Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada, 2023'te 400 000'den fazla araç imal etmeyi planlıyor

Rusya-Ukrayna Savaşı sürüyor, bütün olumsuzluklara rağmen hayat devam ediyor, Avrasya'nın önemli otomobil markasının çalışmaları da .. Yaz başlangıcı için planlanan kurumsal tatil sırasında AVTOVAZ, son aylarda Rusya'da lokalize edilmiş bir dizi parça ve montajın konveyör onayını tamamlayacak veya aşamalı bir ithal ikame planının 



bir parçası olarak dost ülkelerden yeni ortaklar tarafından tedarik edecek.. Şu anda, birleşik kurumsal tatilin bitiminden önce tamamlanması planlanan bu bileşenler test ediliyor.


Ayrıca AVTOVAZ'ın üretim hacimlerini önemli ölçüde artırmayı planladığı yılın ikinci yarısında konveyörlerin istikrarlı çalışmasını sağlamak için tatil bitmeden ek bileşen stoklarının oluşturulması planlanıyor.


AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov: “Yaz başında üç haftalık tatilin bayi ağındaki arabaların mevcudiyetini etkilemeyeceğini, ancak karşılamak için ek bir bileşen rezervinin oluşmasını sağlayacağını belirtmek isterim. 2023 yılında 400 binden fazla otomobil imal etme hedefimiz var”


2022 yılında Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Samara Bölgesi Valisi ve Hükümeti'nin aktif desteğiyle AVTOVAZ'ın otomobil bileşenlerinin aşamalı olarak ithal ikamesi üzerinde çalıştığını hatırlayın. Sonuç olarak, Rusya'da 200'den fazla bileşen yerelleştirildi. Bu çalışma 2023 yılında da devam etmektedir.


St.Petersburg'daki tesis planlarına gelince, AVTOVAZ üretime başlama hazırlıklarını hızlandırdı ve bu yılın Mayıs-Haziran aylarında Neva'daki şehirde LADA markası altında otomobil üretmeye başlamayı planlıyor..



Kaynak; www.lada.ru

1 yorum:

  1. Editör bey Lamborghini Revuelto ile ilgili haber olmaması şaşırtıcı. Revuelto ile ilgili de haber yaparsanız çok sevinirim.

    Kaynak: https://tr.motor1.com/news/659658/2024-lamborghini-revuelto-tanitildii/
    https://www.webtekno.com/2024-lamborghini-revuelto-tanitildi-h133393.html
    https://www.donanimhaber.com/yeni-lamborghini-revuelto-tanitildi-iste-tasarimi-ve-ozellikleri--162073

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..