Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

LADA NIVA Legend ve LADA Largus; Avtostat Artık Değer Güvenlik Derecelendirmesinin Kazananlarından Oldu

 LADA NIVA Legend ve LADA Largus , Avtostat analitik ajansı tarafından düzenlenen otomobillerin Artık Değer güvenlik derecelendirmesinin kazananları arasında yer aldı . 2011'den beri ajansın uzmanları yeni araba fiyatlarını aylık olarak izliyor ve 2012'den beri kullanılmış araba fiyatları da inceleniyor. 



2023 yılında, 45 marka, 232 model ve 663 modifikasyonun incelendiği (gövde tipi, motor hacmi ve şanzıman tipi dikkate alınarak) 9. kez derecelendirme gerçekleştirildi.



Kalıntı değer derecelendirmesi, aracın 3 yıllık bir çalışma süresi sağlar. Bu sefer analizde yeni bir arabanın 2019'daki fiyatı ve 2022'deki ikinci el fiyatı kullanıldı.




LADA Largus, yüksek kapasiteli istasyon vagonları (station wagon/SW) segmentinde lider oldu: araştırmacılar, arabanın üç yıl içinde yalnızca kalıntı değerini korumakla kalmayıp, hatta fiyatının arttığını buldu: endeksi % 123'e ulaştı.


LADA NIVA Legend, SUV (B) segmentinde üçüncü sırayı aldı, kalıntı değer endeksi % 131,6 olarak gerçekleşti. Avtostat'a göre bu gösterge, bugün bu arabaların sahiplerinin onları satın aldıkları fiyattan daha fazla satabileceklerini gösteriyor.


 Böylece, 2018'de LADA Largus, % 95,35 artık değer tutma göstererek MPV sınıfını kazandı ve 2022'de yine % 100,4'lük bir endeksle en likit istasyon vagonu oldu. Ve 2018'de SUV LADA NIVA Legend, SUV segmentinde ikinci sırayı aldı: otomobilin güvenlik değeri %  89,82 idi.



Kaynak; www.lada.ru 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..