Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En Yerli Elektrikli; Yeni Lada e-Largus

 AVTOVAZ, LADA e-Largus test çalışmalarının başladığını duyurdu. Pilot üretim 2023'ün sonunda LADA Izhevsk fabrikasında başlayacak 26 Aralık 2022'de Izhevsk'te LADA e-Largus elektrikli otomobilinin prototipinin bir sunumu gerçekleşti. Model, AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov tarafından bizzat Udmurtya Cumhuriyeti Başkanı Alexander Brechalov'a takdim edildi.



LADA e-Largus hem binek hem de ticari van versiyonlarında imal edilecek. Bu model en yerli Rus elektrikli arabası olacak. Son aylarda Rusya'da sunulan tüm yeni SKD projelerinin aksine, üretimin başlangıcında Rus tedarikçilerden alınan bileşenlerin kullanım payı en az %50 (veya 3600 puan) olacak.



e-Largus elektrikli araç prototiplerinin yol ve laboratuvar testleri döngüsü başladı. Yolcu ve station wagonlar, 110 kW gücünde sabit mıknatıslı senkron elektrik motoru ile donatılırken Lityum-iyon piller, motor bölmesinde ve daha önce benzin deposunun bulunduğu alanda yer alacak, bu da elektrikli aracın dengesi için ağırlık merkezinin alçaltılmasına ve yolcu bölmesinin ve bagajın kullanılabilir hacminin tamamen korunmasına olanak tanıyor(560 litre, beş koltuklu versiyonda).




e-Largus gösterge paneli, elektrikli aracın tüm sistemlerini, şarj seviyesini ve tek sürücü ile en az 400 km ve 100 kg faydalı yük (NEDC'ye göre) olacak menzili kontrol etmenizi sağlayan dijital bir kombinasyona sahiptir. metodoloji). Aracın toplam taşıma kapasitesi 430 kg. Güç ünitesinin ayarları, maksimum 145 km / s hız (elektronik olarak sınırlandırılmış) ve ayrıca dinamik hızlanma (10 sn -100 km / s) sağlar.



e-Largus prototipini sunan AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov şunları anlattı “LADA e-Largus, yabancı modellerin SKD montajında ​​​​dahil olan diğer Rus üreticilerin yakın zamanda sunulan tüm projelerinin aksine, en yerel Rus elektrikli aracıdır. AVTOVAZ'ın kendisi ve Rus bileşen endüstrisi, bu arabanın üretimi başlatıldığında gerekli parçaların en az %50'sini sağlayacaktır. Sadece bu tür oldukça yerelleştirilmiş projelerin devlet desteği alması gerektiğine inanıyorum. Yeni makine aynı anda birkaç hedefe ulaşmamızı sağlayacak. Bu, LADA Izhevsk otomobil fabrikasının üretim kapasitelerinin yüklenmesini, Rus mühendislik yeterliliklerinin geliştirilmesini ve gerçek bir Rus elektrikli otomobilinin üretimini içeriyor. 2023 yılı içinde Izhevsk'te bir e-Largus pilot partisi üretmeyi planlıyoruz.”



Udmurtya başkanı Alexander Brechalov, “Yıl boyunca Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile AVTOVAZ liderliğinde üretimi sürdürmek için çalıştık. Sonuçlarına göre işletme, hizmet ve destek işlevlerini sürdürerek LADA Vesta için bileşenler üretmeye devam ediyor. Ve burada Maxim Yurievich Sokolov, Denis Valentinovich Manturov'a çok minnettarım. e-Largus'un lansmanı, üretime bir başka destektir. Bu site için büyük planlarımız var, özellikle işletmenin arazisinde bir endüstri parkı oluşturmayı planlıyoruz. Bitmiş üretim tesislerinin toplam alanı 300 bin metrekare. Ayrıca Udmurtyalı şirketler, gelecekteki elektrikli araçlar için yedek parça tedarikinde AVTOVAZ ile işbirliği yapabilecek. Antenlerden radyo kayıt cihazlarına ve elektrikli camlara kadar çok çeşitli ürünler üretiyorlar.


Ayrıca, önümüzdeki yıllarda cumhuriyette şarj altyapısının geliştirilmesine özel önem verileceğini de sözlerine ekledi. Bugün Udmurtya'da 140'tan fazla elektrikli araç resmi olarak kayıtlı. İşletmede 13 elektrikli şarj istasyonu var ve gelecekte en az 40 tane planlanıyor.


Kaynak; https://www.lada.ru/

1 yorum:

  1. Yüzde 50 yerli parça ile mi üretiyorlar anlamadım ben? Renault Rusya dan çekilince Rusya yabancı parçalara ambargo olmadan ulaşabiliyor mu?
    Yoksa Çin den mi parça alıyor Ruslar?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..