Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni LADA Vesta, Bantlardan İnmeye Başladı

Yeni nesil LADA Vesta, oldukça yerelleştirilmiş bir araç olarak motoru, şanzımanı, gövdesi, şasi parçaları, koltukları ve diğer iç elemanları Rusya'da üretilmektedir. Toplamda, otomobil, montajı geçen yıl Rusya'da düzenlenen yeni binek otomobillerin büyük çoğunluğunun çok ilerisinde olan 4.500 puanın üzerinde bir rekorla (719 Sayılı Kararnameye göre) yerelleştirildi.



Daha önce LADA Vesta'nın üretimi Izhevsk'te organize edilmişti. 2022 yılında AVTOVAZ'ın yabancı ortağının Rusya'dan ayrılmasının ardından LADA Vesta'nın üretimi Togliatti'deki üretim tesisine devredilen bu arabanın üretiminin önemli ölçüde artırılmasına karar verildi. 2022 yılı içerisinde gerekli bileşenlerin yerelleştirilmesine de özel bir önem verilmiştir. Şu anda Rusya'da toplamda 200'den fazla parça ve montaj üretiliyor, 



Yeni nesil LADA Vesta, standart olarak iki ön hava yastığı, ABS sistemi, LED optikler (farlar, sis farları, arka lambalar), ısıtmalı ön cam, aynalar ve ön koltuklar, klima, park sensörleri, direksiyon kontrolleri, 7 inç dokunmatik ekran, 17 inç alaşım jantlar donanımlardan bazıları.


“Yeni nesil LADA Vesta otomobilinin yaratılmasında zor koşullarda çalışan herkese teşekkür ediyorum. AVTOVAZ'ın yabancı ortakların ayrılmasından sonra hızla toparlandığını ve bileşen tabanının hızlandırılmış ithal ikamesi için bir rota belirlediğini belirtmek isterim. Yalnızca geçen yıl, 200'den fazla bileşen ve malzeme için yerel tedarikçiler bulundu" dedi.



AVTOVAZ Başkanı Maxim Sokolov konuyla ilgili şunları söylüyor: “AVTOVAZ tarihindeki en zorlu dış zorluklar karşısında şirket gelişimini sürdürüyor. Bize ve ekibimize sağladıkları destek için Rusya Federasyonu Hükümetine ve bölgesel makamlara minnettarız. Yeni nesil Vesta, LADA model yelpazesinin amiral gemisidir. En kısa sürede gerçekleştirilen çalışmalar için tüm AVTOVAZ ekibine teşekkür ederim. Bu gerçek bir emek başarısı!”


Samara Bölgesi Valisi Dmitry Azarov, bölgenin otomotiv endüstrisinin kalkınma yörüngesine dönmesini sağlayan sıkı çalışmaları için işletme personeline de teşekkür etti. “Yeni nesil LADA Vesta'nın piyasaya çıkması, AVTOVAZ'ın ve ülkenin tüm otomotiv endüstrisinin hayatında son derece önemli bir olaydır. Bu, işletmemizin tüm iş gücünün bir başarısı ve benzeri görülmemiş yaptırımlarla Rusya'nın ekonomik ve endüstriyel gücünü kırmaya çalışanlara bir yanıttır” dedi.


AVTOVAZ, yeni nesil LADA Vesta'nın gerekli bitmiş araç stoğu biriktikten sonra Mayıs 2023'te 300'den fazla bayinin showroomlarına girmesini bekliyor. Rekabetçi fiyatlar ve detaylı konfigürasyonlar daha sonra duyurulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..