Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İstiklal Marşı’nı Avrupa’ya dinlettiler

 Avrupa da sezonun ilk başarısı BMW'lerle yarışan Türk Ekibi BOM, ilk yarışta birinci olarak Türkiye'nin gururu oldu..Borusan Otomotiv Motorsport,İtalya’nın İmola Pisti’nde gerçekleşen İtalya EnduranceChampionsCup’ınilk yarışında 1’inci olarak hem Türk Bayrağı’nı göndere çekti hem de İstiklal Marşı’nı Avrupa’ya dinletti.
Türkiye’yi uluslararası motorsporları arenasında aralıksız 7 yıldır temsil eden Borusan Otomotiv Motorsport, bir ilke imza atarak hem sezonun hem de 3H İtalya EnduranceChampionsCup’ın ilk yarışında kendi grubunu 1’inci tamamlayarak İtalya’nın İmola Pisti’nde podyumda Türk Bayrağını dalgalandırdı ve Avrupa’yaİstiklal Marşı’mızı dinletti.
Efsanevi Pilot Ayrton Senna’nın geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiği İmola Pisti’nde, toplam 150 dakika süren yarışta BMW M3’ün pilotajında Aytaç Biter, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan vardı. Ortalama 50 dakikalık kullanım süresiyle direksiyon başına geçen pilotlar 4.909 metrelik 22 virajı bulunan pistte toplam 68 tur atarak hem mental hem de 
fiziksel olarak mücadele ettiler. 3 farklı grupta birbirinden güçlü otomobillerin 2 buçuk saatlik mücadelesine sahne olan İtalya Endurance Champions Cup’ta hatasız bir yarış çıkararak kazanan taraf olan Borusan Otomotiv Motorsport’un bundan sonraki yarışı ETCC ilk ayak yarışlarının yapılacağı Macaristan’ın Hungaroring Pisti’nde 02-03 Mayıs’ta gerçekleşecek.Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Toshiba, Borusan Lojistik ve Glasurit’tir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..