Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Baba-oğul ve STC, Çin'den Kazakistan'a geçti

Ali Eriç ve oğlu Alican Eriç’ten oluşan Türk takımının da aralarında olduğu 110 ekip, 8. Pekin-Paris Klâsik Otomobil Rallisi’nin Çin etabını tamamlayarak Kazakistan’a geçtiler! Alican Eriç’in pilot, Ali Eriç’in co-pilot olarak, Türk klasiği 1973 model Anadol STC-16 ile yarıştığı rallide baba-oğul, Çin’deki son günde yaşadıkları amortisör sorununun ardından benzinlerinin de bitmesiyle zorluklar yaşasalar da yarışa devam ediyorlar.

 

 Ekip, araçla ilgili sorunları giderdikten sonra Kazakistan sınırını geçerek Alma Ata’ya varmadan önceki günün tek “regularity” etabını hatasız ve kayıpsız tamamladılar. Alma Ata’daki serbest günde ise aracın yıkatılması, PETLAS’ın bölge temsilcisi tarafından lâstiklerin değişimi ve motor yağı değişimini tamamlayan ekip, böylece Pekin-Paris Rallisi’nin ikinci bölümü olan Alma Ata –İstanbul yolculuğu için hazırlıklarını tamamlamış oldular. 8. Pekin-Paris Klâsik Otomobil Rallisi’nde yarışan ekipler, 12 Haziran’da Türkiye’ye giriş yapacak ve sırasıyla Erzurum-Sivas-Ankara’da birer gece kaldıktan sonra 15 ve 16 Haziran’da İstanbul’da olacaklar.


18 Mayıs’ta Çin’in başkenti Pekin’den başlayan yarışa baba-oğul katılan Türk ekibi, yarışın 9. gününde henüz Çin sınırları içerisindeyken bir “regularity” etabının hemen öncesinde arka sol amortisörünü patlattı. Bu şekilde etabı güçlükle geçen ekip, etaptan hemen sonra arka sağ amortisörünü de kaybedince zor koşullu toprak zeminde hayli ter döktü. Alican Eriç ve Ali Eriç, asfalta kavuşmadan 12 km önce benzini de biten araçlarını, yarışa gönüllü destek veren bir kuruluşa ait başka bir araçla çektirerek o akşamki konaklama noktası olan Gobi’deki kamp yerine ulaştılar. Kamp yerinde organizasyonun 10 litrelik acil durum stoğu hakkını kullanan Türk ekibi, akşamüzeri başlayan kum fırtınasında çadırlarına çekildiler.



Ertesi günkü yarışın sonlarına doğru toprak zeminin sertleşmesine rağmen konaklama yerine ulaşan Türk ekibi, 11. günde yol şartlarının ağırlaşması ve arka amortisörlerinin işlevsiz kalması nedeniyle günün kalanını pas geçmeye ve asfalt yoldan doğrudan olarak Çin’in Urumçi şehrine gitmeye karar verdi. Baba-oğul Eriçler, Urumçi’de farklı yapıda bir çift amortisörü araçlarına uygun hale getirip taktırdıktan sonra gece çok geç saatte kamp alanına vardılar. Son birkaç gün içerisinde yaşadıkları sorunlar nedeniyle hayli puan kaybedip gerilere düşen ekip, tüm aksaklıklara ve çok az uyumalarına rağmen ertesi günkü etapları sorunsuzca tamamladı.


Kazakistan’a geçmeden önceki son durakta sabah folklor gösterileriyle uğurlanan 8. Pekin-Paris Klâsik Otomobil Rallisi ekipleri sınır geçişlerinde hayli vakit kaybettiler. Alican-Ali Eriç, eski başkent Alma Ata’ya varmadan önceki günün tek “regularity” etabını hatasız ve kayıpsız tamamlayarak Alma Ata’ya ulaştılar. Türk ekibi, 15. gün olan serbest günde aracın yıkatılması, PETLAS’ın bölge temsilcisi tarafından lâstiklerinin değişimi ve motor yağı değişiminden sonra, 8. Pekin-Paris Klâsik Otomobil Rallisi’nin Alma Ata – İstanbul arasında gerçekleşecek ikinci bölümü için hazırlıklarını tamamlamış oldular.


Yarışın Kazakistan’daki bölümü, Alma Ata’dan sonra Şimkent ve Kızılorda’ya devam ederek Aktau’da sona erecek. 8. Pekin-Paris Klâsik Otomobil Rallisi’ne katılan ekipler, Aktau’dan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye havayoluyla giderek, buraya feribotla gelecek olan araçlarını karşılayıp yarışa devam edecekler.


Dünyanın farklı ülkelerinden toplam 110 ekibin yarıştığı 8. Pekin-Paris Klâsik Otomobil Rallisi, toplam 36 gün sürecek maceralı bir yolculuğun ve yaklaşık 14.500 km’nin ardından 23 Haziran’da Paris’te son bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..