Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Tedarikçi Konferansı düzenleyen Lada'nın en ucuz aracı Granta, Ağustos'ta 16785 adet satıldı

 7 Eylül'de JSC AVTOVAZ'ın üretim tesisinde Rusya ve ticari ilişkilerinin olduğu ülkelerden 400'den fazla şirket temsilcisinin katıldığı geleneksel uluslararası tedarikçi konferansı düzenlendi. Tedarikçi konferansının amacı, geçen yılki ortak çalışmanın sonuçlarını özetlemek ve yeni ürünlerin duyurulması ve işbirliğinin ticari yönlerinin güncellenmesi de dahil olmak üzere gelecek yıllara yönelik işbirliği planlarını




 onaylamak. Şu anda AVTOVAZ JSC'nin tedarikçi havuzunda konveyöre doğrudan teslimat yapan yaklaşık 500 ortağın yanı sıra 1.400'den fazla alt tedarikçi bulunmakta. Lada imalatı doğrultusunda çalışan yan sanayi toplamda yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam imkanı sunuyor.


2022-2023'te, yaptırımların giderek artan baskısına, ekonomik zorluklara, tedarik zincirlerindeki kırılmalara ve artan iş gücü sıkıntısına rağmen AVTOVAZ'ın en önemli başarısı, gerekli bileşenlerin çoğu tedarikçiden düzenli olarak tedarik edilmesi sayesinde işin sürekliliğini sağlamaktı. Şirket, ortaklarıyla birlikte LADA markasının teknolojik egemenliğini güçlendirmek, temel bileşenleri ve gerekli malzemeleri yerelleştirmek için sürekli çalışıyor. Bugüne kadar bin bileşen ve malzeme için bu çalışma başarıyla tamamlandı.


Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Albert Karimov: “Ortak çalışmalarımızın ana önceliklerinden biri kendi parça üretimimizin geliştirilmesidir. İlgili görevler yerli otomotiv endüstrisinin Kalkınma Stratejisinde belirtilmiştir. Bu kısımda, Otomotiv Bileşenleri Endüstriyel Kalkınma Fonu programı, Ar-Ge maliyetlerinin sübvansiyonu ve yeniden yapılanma maliyetlerinin sübvansiyonu da dahil olmak üzere bir dizi hükümet destek tedbirinin de çalışması amaçlanıyor. Endüstri topluluğuyla birlikte mevcut önlemleri güçlendirmek için çalışmaya devam ediyoruz; özellikle 2024'ten itibaren Teknolojik Kalkınma Ajansı, hibe miktarının artırıldığı ayrı bir "Otomotiv Bileşenleri" alt programı başlatacak. Ayrıca geniş endüstri işbirliğini de destekliyoruz. " açıklamasını yaptı..



AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov: “AVTOVAZ'a 2024-2025'te yeni otomobil üretimini artırmak, fiyatları kontrol etmek ve yeni modeller piyasaya sürmek için iddialı hedefler verildi. Başarıları doğrudan şirketimizin her bir ortağına ve onların gerekli miktarda bileşeni doğru zamanda ve gerekli kalitede istikrarlı bir şekilde tedarik etme becerisine bağlıdır. 2023 yılında Rusya otomotiv pazarının gelişimi ve doğudaki yeni ortaklarla birlikte yeni modeller piyasaya sürme planlarımız, AVTOVAZ'ın yaptığı gibi gelişimimize yatırım yapma zamanının geldiğini ve tedarikçilerin kendi bölümlerinin gelişiminin de artacağını gösteriyor. bu süreç mühendisliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu çalkantılı dönemi birlikte başarıyla atlatacağımıza ve Rus otomotiv endüstrisi için teknolojik egemenliğe ulaşacağımıza inanıyorum.” açıklamasında bulundu.



Diğer taraftan Ağustos 2023'ün sonunda Rusya'daki resmi LADA bayileri, markanın 33.325 ticari ve binek aracını sattı; bu, yalnızca 2023'teki en iyi sonuç değil, aynı zamanda Temmuz 2021'den bu yana en iyi rakam. Rusya Federasyonu'nda yalnızca 8 ayda 206.321 LADA arabası satıldı; bu, 2022'deki aynı rakamın 2 katı ve 2022 takvim yılının tamamındakinden % 9 daha fazla.


LADA Vesta, Mart 2022'den bu yana maksimum satışlarını güncelledi: Ağustos ayında 6.657 otomobil satıldı. Sadece 8 ayda 17.080 adet yeni nesil LADA Vesta satıldı.


Markanın en popüler ve uygun fiyatlı modeli LADA Granta, 16.785 adet (Ağustos 2022 itibarıyla +%44,9) satıldı.


NIVA Legend, Ağustos ayında 4.057 otomobil sattı; bu, 2014'ten bu yana en iyi rakam. NIVA Travel'ın Ağustos 2023'teki 5.399 SUV satışı, üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı.


JSC AVTOVAZ üretim oranlarını artırmaya devam ediyor ve bugün 2023 yılı sonuna kadar 400 binden fazla otomobil üretme planlarını doğruluyor. Eylül ayından bu yana, 1 No'lu Hat (Vesta) saatte 40 araba imal ediliyor, 3 No'lu Hat (NIVA) - 45 ve 5 No'lu Hat (Granta) - 54.


Kaynak; www.lada.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..