Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bora, eBike ve diğer iki tekerliler

Kanuni ; yeni yılla beraber mevcut  motosiklet ve
 atv modellerineyeni 9 araç daha ekledi.Sırasıyla; Klasik motosiklet sevenlerin beğenisini kazanacak olan Bora 125, üstten eksantrikli,euro3 normuna uygun çevreci motora sahip,Tigrina S, Wiki, 150'lik Atv'ler ve elektrikli E-Bike serisi..





Kanuni Motosiklet'in gelişen
motosiklet sektörü için bir değerlendirmesi;
Türkiye motosiklet sınavını yerli üreticiler ile kazandı 2006 yılında ithal motosiklete uygulanmaya başlanan ek vergi uygulaması sonrası yerli üretici sayısı son 3 yılda artmaya başladı. Söz konusu 3 yıllık dönemde Türkiye’de satılan toplam motosiklet adedi azalırken yerli motosiklet satışında ciddi artış görüldü. Yerli motosiklet toplam pazardaki pazar payını % 50’lerin üzerine çıkardı.

Bora 125





E-Bike
 Motosiklet sektöründe yerli istihdam ve know how gelişirken sektör Çin menşeli motosiklet furyası bitişinden bu yana tekrar toparlanmaya girdi. Sektörün en köklü firmalarından biri olan yerli üretici Kanuni, 2009 yılında Pazar payını % 3 oranında artırdı ve Pazar payını % 19’a çıkardı. Kanuni ürün gamındaki 17 modeli kendi tesislerinde üretirken 16 modeli Kore, Çin, Tayvan gibi ülkelerdeki tedarikçilerine imal ettiriyor. Model ve teknoloji yeniliklerini sürekli yaparak pazar payını artıran Kanuni 2010 yılında 5 yeni modeli piyasaya sunmaya hazırlanıyor.
Türkiye 2006 yılından itibaren Çinli motosiklet ürünleri istilasına uğradı ve Çin menşeli motosikletler Türkiye pazarında yaklaşık olarak başladığından bu yana pazarın yaklaşık olarak % 90 'ını oluşturdu. Yerli üreticileri standartlara uymayan ucuz malzemelerle rekabette zor durumda bırakan bu furya sonrası hükümet özellikle Çin menşeeli araçlara ek vergi uygulamaya başladı. Bu fon uygulamasından sonra yerli üreticilerin üretim bantları daha hızlı dönmeye başladı. Pazardaki yerli üretim payı % 10'lardan % 50'lerin üzerine çıktı. Kanuni'nin kurucu üyesi olduğu ve genellikle yerli motosiklet üreticilerinin oluşturduğu Motoder ( motosiklet Sanayicileri Derneği) toplam motosiklet pazarında hedefini % 75 'lere çıkarmayı hedefliyor.

Kanuni'nin dizel motosiklet projesi hızla (Kanuni.com.tr'ye göre) ilerliyor..





Kanuni ar-ge projelerinin yanında bazı firmalarla ortak çalışma içinde.Bu çalışmalar sonucunda yeni markalar ortaya çıkıyor;
ST-KANUNİ
HYOSUNG motosikletlerinin üreticisi Güney Kore’li S&T Motors ile ortak üretim yapmak istiyor.
HF-KANUNİ
Çin ve Türkiye'nin ortak markası, hafif ticari araç satıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..