Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni BMC Kasser II / K2

Farları, tamponu, ön tekerleklerin bulunduğu bölge başta olmak üzere ön tasarımı değişen Kirpi ll, 20 - 24 Şubat 2023 tarihlerinde Abu Dabi'de  gerçekleştirilen IDEX 2023 Savunma Araçları Fuarı'nda ziyaretçilerin önüne çıktı! Ancak farklı bir standta, farklı bir isimle!!!



BMC Savunma, bu fuarda yenilenmiş bir ön yüze sahip Amazon 4WD MPAV, Altuğ 8x8 APC ve Tulga 4x4 SUV ile yer aldı. Özellikle ön yüzü operasyon geçirmiş bir Kirpi ll MRAP ise Birleşik Arap Emirlikler'nde faaliyet gösteren International Golden Group'un (lGG) standında             K2 / Kasser ll adıyla yer aldı.



BAE'nin istekleri ve standartlarına göre değişim geçiren Kirpi ll'nin dış kısmında BMC markasına dair bir yazı veya görsel  yer almıyor.



Bu arada, BAE ve Katar;  BMC'nin bölgede ki önemli müşterilerinden ikiisi.

BMC Tulga, ilk kez yurt dışına çıkıyor

 Kirpi 2 üzerine geliştirilen Kasser 2'nin önceki modeli çok farklı ve BMC Kirpi gibi bir deneyimi var mı bilinmiyor.






Kaynak; https://twitter.com/bmcsavunma
http://www.iggroup.ae/
http://www.iggroup.ae/subsidiary-adv.html
http://www.iggroup.ae/subsidiary-aselsan.html
https://idexuae.ae/
https://www.tip.ae/news-events/
https://www.aljundi.ae/
https://www.janes.com/defence-news/news-detail/idex-2023-igg-to-deliver-kirpi-ii-mraps-to-yemen




3 yorum:

  1. BMC Kirpi ll daha ağır abi görünümüne kavuşmuş. Ukrayna savaşında epey iş yaptılar.

    YanıtlaSil
  2. Ön tasarım daha iyi olmuş. Ukrayna da çok iş yaptı bu araç.

    YanıtlaSil
  3. bizdekilerin yakışıklılığı iyi idi ama bunda ekstıradan bi çok kabarma var kaportada merak ettiğim bizinkiler ilk versiyonları zırh mühendisliksel ılarak çok hatalrı vardı ve bu modelle anlıyorumki direk israil aracından geliştirlmişti o da ilk kirpiden bahsediyorum şase uzunluğu vb vb tipi bile aynıydı sonra mayınlarda bu araçların ön kısmı resmen kopup uçtuğunu gördük orda değişiklik olsun diye yapılan farklılıklar hem bi işe yaramamış mayın için en azından hemde sadece ekleme ile oluşmuş kirpi 1 de 2 de çift katmanlı zırh kullanıyo rpg ve zırh delici mermiler kullanan tüfeklere karşı dayanıklı olsun diye 7.62 kalibre g3 bixsi silahlarının zırh delici mühimmatından bahsediyorum burda kurşuna karşı dayanklı fln dı ama işte ilk versiyonu mayınlar için çok güzel bi kurbandı internette bideosu var tonla inkar edicek olan hadi 1 video tamam 2 video tamam 3. tamam 5.6 ne fotoğraflarda da aracın durumu belli oluyo ztn daha zonra kirpi 2 geliştirildi yerden biraz daha yüksek emp ve uzaktan kumandalı kule sistemi takılan gene 2 katmanlı zırh ile donatılmış 10 10 20 ilk katman 10 sonrasında hafif bir boşluk .2 katman o da 10 olucak şekilde o araçlarda aha işte ne güzel kirpi 2 ders çıkarılıp geliştirilmiş bi araç diyodum ama aklıma yatmayan bazı fotoğraflar vardı zeytin dalı şu bu operasyonlarında bazı kirpi 2 araçları da kirpi 1 gibi kafes zırh ile donatılmıştı ekstıradan
    şimdi bunun olması aklımı çok karıştırdı bi dur dedim neden??? meğersem bunlar da delinilmiş bile rpg7 ile her başlığıyla değil tabiki köşeli sivri başlıklı versiyonu ile ilk katmanı da delip 2. katmanıda delmiş videosu çıktı önüme bu gün baktığım zaman bu aracın fotosuna kaıser israilden geliştirilme olduğunu kirpinin doğruladı bana şahsen resmen bi de bu araca o boşluğun bulunduğu noktaya ekstıradan kimyasal direnç oluşturacak maddeler ile destekleyip motorunu güçlendirdiler bu motor kompartmanı ve kaportadaki bi çok kabartma yeni motor daha fazla haicim istemesinden olabilir çöl iklimi olunca panjurda büyümüş bizim kirpiler ztn 20 tonluk bi ağırlığa sahipti bu şu demek bi mrap pro veya oshkosa göre çok hafif tüm bu iddaları birleştirince israilden gelen o araç ztn israil polis özelhareketın kullandığı türden bi araç yani navigatör hafif bi araç olması ama aynı zamanda da dayanıklı olması için üretilmiş bi araç bizdeki ejderlerde öyle polis özel harekat şehir içinde hep beraber bi organize iş yapıcakları için bi apartman binasına sadece el bombası kurşun geçirmezlik özelliği olsun yeter üzerine yapılmış ejderlerde rpg7 mühimattını kapıdan yemiş var böyle fotoğraflar ama bu araçlar polis aracı olmayacaktı bunlar ülke dışı operasyonlar aracı olucaktı burda çok kötü bir yönetiö ve hata görüyorum ben şahsen pusuda kalıp 15 20 dakıka kalan oshko tarzında mrappro tarzında araçlar üretilmeliydi israil çakması polis özel harekat aracı değil

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..