Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni motorlar tanıtılacak; hem doğalgaz, hem de biyogazla çalışıyor

Çok çeşitli düşük karbonlu güç seçenekleriyle bilinen  Scania Touring'ten yeni  LBG/LNG kombinasyonlu bir sistem geliyor.Hem doğal gaz hem de biyogaz ya da ikisinin bir karışımıyla çalışabilen bu sistem, biyogaza sorunsuz bir geçiş sağlayarak günümüzde sürdürülebilir uzun mesafe taşımacılığı için döngüsel ve ekonomik açıdan uygun bir çözüm sağlıyor.



Gazla çalışan yolcu otobüsleri, birçok ulaşım operatörü için son derece ilgi çekici bir seçenek sunarak, ekonomik yönleri de dikkate alacak şekilde sürdürülebilir kalkınmayı kolaylaştırıyor.



Scania Ürün Müdürü Carl-Johan Lööf: "Scania Touring'in yeni LBG/LNG versiyonu, büyük bir yatırım yapmadan veya operasyonları olumsuz etkilemeden daha sürdürülebilir olmak isteyen ekspres otobüs ve uzun mesafe operatörleri için mükemmel bir seçenektir."  diyor.



Yeni model, 410 hp (302 kW) güç ve 2000 Nm sağlayan 13 litrelik gaz motoruyla ve kullanıcıların yakıt maliyetlerini düşürmelerine olanak tanıyan bir verimlilikle geliyor. Standart tank seçeneğiyle 1.000 km'nin üzerinde sürüş menzili de sunuyor.


“Bu ürün size dizel motorlu bir otobüse eşdeğer güç, tork ve menzil sağlarken aslında gürültü seviyelerini azaltıyor ve daha düşük işletme maliyetleri sunuyor. Biyogaz kullanmanın sürdürülebilirlik faydalarını da eklerseniz, bu gerçekten olağanüstü bir çözümdür," diye açıklıyor Lööf.


Scania'nın öncü olmasıyla biyogaz, şehir içi ve banliyö otobüslerine güç sağlamak için uzun süredir sıkıştırılmış biçimde kullanılıyor. Geçtiğimiz birkaç yıldaki teknolojik gelişmeler, gazın soğutularak enerji yoğun sıvıya (LBG/LNG) dönüştürülmesini sağladı ve bu da onu uzun mesafeli güzergahlarda çalışan ağır ticari araçlar için daha uygun bir çözüm haline getirdi.


"Biyogaz, özellikle uzun mesafeli uygulamalarda ağır yük taşımacılığının karbondan arındırılmasında önemli bir rol oynayabilir. Yakıt üretimi ve tank istasyonlarına yönelik altyapı, özellikle Avrupa'da gerçekleşen devasa yatırımlarla birlikte genişlemeye devam ediyor” diyor Scania Sürdürülebilir Taşımacılık İş Müdürü Jonas Strömberg.


Biyogaz, kuyudan tekerleğe bakış açısıyla dizele kıyasla yüzde 90'a kadar CO2 emisyonu azaltımı sağlayan fosil içermeyen ve yenilenebilir bir yakıttır ve aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma için başka faydalar da sağlar. Yerel yakıt üretimi sayesinde şehirler ve belediyeler yerel istihdam yaratabilir ve yerel atık sorunlarını çözebilir, aynı zamanda enerji güvenliğini artırabilir ve karbon ve besin maddelerini toprağa geri getirebilir.


“Bu çözümler gerçekten döngüsel ve 13 litrelik gaz aktarma organımızın uzun mesafe operatörleri için piyasadaki en sürdürülebilir ve uygulanabilir seçenek olduğunu söyleyebilirim. Çevre için daha iyidir, sessizdir, akıllıdır ve belki de en önemlisi, her zaman ve her yerde mevcut olması, uzun mesafe operatörlerinin sürdürülebilir ulaşıma doğru büyük bir adım atmasına olanak tanır”, diye bitiriyor Strömberg.


Scania, 1900'lerin başından beri gaz motorları geliştirmektedir. Hem doğal gaz hem de biyogazla çalışma imkanı sayesinde, daha sürdürülebilir biyogaza geçişte mükemmel bir araçtırlar. Esnekliğe ek olarak motorlar hem sıvılaştırılmış gaz hem de sıkıştırılmış gazla da çalışabilir. Katkı maddeleri gerektirmedikleri için Scania'nın gaz motorları katkı maddelerinin mevcudiyetine bağlı değildir.


Scania Touring'in yeni gazlı güç aktarma organı seçeneği, Scania Beulas DD LBG/LNG'nin yanı sıra Scania Irizar gibi harici üstyapı imalatçısı ortaklarıyla üretilen otobüsleri ve yolcu otobüslerini içeren Scania'nın uzun mesafe segmentine yönelik mevcut gaz portföyüne katkıda bulunuyor. 



Scania,  yolcu ve yük taşımacılığında dünyanın önde gelen isimlerinden biri. 2023 yılında  91.652 adet kamyon, 5.075 adet otobüs ve 13.871 adet endüstriyel ve denizcilik güç sistemi teslim eden Scania 1891 yılında kuruldu.  58 bin kişiye iş imkanı sağlayan firma, 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Scania, Volkswagen Grubu na ait TRATON oluşumu içinde yer alıyor.



Kaynak: www.scania.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..