Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Adaylar; BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 408, Toyota Corolla Cross

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan “Türkiye’de Yılın Otomobili” finalinde yarışacak 7 aday model açıklandı. Otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD üyelerinin 23 Mayıs tarihinde yapacağı test sürüşünden sonra her model son kez oylanacak. 




Yapılacak oylamanın ardından 13 Haziran tarihinde düzenlenecek ödül töreninde birinci olan model ilan edilecek. OGD üyeleri ayrıca, bu yıl da “Yılın Tasarımı”, “Yılın İnovatif Projesi” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorileri kapsamında özel ödül verecek.


Bu yıl sekizincisi düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için belirlenen 33 aday arasından finalist 7 otomobil şu şekilde sıralanıyor;

“BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 408, Toyota Corolla Cross” 

 

“Türkiye’de Yılın Otomobili 2023” Bosch Car Service, Bridgestone, Intercity, Shell Helix Motor Yağları ve TÜVTÜRK sponsorluğunda gerçekleşiyor.

3 yorum:

  1. 1- opel astra (az girinti çıkıntı ile güzellik yakalamak zordur)
    2- toyota corolla cross (supra ve chr den sonra en güzel arabayı üretmiş)
    3- hyundai ionic 5 (biraz tesla cybertuck+ biraz opel astra + birazda audi q8 karışımı ama eski karışımların tersine epey uyumlu)
    ------------
    4- bmw x1, arkası 1.liği alır, önü (böbreği) 7.liği. ortası 4.
    4- xtrail dışı çirkin olsada kullanılabilirlik çok iyi, tr de fiyat alternatifi yoktu eskiden. şimdi hyundai ile kia dizeller rakip oldu.
    4- dacia jogger, dacia listesi değil bu.
    7- pejo 408, tasarım rezalet (dizayn demiyorum) direksiyon kadranı kapatıyor, bayiye gidince direksiyonu aşağıya indirmek gerekiyor diyorlar, yok arka koltuğa koyalım. vitese bastonla uzanıyorsunuz, kapılar camlar arabada konumlandırmalar berbat. araba ölçüleri ile görüş alanı facia. arka kapı ön kapıdan daha uzun, bagaj açılırken 1 metre uzağa gidin yoksa çenenize kroşeyi yersiniz. böyle tasarımın tek kabul göreceği yer var: poster olarak duvarda.

    YanıtlaSil
  2. Bunlardan sahip olmak istediğim ioniq 5 olurdu, tasarımı, teknolojisi harika bir araç.

    YanıtlaSil
  3. Yılın aracı yani yenilik farklılık teknolojileri vb gibi şeyler, şahsi beğeni vb şeyler değil diye bakınca IONIQ5 'in birinci olması gerekiyor, corolla cross ve 408 'de ilk 3'ü hak ediyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..