdi ve bunu başardığımızı söylemekten gurur duyuyorum. Ayrıca, araba yıl boyunca istikrarlı bir şekilde daha iyi hale geldi ve Namibya'daki son testle, GR DKR Hilux T1+'nın şimdiye kadarki mümkün olan en iyi versiyonuna kilitlendiğimize eminim. Şimdi geriye kalan tek şey Suudi Arabistan'da yarışmak."


Giniel de Villiers: 

"Bu yıl, özellikle SARRC açısından bazı zorlu mücadeleler sundu. Bununla birlikte, 2022 şampiyonluğunu kazanmayı başardık ve bu nedenle takım olarak önemli ölçüde büyüdük. Araç aynı zamanda kişisel gelişimimize de ayak uydurdu ve bu Ocak ayında Dakar Rallisi'ne geri döneceğimiz için heyecanlıyız. SARRC unvanını kazanmak, bu Ocak ayında genel zafer için hazır olduğumuza olan inancımızı doğruladı ve yarışın başlaması için sabırsızlanıyoruz.”


Henk Lategan: 

"Dakar 2022, dik bir öğrenme eğrisi sundu ve bu yılın başlarındaki deneyimlerimizden memnunum. Şimdi bir kez daha zorluklarla yüzleşme zamanı, ancak bu yıl çok daha deneyimliyiz ve GR DKR Hilux T1+ her zamankinden daha iyi. Suudi Arabistan'a gidelim!”


 


ARAÇ NUMARALARI:

200 - Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel

205 - Giniel de Villiers / Dennis Murphy

217 - Henk Lategan / Brett Cummings


 


TEKNİK ÖZELLİKLER: GR DKR HILUX T1+ (2023)


Motor - V35A Üretim Motoru

Model - Land Cruiser 300

Motor Tipi - Twin Turbo, Benzin

Kontrol Düzenlemesi - FIA Referans Güç Eğrisi ile Sınırlı Yükseltme

Güç - 266 kW @ 5.100 rpm

Tork - 620 Nm

Motor Yönetimi - Motec

Şanzıman -  6 ileri Sıralı Vites

Diferansiyeller - Tümü Sınırlı Kayma (ön, orta, arka)

Debriyaj - Seramik İkiz Plaka, 215 mm

Konstrüksiyon - Boru Çerçeve

Tekerlek Mesafesi - 3.140 mm

Toplam Uzunluk - 4.810 mm

Toplam Genişlik - 2.300 mm

Toplam Yükseklik - 1.890 mm

Toplam Ağırlık - 2.000 kg, FIA Tarafından Düzenlenmiş Minimum (kuru ağırlık)

Gövde - Toyota Hilux Çift Kabinli Kamyonet, Tam Kompozit

Ön Süspansiyon - Çift Salıncak, 350 mm Hareket

Arka Süspansiyon - Çift Salıncak, 350 mm Hareket

Tekerlekler - Evo Kursu, 17 inç

Lastikler - BF Goodrich, 37 inç

Yakıt Deposu - FT3 Güvenlik Hücresi, 540 litre



DAKAR RALLY 2023―TGR TEAM SETUP

TOYOTA GAZOO Racing

200
Driver Nasser Al-Attiyah (Qatar)
Co-driver Mathieu Baumel (France)

205
Driver Giniel de Villiers (South Africa)
Co-driver Dennis Murphy (South Africa)


217
Driver Henk Lategan (South Africa)
Co-driver Brett Cummings (South Africa)

DAKAR RALLY 2023―TLC TEAM SETUP

Team Land Cruiser / Toyota Auto Body (TLC)

246
Driver Akira Miura (Japan)*
Co-driver Laurent Lichtleuchter (France)

250
Driver Ronald Basso (France)
Co-driver Jean-Michel Polato (France)
* Toyota Auto Body Employee

DAKAR RALLY 2023―HINO TEAM SUGAWARA TEAM SETUP

HINO TEAM SUGAWARA

519
Driver Teruhito Sugawara (Japan)
Co-driver Hirokazu Somemiya (Japan)
Mechanic Yuji Mochizuki (Japan)



Kaynak; https://newsroom.toyota.eu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..