Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Gençler; hybrid, cevreci, kiralık otomobil istiyor

 Çevreci, kiralık  ve ekonomik otomobiller!Otomobil, ulaşım gibi konularda; internet ve diğer iletişim araçları ki, sosyal medya özellikle bloglar  ve yeni araçların 4-5 yılda yenilenmesiyle tercihler, eğilimler değişmeye başladı.Bunda en büyük etkenler; teknoloji, çevreci araçlar
ve maliyettir..

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin (OYDER), tüketici davranışlarındaki değişim konusunda KPMG ile beraber yaptığı araştırmada; 30 yaşa kadar olan kişilerin otomobil satın almak yerine dönemsel kiralama yoluna gittikleri belirlendi. 

OYDER araştırmasında, özellikle küresel çapta gelişmiş ülkelerdeki yeni trendlerinyakın gelecekte Türkiye pazarı için de geçerli olacağı vurgulandı.Buna göre “Y”kuşağı olarak adlandırılan genç tüketiciler, otomobil satın almak yerine artık otomobili gerektiğinde kiralama yöntemine başvuruyor. Gelişmiş ülkelerde geçerli olan bu yöntemin Türkiye için otomotivde oluşmaya başladığı gözlemleniyor”
denildi.

Raporda yetkili satıcıların bu durum karşısında alacağı tedbirlerin önemli bir soru olarak karşılarına çıktığının altı çizilirken, “Bu gelişmeyi bekleyenler geç kalmadan kendi iş planlarını gözden geçirmeliler” ifadesine de yer verildi. OYDER’in araştırmasında ayrıca yakın gelecekte otomobil satın alacakların ucuz finansman seçenekleri ve ücretsiz periyodik bakım seçeneklerine önem vereceği ve bu kriterlerebakarak alım kararı verecekleri belirtildi. 

KPMG araştırmasında ayrıca; otomobil içinde teknolojik iletişim enstrümanlarının bulunması tercih edilmede markayı öne çekerken, fiyatların düşmesi ve destek sağlanması halinde hibrit ve elektrikli araçların satın alınmasını da öncelikli bir yere taşıyor. “Y” kuşağı gençler otomobil alımında egzosemisyon oranları düşük çevreci araçları tercih edeceklerini de belirtiyorlar.

1 yorum:

  1. Gençler artık bilinçli ve ileride Dünya nın yaşanılabilir olmasını istiyorlar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..