Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

15 Mayıs'ta bir ilk gerçekleşecek üstelik dünyanında ilki olacak

 Değişim devam ediyor: emekledik, yürüdük, ata bindik sonra at arabası derken bisikletler, otomobiller yol aldı, Buhar gücü, benzin, mazot, LPG, LNG derken elektrik ve hidrojenli arabalar geleceğe doğru gidiyoruz. En önemlisi de otonom Türkçesiyle sürücüsüz araçlar. Yine otomobillerden başlandı. 15 Mayıs'ta ise farklı bir ilk yaşanacak!




Toplu ulaşımdaki ar-ge çalışmalarının bir sonucu yakında hayata geçiyor. Sürücüsüz otobüsler yolcu taşıyacak..

 Stagecoach adlı İskoç otobüs firması, dünyada ilk kez tam boyutlu ve sürücüsüz otobüs seferlerinin Mayıs ayında, ilk etapta kısa bir mesafede başlayacağını açıkladı.




Forth Road Köprüsü üzerinde 14 millik rota üzerinde  Ferrytoll parkı ile Fife ve Edinburgh Park tren- tramvay kavşağında gerçekleştirilecek.5 adet tek katlı otonom otobüs, haftada yaklaşık 10.000 yolcu  taşıyacak.





Sürücüsüz otobüsler 50 mph / 80  km ye kadar hızla seyahat etmelerini kolaylaştıracak  sensörlerlere sahip.  Araçlarda, (bizim otonom Mahmutbey metrosundaki gibi) iki sürücü acil durumlar için görev alıyor.. 

12 metre uzunluğundaki otobüslerin otonom seviyesi ise 4.


Birleşik Krallık hükümetine göre, Project CAVForth; dünyanın ilk tam boyutlu, sürücüsüz halk otobüsü hizmeti olacak.

İskoç hükümeti Ulaştırma Bakanı Kevin Stewart şunları söyledi: "Bu, bu yenilikçi ve iddialı proje için heyecan verici bir kilometre taşı ve Project CAVForth'un önümüzdeki ay yollara çıkmasını dört gözle bekliyorum."




Stagecoach UK Genel Müdürü Carla Stockton-Jones şunları ifade etti; "İngiltere'nin ilk otonom otobüs filosunu, aynı zamanda genel merkezimizin de bulunduğu ve her şeyin 40 yıl önce başladığı Doğu İskoçya'da tanıtmaktan heyecan duyuyoruz."


20 Ocak'ta ilk test gerçekleştirilmişti. Bir grup yolcu, Birleşik Krallık'ta halka açık yollarda tam boyutlu, sürücüsüz bir otobüsle seyahat eden ilk yolcular oldu.


Kaynak; https://www.stagecoachbus.com/
https://www.bbc.com/news/uk-scotland-edinburgh-east-fife-65175447
https://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-edinburgh-east-fife-64350096
https://www.stagecoachgroup.com/media/news-releases/2023/2023-04-04.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..