Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türk Takımı 2 Farklı Şampiyona da Bayrağımızı Dalgalandıracak

Ülkemizin uluslararası otomobil yarışlarında en deneyimli takımlarından BOM; bu yıl çıtayı biraz daha yükseğe kaldırıyor.Uluslararası arenada iki şampiyonayı birden kovalayacaklar..Türkiye’yi uluslararası motorsporları arenasında aralıksız 7 yıldır temsil eden ve ETCC 2014 sezonunda podyumda 4 kez Türk Bayrağı’nı dalgalandırarak


BMW lerden oluşan Türk Takımı rakiplerine meydan okuyor


 Türkiye ve kendi adına önemli bir başarı elde eden Borusan Otomotiv Motorsport, 2015 sezonunda yine Avrupa Pistleri’nde boy gösterecek.  Bu sezon 6 ayak - 12 yarışa çıkartılan ETCC ve bu yıl ilk kez yarışacağı ve






4 ayaktan oluşan İtalya Endurance Champions Cup’ta mücadele edecek Borusan Otomotiv Motorsport Avrupa’da 16 yarışta start alacak.

BOM Sezonu Endurance Champions Cup ile açıyor

Geçtiğimiz yıllarda 24H Dubai, 24H Barcelona, 6H Roma ve 12H Hungaroring yarışlarıyla endurans serilerinde deneyim kazanan Borusan Otomotiv Motorsport, bu sezon ilk kez 3Hİtalya Endurance Champions Cup’ı takip edecek. Toplam 4 yarıştan oluşan endurans programının ilk ayağı 11 Nisan’da İtalya’nın Imola Pisti’nde koşulacak. Efsanevi Brezilyalı pilot AyrtonSenna’nın geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiği pistte, Borusan Otomotiv Motorsport, BMW M3 otomobiliyle Aytaç Biter, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan ilepistte olacak. Ortalama 1 saatlik kullanım süresiyle direksiyon başına geçecek pilotlar 4.909 metrelik 22 virajı bulunan pistte en fazla tur sayısına ve km’ye ulaşmak için hem mental hem de fiziksel olarak mücadele edecekler.
ETCC’de hedef NationsCup

Borusan Otomotiv Motorsport, geçtiğimiz ETCC sezonunda, uluslararası arenadaki deneyimi ile dört kez podyuma çıkarak, bir Türk Takımı’nın Avrupa Pistleri’nde elde ettiği en önemli başarılardan birini elde etmiş ve hem ülkemiz hem de takımı adına haklı bir gurur yaşamıştı. BOM bu sezon ETCC’de hedef yükselterek, yarışan pilotların ülkeleri adına puan alarak sonucun belirlendiği Nations’ Cup’ta üst sıraları hedefleyecek ve Türkiye adına en çok puan alan takım olmak için mücadele edecek. Takım ETCC ilk ayak yarışlarının yapılacağı Macaristan’ın HungaroringPisti’nde araç parkındaki BMW 320 TC ve BMW 320si ile 2 otomobille iki farklı grupta start alacak. Yarışta BMW 320 TC’ın direksiyonunda Aytaç Biter, BMW320si’ın direksiyonunda ise İbrahim Okyay olacak.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Toshiba, Borusan Lojistik ve Glasurit’tir.




BOM 2015 YARIŞ TAKVİMİ


11-12 Nisan
İmola – İtalya
Endurance 1. Yarış

02-03 Mayıs
Hungaroring – Macaristan
ETCC 1&2 Yarışlar



23-24 Mayıs
Monza – İtalya
Endurance 2. Yarış



13-14 Haziran
Misano – İtalya
Endurance 3. Yarış

20-21 Haziran
Slovakiaring - Slovakya
ETCC 2&3 Yarışlar



27-28 Haziran
Paul Ricard – Fransa
ETCC 4&5 Yarışlar



05-06 Eylül
Brno – Çek Cumhuriyeti
ETCC 6&7 Yarışlar



19-20 Eylül
Zolder – Belçika
ETCC 8&9 Yarışlar



10-11 Ekim
Pergusa- Sicilya
ETCC 10&11 Yarışlar

14-15 Kasım
Vallelunga- İtalya
Endurance4. Yarış





Kaynak, www.borusanotomotivmotorsport.com
http://www.facebook.com/borusanotomotivmotorsport

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..