Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyanın En Büyük Elektrikli Araç imalatçısı BYD, Türkiye'ye Geliyor

Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya firması BYD (Build Your Dreams) ve 14 yıldır Toyota, 2016’dan bu yana Lexus’un Türkiye distribütörlük faaliyetlerini yürüten ALJ Türkiye, BYD’nin elektrikli binek ve ticari modellerinin Türkiye distribütörlüğü için niyet mektubu imzaladı. 



Şu ana kadar global olarak 3,5 milyondan fazla araç satışına ulaşan BYD, geniş elektrikli ürün gamı, premium tasarımı ve yüksek kalite anlayışı ile beraber yüksek menzil, performans ve güvenliği bir arada sunan “blade batarya” teknolojisiyle öncü rol oynuyor.



BYD, kendi aktarma organları sistemlerini, bataryalarını, otomotiv yarı iletkenlerini, elektrik motorlarını ve motor kontrol sistemlerini geliştiren dünyadaki tek elektrikli araç üreticisi olarak da öne çıkıyor. 

BYD Avrupa Genel Müdürü ve BYD Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı Michael Shu, BYD’nin yüksek teknolojiye sahip ürün yelpazesini, Türk tüketicilerinin beğenisine sunacak olmaktan büyük bir heyecan duyduklarını belirterek, “Türkiye pazarının potansiyeline inanıyoruz ve dünya lideri teknolojilerine sahip BYD modellerini, otomotiv sektöründe başarılı sonuçlara imza atan ALJ Türkiye ile koordinasyon içerisinde sunacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi. 




“BYD, ALJ’nin köklü deneyimi ile Türkiye’de önemli bir konuma sahip olacak”

ALJ Türkiye Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise, son 25 yıldır Türkiye otomotiv sektörüne önemli yatırımlar yapan ALJ Türkiye’nin BYD distribütörlüğüyle yeni bir yatırıma daha imza attığını belirterek, “ALJ Türkiye olarak dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD’nin son elektrikli teknolojisine sahip modellerini Türkiye pazarına ilk kez sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. ALJ’nin otomotiv distribütörlüğü konusundaki köklü deneyimi ve yüksek itibarı, BYD markasının da Türkiye pazarında önemli bir konuma sahip olmasına büyük katkı sağlayacak. BYD’nin elektrikli modellerinin, Türkiye’deki otomobil tutkunları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz” dedi.



BYD / BYD Auto Hakkında:

Çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD, daha iyi bir yaşam için teknolojik inovasyonlarıyla öne çıkıyor. 1995 yılında şarj edilebilir batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda Çin, ABD, Kanada, Japonya, Brezilya, Macaristan ve Hindistan dahil olmak üzere 30’dan fazla sanayi bölgesinde otomobil, demir yolu taşımacılığı, yeni enerji ve elektronik sektörlerinin dahil olduğu bir iş hacmine sahip.

2003 yılında kurulan BYD Auto, BYD’nin otomotiv kuruluşu olarak daha iyi bir yaşam için otomobil ve otomobil teknolojileri geliştiriyor. Global olarak çevreci teknolojileri otomobillere adapte etmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen BYD Auto, tam elektrikli ve plug-in hibrit araçlar geliştiriyor. Elektrikli araçlar ve bataryalar konusunda uzman olan şirket, Çin’de üst üste 9 yıldır en fazla yeni nesil enerjili (elektrikli ve plug-in hibrit) binek araç satan marka olmayı başarıyor. Merkezi Hollanda'da bulunan BYD Avrupa ise, BYD Grubu’nun ilk deniz aşırı kolu olarak Avrupa’da konumlandırıldı.

10 yorum:

  1. Chery ve Geely tası tarağı toplayıp gitmese hala satardı. Yarın tekrar gitmeyeceği ne malum? Demem o ki Çinli firmalar ha deyince pazar elde edemeyecek. İsterim ki elde etsinler, rekabet edebilsinler. Avrupalı firmaların nazından gına geldi. Bir de boyu uzun, vizyonu kısalardan.

    YanıtlaSil
  2. Togg sayesinde ülkemizde birçok farklı marka ve model göreceğiz. Togg ülkemize yeni markaların gelmesini sağlayıp onların yolunu açmıştır. Baktılar Togg gelecekte iyi ve sağlam bir yere gelecek Çinliler akın akın gelmeye başladı Türkiye pazarına. Bu da Togg'un doğru yolda olduğunu gösteriyor. Rekabet her zaman tüketiciye yarar fiyatlara da iyi bir şekilde yansıması olur. Togg gelecekte çok iyi bir yere gelecek Togg'umuz Türkiye'nin Tesla'sı olacak buna adım gibi eminin haydi Togg sahne senin

    Burak

    YanıtlaSil
  3. Bu marka dünyanın en büyük üreticisi olma potansiyeline sahip. Özellikle HAN modeli çok büyük başarı şansına sahip. Tabi buraya özel bir fiyatlandırma yapabilirlerse...

    YanıtlaSil
  4. Çin malı diye ön yargılı olmayın gerçekten sağlam araba zaten dünyada da bu arabanın hangi konumda olduğunu görürsünüz tasarımı çok güzel performansıda öyledir umarım fiyatı da uygun olursa tadından yenmez direk alırım

    YanıtlaSil
  5. Gelse ne olacak sanki. Millet karnını zor doyuruyor.

    YanıtlaSil
  6. Byd yani build your dreams kaliteli arabadır çinde bile ücreti yüksektir. Şuan çinde en düşük modelinin fiyatı 250 bin tl civarında ve çinde en çok satılan araba. Türkiye pazarına girerse togg'a rakip olur. Ama sırf fazla satılmasın diye tonlarca vergi koyarlar. 10 senedir çinde yaşıyorum şuandada çindeyim. Bu araba burada 90bin çin yuanı 2023 model sıfır türk parası karşılığı 250bin tl. Ötv mtv kdv ile ortalama 1 milyona gelir size.

    YanıtlaSil
  7. Chery ve BYD'den sonra Geely de yeniden Türkiye'de görmek istiyoruz

    YanıtlaSil
  8. Çok iyi haber ! BYD Atto 3 ötv / kdv öncesi iyi bir net fiyatla gelirse çok tutar. Almanya'da vergi öncesi fiyatı 35.250 Euro mevcut kurla Türkiye'ye vergiler öncesi 700.000TL ya da altında bir fiyatla girebilir ve ÖTV avantajından yararlanır. BYD şu an Tesla ile birlikte batarya temin sıkıntısı yaşamayan iki firmadan biri, çünkü bataryasını kendisi üretiyor. Bu yüzden bence bolca ithal edilmesi mümkün olur. Tabi 2. çeyrekte çıkacak TOGG'a rakip olacağı için büyük konuşmamak gerek.

    YanıtlaSil
  9. Başta şunu söyliyeyim; Chery'nin elektrikli modellerini bekliyorum,özellikle eq1 isimli minicar modelini...Valla hocam ,Omado 5 'in Türkiye de testini yapan Youtuberlar baya beğeniyor,hatta;Automag tv.Mert Yılmaz testinde; beni çok şaşırttı diyor. https://youtu.be/bNJ8WUGzeao

    YanıtlaSil
  10. hezimeti veya zaferi.. her durumda büyük olacak

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..