Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada'dan yine yeni bir Niva versiyonu

LADA, popüler NIVA Travel SUV' yelpazesini yeni bir üst versiyonla genişletiyor. Nisan 2023'te hokey hayranları için özel bir model serisi olan LADA NIVA Travel KHL satışa sunulacak.LADA NIVA Travel KHL, maksimum lüks konfigürasyon temel alınarak oluşturulurken gövdenin sütunları ve eşiklerindeki özel "Lig" sembolleri ve ek aksesuarların varlığı ile ayırt ediliyor. 



Aksesuar seti, bagajın sol veya sağ nişlerine yerleştirmek için bir düzenleyici çanta olan iç ve bagaj paspaslarını içerir. Aktif dinlenmeyi tercih eden hayranlar için, araca yükleme ve boşaltma sırasında tamponu kapatabilecek bagaj halısı önlüğü, sırt çantası ve özel seri logolu termal kupa bulunmaktadır.


LADA NIVA Travel KHL ekipmanlarının listesi içinde; ısıtmalı koltuklar ve ön cam, yıkayıcılı arka görüş kamerası, klima, multimedya sistemi, park sensörleri vb. içerir. Özel seri ayrıca şnorkelden oluşan bir Off-road paketi içerir. Ayrıca arazi tipi A/T lastikli antrasit alaşım jantlar bulunuyor.




Diğer taraftan Mart 2023 sonuçlarına göre Rusya Federasyonu otomobil satışları içinde  Mart 2022'ye göre % 89,9 artışla 23.335 adet ticari ve binek Lada satıldı. Bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın ilk üç ayına göre %21,9 artışla tüm modellerden toplamda 64.240 LADA satışı gerçekleşti


LADA Granta modelleri Mart ayında 16.254 adet sattı. Bu sonuç, Şubat 2023 ile aynı, ancak şirketin yabancı tedarikçilerden bileşen tedarikinde durma ile karşı karşıya kaldığı Mart 2022'deki modelin satış hacminden % 373,5 daha yüksek. Ayrıca Mart ayında 2.703 NIVA Legend SUV satıldı (Mart 2022'ye göre % 212,1) ve NIVA Travel satışları, geçen yılın Mart ayına göre % 83,1 artışla 3.721 araç olarak gerçekleşti.


JSC AVTOVAZ Başkanı Maxim Sokolov: “2023'ün ilk çeyreği olumlu sonuçlar verdi. LADA'nın üç aylık satışları, Rusya pazarının toparlanmasına ılımlı bir iyimserlikle bakmamızı sağlıyor. AVTOVAZ, üretim ritmini korumak ve bileşenlerin tedarikini sağlamak için her türlü çabayı göstermektedir. Şirket, ikinci çeyrekte yeni nesil LADA Vesta'nın satışına başlamayı ve St. Petersburg'da bir LADA üretim tesisi kurmayı planlıyor. Artan yaptırım baskısı tehdidine rağmen bugün AVTOVAZ, bu yıl 400.000'den fazla araç üretme planını doğruluyor.”


Kaynak; www.lada.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..