Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

AvtoVAZ, Lada Model Serilerinin Tamamını Yeniledi

15 Mayıs 2024'te Doğu Avrupa'nın önde gelen otomobil imalatçısı olan AVTOVAZ Grubuna bağlı LADA Izhevsk otomobil fabrikasında LADA Largus otomobillerinin seri üretimi başladı. Üretim hattından çıkan ilk araçlar  bir klasik olan steyşın vagondu. Izhevsk'teki  etkinliğe Udmurt Cumhuriyeti Başkanı Alexander Brechalov, AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov ve diğer yetkililer katıldı. 



Böylece AVTOVAZ, 2022 yılında yabancı ortağının ayrılması nedeniyle üretimi kesintiye uğrayan  otomobil serilerinin tamamını yeniledi..


LADA Largus üretiminin Tolyatti'den Izhevsk'e devredilmesi, AVTOVAZ Grubu'ndaki LADA arabalarının üretimini optimize etmeyi mümkün kıldı ve markanın daha da geliştirilmesi için temel attı - Togliatti'deki 1 No'lu Hattın kapasitesi kullanılacak bu yılın sonbaharında LADA Aura yönetici sedanlarının üretimi ve 2026'nın başında LADA Vesta platformunda gelecek vaat eden bir geçiş gerçekleşecek!





Largus üretim hattının taşınması, AVTOVAZ Grubu bünyesindeki otomobil fabrikalarının büyük ölçekli, hızlı ve kaliteli dönüşümünün eşsiz bir örneği oldu. Eylül 2023 ile Ocak 2024 arasında 1.200'den fazla ekipmanın taşınması, kurulumu ve devreye alınması sağlandı. Izhevsk'teki pres üretiminde, çoğunlukla ön elemanlar (çatı, kapılar, çamurluklar, kaput, yan duvarlar) olmak üzere 13 damgalı parça üretildi. Yıl sonuna kadar, toplamda 60'tan fazla pozisyon olmak üzere büyük ve orta boy damgalama parçalarına da hakim olunması planlanıyor.



Kaynak üretiminde 13 robot kuruldu ve boyama üretiminde 5 ana renge hakim olundu: “Buzlu”, “Platin”, “Panter”, “Borneo” ve “Kişniş”. Montaj hattı da modernize edildi ve burada dinamik test standları özel olarak LADA Largus için kalibre edildi.


Seri üretime başlamadan önce, test sonuçlarına göre yüksek kalite seviyesini doğrulayan bir test partisi karoseri ve bitmiş araba imal edildi.


Bu yılın sonuna kadar Rusların en yerli elektrikli otomobili e-Largus da dahil olmak üzere toplam 50 bin adete kadar LADA Largus'un Izhevsk'te üretilmesi planlanıyor. Largus ailesinin satışlarının başlayacağı tarih, önümüzdeki haftalarda açıklanacak, otomobilin tavsiye edilen perakende fiyatı 1.660.000 Ruble'den başlayacak.


AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov: “İzhevsk'teki LADA Largus montajının lansmanı, markamız ve AVTOVAZ için yılın ana etkinliklerinden biri. Bugün, yabancı bir ortağın ayrılması nedeniyle kesintiye uğrayan tüm karlı LADA model serisinin üretiminin restorasyonunu kutluyoruz. Ancak bu, ekibimizin burada duracağı anlamına gelmiyor. Rusya Hükümeti Birinci Başkan Yardımcısı Denis Manturov başkanlığındaki AVTOVAZ Yönetim Kurulu, önümüzdeki yıllarda hem yeni ürünleri hem de mevcut modelin yeniden tasarlanmış versiyonlarını göreceğimiz AVTOVAZ geliştirme stratejisini onayladı.  Yaptıkları çalışmalardan dolayı tüm LADA Izhevsk ekibine ve Togliatti meslektaşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca Largus platformu yerelleştirme projesine verdikleri kapsamlı destek için Rusya Makine Mühendisleri Birliği'ne, Udmurtya Hükümeti'ne, ülke liderlerine, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile diğer federal bakanlıklara ve departmanlara şükranlarımı sunuyorum.. ”


Udmurtya başkanı Alexander Brechalov şunları kaydetti: “Udmurtya'daki 7 yıllık çalışmam sırasında AVTOVAZ ve LADA Izhevsk bölgesi ile ilgili farklı duygular yaşadım. Zor bir an geldiğinde zevk ve gururdan işletmenin geleceğine ilişkin endişelere kadar. LADA Izhevsk bir marka ve Udmurtya'nın ve başkentinin bir parçası olduğundan, fabrika çalışanları ve cumhuriyet sakinleri arasında adil duygular vardı. Benzersiz bir tarih, insanlar ve onların yetkinlikleri var. Fabrika çalışanları otomobil üretiminin yeniden canlanacağına dair umutlarını asla kaybetmediler. Bu inançlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün tüm Udmurtya'nın hayatında tarihi bir olay gerçekleşti - LADA Izhevsk montaj hattını yeniden faaliyete geçirdi. Bunu mümkün kıldıkları için Rusya Federasyonu Hükümeti Birinci Başkan Yardımcısı Denis Valentinovich Manturov'a ve AVTOVAZ Başkanı Maxim Yurievich Sokolov'a teşekkür ediyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..