Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Citroen, Fiat, Opel, Peugeot , Vauxhall "K0" Bursa'da Tofaş Tarafından İmal Edilecek

 Stellantis ve Koç Holding, Tofaş'ı Güçlendiriyor ve Türkiye'deki Ortaklığını Geliştiriyor.. Stellantis, 2025 yılı başından itibaren üretime başlama hedefiyle, beş marka için planlanan hem orta boy hafif ticari araç hem de binek otomobil versiyonları olan yeni “K0” üretimini Tofaş'a tahsis edecektir. Mevcut Doblo üretiminin ise Temmuz 2023'te “K0” modelinin üretim hatlarında çalışmaya başlanıncaya kadar devam etmesi planlanıyor. Mevcut Fiat Egea/Tipo projesi 2025 yılı sonuna kadar uzatılacaktır.



 Koç Holding ve Stellantis N.V. müşterilere ve iş ortaklarına sınıfının en iyisi ürün ve hizmetlerin verimli bir şekilde sunulması, Türkiye'deki operasyon potansiyelinin artırılması amacıyla mevcut Tofaş ortak girişimlerini daha da genişletme ve büyütmeyi hedeflediklerini açıkladı. 

Bugün imzalanan yeni stratejik anlaşma ile Tofaş, Stellantis Türkiye dağıtım şirketi Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'nin sermayesinin tamamını satın alıyor. Sonuç olarak, Türkiye'de dağıtıma sunulan tüm Stellantis markaları - Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep®, Maserati, Opel ve Peugeot - Tofaş tarafından dağıtılacak.

Türkiye'deki tüm faaliyetlerin iki güçlü hissedarın desteğiyle tek bir çatı altında toplanması, dünya çapında ticari faaliyetlerde, üretimde ve Ar-Ge'de benzeri görülmemiş sinerjilere izin verirken, Türk tüketicisine daha geniş ve verimli ürün ve hizmetler sunmanın da yolunu açacaktır. Tofaş'ın potansiyelini daha da ileriye taşımak için yeni iş fırsatları da ufukta belirmektedir.



Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu “6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarmayı sürdürüyor, üzerimize düşeni kararlılıkla gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu zor dönemin atlatılmasında ülkemize yapılacak yatırımların büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu stratejik yatırım; üretim hacmi, ihracat performansı ve ar-ge yetkinlikleri ile şirketimiz Tofaş’ı otomotiv sektöründe çok daha önemli bir noktaya taşıyor. Türkiye otomotiv sektöründe lider konumundaki Tofaş, bu yeni yatırım ile hedeflerini büyütüyor ve iddiasını güçlendiriyor. Böyle zor bir süreçte gerçekleşen bu umut verici anlaşma topluluğumuzun ve ortağımızın ülkemize olan 


inancını da bir kez daha teyit ediyor. Ortaya çıkacak katma değer ile ülkemizin otomotivdeki rekabet gücünün artmasına hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Stellantis CEO'su Carlos Tavares ise "Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'da lider bir pazar payına ulaşmaya çalışırken, uzun vadeli stratejik planımız olan Dare Forward 2030'da kritik bir rol oynuyor" dedi. “Koç ile ortaklığımızı derinleştirmek sinerji yaratacak, değeri artıracak ve tüm segmentlerdeki Stellantis markaları için pazar potansiyelini büyütecektir. Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Tofaş ortak girişimimiz, önemli üretim ve Ar-Ge merkezlerimizden biridir. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu mevcut acı verici süreçte, sürdürülebilir bir geleceği umutla ve dayanıklıkla yeniden inşa etme kapasitesini dünyaya gösteren bir ülkede liderlik rolümüzü 50 yılı aşkın geçmişimizin ötesine taşıyacağı için bu anlaşma üzerinde çalışan ekiplere en içten teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu. 

Anlaşma ayrıca şunları da özetlemektedir:

• Stellantis, 2025 yılı başından itibaren üretime başlama hedefiyle 5 marka için planlanan hem orta boy hafif ticari araç hem de binek otomobil versiyonlarında “K0” modelinin üretimini Tofaş'a tahsis edecek.

• Mevcut Doblo üretiminin, Temmuz 2023'te “K0” modelinin üretim bantlarında çalışmalar başlayıncaya kadar devam etmesi planlanıyor.

• Mevcut Fiat Egea/Tipo projesi 2025 yılı sonuna kadar uzatılmıştır.

İlgili rekabet otoritelerinin onayı da dahil olmak üzere gerekli düzenleyici onaylara tabi olacak işlemin 2023 yılının ikinci yarısında tamamlanması beklenmektedir.


Stellantis Hakkında

Stellantis N.V. (NYSE: STLA / Euronext Milan: STLAM / Euronext Paris: STLAP) dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden ve ulaşım tedarikçilerindendir. Aralarında Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep®, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move ve Leasys gibi köklü bir geçmişe sahip ikonik markalar, yenilikçi ürün ve hizmetler konusunda vizyon sahibi kurucuların ve günümüz müşterilerinin tutkusunu yansıtıyor. 

Koç Holding Hakkında

Temelleri 1926 yılında atılan Koç Holding, Türkiye’nin en büyük ve başarılı şirketler topluluğundan biri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Fortune Global 500 sıralamasında yer alan tek Türk şirketidir. Enerji, otomotiv, dayanıklı tüketim ve finans sektörlerinde sahip olduğu güçlü rekabet avantajlarıyla lider pozisyonlara sahiptir. Koç Topluluğu kombine gelirleri, ihracatı, yarattığı istihdam, ödediği vergiler ve toplam piyasa değeri ile Borsa İstanbul’dan aldığı payla Türkiye’nin en büyük sanayi ve hizmet şirketleri topluluğudur. Milli gelirin yaklaşık yüzde 9’una karşılık gelen kombine gelirleri ve Türkiye ihracatındaki yaklaşık yüzde 7’lik payıyla Türk ekonomisinin itici gücü konumundadır. Koç Topluluğu’nun iş modelinin odağında faaliyet gösterdiği ülkeler ve dünya için sürdürülebilir değer yaratmak bulunmaktadır. 


Tofaş Hakkında:

Türkiye'nin önde gelen otomotiv şirketlerinden biri olan Tofaş, 1968 yılında kurulmuştur. Tofaş'ın hisselerinin %24,3'ü İstanbul borsasında işlem görmektedir; kalan hisselerin kontrolü Koç Holding ve Stellantis arasında eşit olarak paylaştırılmıştır. Tofaş'ın halka açık hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik endekslerinde de yer almaktadır. Stellantis'in önde gelen üretim ve Ar-Ge merkezlerinden biri olan Tofaş, ana ortaklığının global ürün geliştirme projelerinde önemli roller üstlenerek Türkiye ekonomisine, sanayisine ve Ar-Ge bilgi birikimine katma değer yaratmaktadır. Tofaş fabrikasında Fiat Doblò ve Fiorino'nun yanı sıra Fiat Tipo/Egea ailesinin sedan, hatchback, station wagon ve cross modelleri de üretiliyor. Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep®, Maserati, Ferrari markalarının distribütörü olarak Tofaş, Türkiye'de geniş bir marka ve ürün portföyü sunmaktadır. 



Kaynak; www.stellantis.com
https://www.koc.com.tr/
www.tofas.com.tr

15 yorum:

  1. Peki doğan slx de üretilecekmi

    YanıtlaSil
  2. Tüm bayilere ve bayi ağına geçmiş olsun. otokoç içinden geçer hepsinin 1-2 seneye herkes ne demek istediğimi anlar. Ayrıca ikinci el araçların yükselmesinde avis ve budget kiradan çıkan araçlarının satışında müdürlerin veya birilerinin başarılarını göstermek için devamlı zam pompaladığını hep gözlemledim gözlemliyorumda. ALLAH GÖZLERİNİ DOYURSUN. Lafım sahiplerine değil asla yada fabrikaya karlılığa oynayan aç gözlü yöneticilere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani Peugeot grubunun bazı modelleri ticariler haricinde de bursada mi üretilecek bunu mu anlamalıyız?

      Sil
    2. Üretimle alakalı değil satış servis ağı ile ilgili şeyler yazdım üretimde bir sıkıntı olacağını sanmam. Tofaş kalitesi belli zaten çok şükür ondan şüphem yok

      Sil
  3. Japona geçme vakti gelmiş

    YanıtlaSil
  4. Taşeronluk yapıp montaj sanayisine devam. Ha birde TOGG vardı ne oldu ona?

    YanıtlaSil
  5. Daha düzgün bir araç trafiği ve tedariği oluşacaktır diye düşünüyorum peugeot ve Citroen kendi kafalarına göre araç göndermeyi adet etti şu bir kaç aydır. Yurtdışında her bayiye en az 40 araç gönderilebilirken ülkeye ayda 10 araç giriyor bayi başına ağustosa kadar araç yok diye geri çevriliyoruz

    YanıtlaSil
  6. Bence bu Çinli korkusu, Avrupa firmaları özellikle Türkiye gibi alım gücünün düşük, otomobilin pahalı olduğu ülkelerde pazar payını hızla Çinlilere kaybedebilir. Bu yüzden Çinli araçlara karşı durabilmek için Türkiye operasyonunu güçlendirmek zorundalar. Stellantis bunun farkına vardı ve adımı atarak Türkiye operasyonunu çok daha iyi yönetecek olan Tofaş'a devretti. Umarım Tofaş açgözlü PSA distribütörünün verdiği zararı sonlandırır ve araçları ucuzlatıp bol miktarda ülkeye getirir. Servislere de çeki düzen getirirler.

    YanıtlaSil
  7. Tofaş ve Koç grubu için çok büyük bir başarı. Ama maalesef işte o koç grubunda olmayan o yenilikçilik burada da içimizdeki uhde. Tofaş'tan şehiriçi, ulaşılabilir, halk arabası olabilecek elektrikli araç üretimi beklerdik. Olmadı.

    YanıtlaSil
  8. Ford,Stellantis..ohh maşallah valla,bu büyüme çok güzel,Ford kamyonla dünyaya kafa tutmaya başlaması Amerika da olumlu karşılandı, sonuçta satış ve pazarlama yaşamın can damarı.. Bravo

    YanıtlaSil
  9. renault-nissan ın eski başkanı carlos ghosn , bir zamanlar yardımcısı olan adaşı tavares,i koltuğunu kapacak korkusuyla görevden uzaklaştırmıştı.

    YanıtlaSil
  10. Bunun piyasaya etkisi ne olabilir acaba artıları ve eksileri nedir? Fikri olan varsa lütfen cevap versinler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dış ülkede üretilen araçlar Tofaş tarafında Türkiye'de üretildiği zaman araç fiyatları lojistik vergi vs masraflari düşük olacağı için düşer.Ülkenin en ucuz markalari Fiat , Ford ve Renault sebebi ise Türkiye'de üretilmeleri.Ayrıca parçası Türkiye'de üretilen bir aracın yine yedek parça fiyatı da düşük olacaktır.Eksileri ise Tofaş'a bağlı tamamen.Eğer araçları iyi üretemezse söz konusu markalar , marka prestijini kaybedebilir.

      Sil
  11. Tofaş-Fiat diye küçümsediğiniz marka bugün Alfa Romeo'yu da üreten, Ferrari'yi de üreten, Maserati'yi de üreten, RAM'i de üreten Fiat'tır yani Stellantistir. Fiat bu markaların da sahibidir cahiller araştırın da öğrenin Stilo'yu da Bravo'yu da Cromayı da üreten Fiat'tır ey kör cahiller

    YanıtlaSil
  12. BU NEYİ DEGİŞTİRİR

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..