Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen Fiat'ı alacak mı?

İtalyan markalar topluluğu Alman panzeri tarafından satın mı alınacak?Bu soru, bugünlerde çok sorulmaya başlandı.Almanya kaynaklı bir habere göre Volkswagen Fiat'ı satın almak istiyor.Özellikle üretim sayısı çok olan markayı (Fiat) satıp daha dar bir alana hitap eden (Ferrari) markaya odaklanmak isteniyor.Bunlar yazılır çizilirken Fiat cephesinden böyle bir görüşme olmadığı açıklandı. 


Viat veya Fiatwagen


Daha önce Alfa Romeo'yu almak isteyen VW Gurubu dünyanın en büyük otomotiv firması olma amacından vazgeçmiyor.

Volkswagen'den başka halihazırda; Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Bugatti, Bentley, Porsche, Ducati, MAN, Scania markalarına sahip olan Alman devinin almak istediği Fiat markalar zincirinde ise Lancia, Alfa Romeo, Fiat, Abarth, Ferrari, Maserati, Chrysler, Dodge, Jeep, RAM bulunuyor..

Diğer taraftan Fiat Gurubu'nun İveco ( İveco, İveco Magirus, Astra, Seddan Atkinson, İrisbus, Heuliez, FPT) ve

New Holland Case ( Case, Steyr Traktör, New Holland) adlı ticari araç, motor, iş makinesi ve traktör imal eden iki bölümü daha var..




Bahsedilen haberi biraz daha yakından incelersek sadece Fiat markasını satmak veya ortak olmaktan bahsediliyor. Zira satılması istenen gurup son bir kaç sene içinde masaraflı bir iş olan Chrysler ve diğer markalarını neden alsın. Fiat'ın sahibi Agnelli ailesi de Ferrari'ye odaklanmak istediğini söylüyor. Bu durumda Fiat , Lancia ve Alfa Romeo ortaklık veya satın alma şeklinde el değiştirebilir...Zaten Lancia için de, sadece İtalya'ya yönelik bir model hedefleniyordu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..