Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

144 Km'lik Rekor Samsun'dan Geldi

 Samsun rekorla çalkalandı!Samsun'da Dünya rekoru kırıldı. 
Bir önceki rekor Amerika Birleşik Devletleri'ndeydi.
83 km'den 144 km ye çıkan rekor, 200 beygirlik ,  2000 cc motora sahip arkadan itişli bir Toyota GT86 ile  elde edildi..
Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ve Spor Toto Teşkilatı’nın katkılarıyla rekor denemeleri Guinness World Records Türkiye Hakemi gözetiminde gerçekleştirdi. Ayrıca, Müller kendisine ait 2 saat 21 dakika 58 saniye ile en
uzun süre drift yapma rekorunu 3 saat 8 dakika 55 saniyeye çıkararak kendi rekorunu da yenilemiş oldu. Harald Müller’in drift rekorunu kırdığı Toyota GT86, arkadan itişli 2.0 Boxer motora ve 200 HP güce sahip bir spor otomobil. 
 Toyota   Yeni Dünya Drift Rekor denemesi için Türkiye’yi tercih eden Harald Müller, AVOK (Avrasya Otomobil Sporları Kulübü) davetlisi olarak geldiği Türkiye’de rekoru kırmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek “Toyota GT86 ile rekor denemelerini Türkiye’de yapma kararımın ne kadar doğru bir karar olduğunu görmekten mutluyum.” dedi. Rekortmen Pilot Harald Müller şunları söyledi;
 



 Samsunda Rekor kırdı“Yaklaşık iki yıldır bu rekor için çalışıyorduk. Çok zorlu bir sürecin ardından Samsun’da piste çıktım. Toyota GT86 ile yaklaşık 6 saat süren rekor denemesi süresinde rekoru kıracağıma inandım ve hiç durmadan devam ederek bunu başardım. Bu rekorda harika otomobil Toyota GT86’nın gösterdiği harika performans övgüye değer. Bu rekoru Soma’da hayatını kaybeden işçilere adıyorum”

 rekor


Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici de rekorun Guinness Records kuralları çerçevesinde yapıldığını ve rekorun onaylandığını belirtti. 
  rekor belgesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..