Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Hyundai i20, Zarif ve Sportif Tasarımıyla Yenileniyor

i20, konfor ve rahatlık için geliştirilen özellikleriyle de pratiklik ve güvenlik sunmaya devam ediyor.Hyundai, yakın zamanda şık tasarımıyla yollara çıkacak yeni i20'nin fotoğraflarını paylaştı. Makyajlanan otomobilin güvenlik ve sınıfının en iyisi bağlantı özellikleri, B segmentine şık bir alternatif sunuyor.




Yeni i20, göz alıcı bir ifade sergileyen şık ve modern bir dış görünüme sahip. Ön tamponun yeni şekli ve deseni, sportif radyatör ızgarasıyla birleşerek muhteşem bir görsellik oluşturuyor. Sportif unsurlarla zarif bir görünüm oluşturmak için geliştirilen bir diğer kısım ise arka tampon. Yeniden tasarlanmış bu arka tampona Z şeklindeki LED stop lambaları eşlik ediyor. Hyundai i20, yeni tasarlanmış 16 ve 17 inç jantlarıyla da dinamik görüntüsünü destekliyor.



i20'nin tasarımı, hem dış hem de iç mekanda orantı, mimari, stil ve teknolojiyi uyumlu hale getiren duygusal ve dinamik stiliyle övgü topluyor. Model, alçak tavan profili ve uzun dingil mesafesi sayesinde sportif duruşunu koruyor. Bu özellikler, hava direncini düşürerek aracın aerodinamiğini de geliştiriyor. Dinamik tasarımı ve aerodinamik özellikleri sayesinde üstün bir yol tutuşa sahip olan i20, yakıt verimliliğinde de oldukça başarılı. Yeni i20, kompakt B segmenti boyutlarıyla kullanıcılarına oldukça geniş bir iç hacim sunuyor. Bunun yanı sıra arka koltuklar dik konumdayken 352 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Arka koltuklar yatırıldığında da bu hacim 1.165 litreye kadar çıkıyor.



Hyundai ürün yelpazesine eklenen bu yeni model, sekiz gövde rengi ve isteğe bağlı siyah tavanla sunuluyor. Mevcut renklere eklenen yeni Metalik Sarı, Gri ve Meta Mavi, makyajlı i20’nin yeni özellikleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda sürücünün ve yolcuların ruh halini yeniden canlandırması için de kokpitin bazı bölümlerinde sarı renge yer verilmiş. 


Kusursuz teknoloji


Yeni i20, araç içi deneyimini yolcular için daha da kolay hale getiren en son bağlantı özellikleriyle birlikte geliyor. Hyundai i20, standart 4,2 inç LCD ekran, USB type-C, 4G ağına dayalı ikinci nesil eCall ve Over-the-Air (OTA) harita güncellemeleri ile donatılıyor.



Makyajlı model, isteğe bağlı olarak 10,25 inç gösterge, 10,25 inç multimedya ekranı, Apple CarPlay, Android Auto, kablosuz şarj cihazı ve en gelişmiş Bluelink® telematik güncellemesini de sunuyor.  Hyundai Smart Sense güvenlik özellikleri de artık standart. Ön Çarpışma Önleme Yardımcısı (FCA) şimdi bisikletlileri de içeriyor. FCA, öndeki araçlarla mesafeyi algılayarak olası kazaları tespit etmeye ve bunlardan kaçınmaya yardımcı oluyor. Şerit Takip Asistanı (LFA) ise aracın mevcut şeritte kalmasını sağlıyor. Arka Çapraz Trafik Asistanı (RCCA), arkadaki ve yandaki araçlarla olası çarpışma riski algıladığında park yerinden geri geri çıkarken otomatik fren uyguluyor. Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), sağ veya sol şeritte bir araç algılandığında dikiz aynalarında beliren görsel uyarıları kullanıyor. Navigasyon tabanlı Akıllı Hız Sabitleyici (NSCC) ise otoyollardaki virajları veya düzlükleri tahmin etmek için aracın navigasyon sistemini kullanıyor ve daha güvenli sürüş için hızı ayarlıyor. 



Sürücüler için akıllı bir seçim olan yeni i20, zarif ve sportif bir tasarım arayanların ilgisini çekecek. Yenilenen model, daha iyi araç içi aydınlatma için mevcut ampullerini LED teknolojisiyle değiştiriyor ve çok renkli ortam ışıklarına kavuşmuş oluyor. Böylece i20, iç aydınlatmanın rengini yolcuların ruh hallerine göre ayarlayabiliyor. Araçta üstün bir müzik keyfi için de BOSE® Premium ses sistemine yer veriliyor.


Yeni i20'nin üretimine 2023'ün üçüncü çeyreğinde Hyundai'nin İzmit’teki fabrikasında başlanacak ve daha sonra Avrupa ve Türkiye’de eş zamanlı olarak satışa sunulacak.

11 yorum:

  1. Şimdi bakıyorum bakıyorum bendeki kasa ile bunun arasında bir fark göremiyorum. Tampon dodikleri değişmiş sadece herhalde. Bu el frenini elektrikli el freni opsiyonlu olarak koyaydılar iyiydi. Üretilen Hyundailerin alayı Derince Limanından Gemilere yükleniyor Bayon i10 i20 her gün Tır dolusu gidiyor yani bayide araç bulmak onun için de biraz sıkıntılı olabilir.

    YanıtlaSil
  2. 120 beygir 1.0 turbo N line donanım mutlaka iç piyasaya verilmeli artık

    YanıtlaSil
  3. Eskileri de dahil olmak üzere i20 ler neden 4 bicon diğer araçlar hep en az 5 bicon

    YanıtlaSil
  4. Türkiye de fiyatı gereksiz yere boşuna boşuna şişirilmiş bir araç görüyorsunuz

    YanıtlaSil
  5. Araç alacağım zaman satış sitelerindeki filtrelerimde sadece Kia, Hyundai ve Mitsubishi ararım. Bakımları yapıldı mı sorunsuz binilir. Diğer iki marka Hyundai'den daha üstün araçlar yapıyor fakat ülkemize üretim katkısından dolayı Hyundai'yi daha çok tercih edip aldım. Halîhazırda Hyundai minibüsüm var, memnunum. Alman arabalarına bizim paramız yetmez ve ülkemize yatırımları yok. Toyota'ya lafım olmaz ama bence abartılı 2.el fiyatları. Fransız araca zaten sıfır olsa bakmam. Tasarım da tercih işi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercedes-Benz Aksaray fabrikasında kamyon ve Hoşdere fabrikasında otobüs üretimi yapıyor

      Sil
  6. Çok çabuk makyaj görüp yenileniyorlar. Renault ve Fiat ı bu yüzden tebrik ediyorum 7 ile 10 sene kasa değişmiyor

    YanıtlaSil
  7. Önceki kasanın mercekli farları ve görüntüsü aracı daha dolu ve lüks segmentte gösteriyordu şimdi Opel Corsa gibi bu şey olmuş, önceki kasanın farları ile şimdiki kasanın stopları birleşse daha güzel olurdu

    YanıtlaSil
  8. Şu kasayı makyajlamak yerine komple değiltieseler keşke, bu nedir ya.

    YanıtlaSil
  9. Satmıyorlarki, bayide yok, fabrikayı aradım üretim devam ediyormu dedim evet dediler araba satın dedim yok dediler. Koreye yazdım; galerilerde sıfır arabalar, bayileri arıyoruz yok diyorlar karaborsa var dedim. Hyundai Türkiye den aradılar bizi şikayet etmişsiniz diye. Evet ettim araba satmıyorsunuz, varsa verin dedim bayiye gidin dedi. Şehirdeki en büyük bayinin avukatı arkadaşım, onu soktum araya, ona rağmen alamadım araba yok dendi.



    Özetle yok

    YanıtlaSil
  10. İlk bakışta N modeli sandım. Çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..