Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

VW Grubunun Cupra ve Jetta'dan Sonraki Yeni Markası Scout

 Cupra, Audi, Skoda gibi bir çok markasının yanı sıra  Jetta gibi yepyeni ama bildik bir isim Alman grubun yeni markası olarak gün sayıyor. Kuzey Amerika'nın arazi aracı efsanelerinden, tarihin karanlıklarına gömülen bir markalar topluluğunun 4x4 modeli, farklı bir şekilde de olsa hayat bulacak...



International Harvester, 4x4 dünyasının öncüsü Willys Overland / Jeep CJ modeline bir rakip olmak hedefiyle 1961 yılında IH Scout modelini yollara çıkardı. 2 kapılı bir SUV ve pikap tarzındaki  araç önden motorlu olup, arkadan ve 4x4 çekiş özellikleriyle arazilerde gezdi. Güç olarak IH/IHC/International Harvester, Nissan ve  AMC/ American Motors. Corp. imzalı motorlar kullandı.



1980 yılında bantlara veda eden Scout, 2010 yılından itibaren, bir süre, IH'in dağılmasıyla  gerçekleşen oluşumlardan biri olan Case IH tarafından ATV olarak imal edildi.



Bu arada; IHC grubu içinde bazı markalar kapanırken bazıları da farklı şirketler tarafından satın alındı. Case IH, Iveco ve New Holland'ında içinde bulunduğu CNH Industrial tarafından satın alınırken kamyon ve savunma araçları imal eden bölüm ise 1986 dan beri, Navistar International olarak yoluna devam etti, 

Amerikan Efsanesi REO, hala üretiliyormuş; KM500!!!

 2021 yılında da VW AG'ye ait Traton tarafından satın alındı. Traton; Brezilya'dan MAN, Scania ve Volkswagen Trucks markalarıyla Güney Amerika kıtasına hitap ediyor.



Volkswagen de yeni bir marka oluşturarak Jeep, RAM, GMC 'ye rakip olmak istiyor. Önceleri ABD'de üretim yapmak istenirken şimdiki hedef  (Alman Kleine Zeitung'ua göre) bir çok markaya araç imal eden  Magna Steyr ' e ürettirmek. Türkiye'de Karsan'ın yaptığı gibi.



2023 yılının ilk aylarında, Volkswagen; son derece çekici, dayanıklı SUV ve kamyonet segmentinde ikonik Scout markası için ABD'de yeni bir fabrika kurma planlarını duyurmuştu. Haliyle Yeni Scout Modelleri elektrikli motora sahip olacak..





Volkswagen Grup Markaları /Şirketleri

Audi
Ducati
Bentley
Lamborghini
Porsche
Volkswagen
Jetta
Skoda
Seat
Cupra
MAN
Neoplan
Scania
Navistar
IC Bus
Scout


Gruba yakın markalar  Bugatti  -  Rimac 


Faaliyette olmayan VW (Audi) markaları

Auto Union 
NSU 
DKW ( Dampf-Kraft-Wagen)
Horch
Wanderer




Kaynaklar/ Fotoğraflar; https://www.volkswagen-group.com/
https://navistar.com/
https://traton.com/
https://scoutmotors.com

2 yorum:

  1. Haberde yanlışlık var sanırım. Volkswagen, Rimac'ı satın almadı tersine Bugatti'yi Rimac'a pasladı yani Volkswagen'in Rimac'a almak gibi bir durumu yok olmadığı gibi Rimac'ta VAG Grubunda yer almıyor

    YanıtlaSil
  2. İlginiz için teşekkürler, yanlışlığı düzelttik. Zaman zaman Cupra'nın ön plana çıktığı, Seat'ın küçüleceği yönünde haberler yer alıyor; Basında , internette..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..