Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Tesla, istanbul, CH-R, Megane, i10, Civic ve Egea

Otomobil  dünyasının en çok dikkat çeken markası  TESLA, Türkiye'yi de hedeflemesine rağmen yakın zamanda İstanbul'da açılması beklenen satış merkezini askıya almış görünüyor..Güney Kore , Meksika gibi ülkelerin en kalabalık şehirlerinde mağazalar açmayı hedefleyen firma, açıklamalarında Mexico City, Taipei gibi farklı şehirlerden bahsetmesine rağmen İstanbul'un adı geçmiyor.Bu durum, İstanbul'un gözden çıkarıldığı anlamına gelmiyor.


 Tesla Türkiye


Zira firmanın şarj istasyonları haritasında İstanbul yer alıyor. 
Ayrıca 2016 sonuna kadar Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Sakarya gibi şehirlerde de şarj noktalarının olması bekleniyor.
Tesla, üretim sayısını arttırmak istiyor.Ancak üretim sürecinde bazı sıkıntılar olduğu muhakkak, üretilen araç sayısının azlığı bunu gösteriyor.


 Otomobilde son haberler


Türkiye de ise Tübitak'ın gözlerden uzak yerli otomobil çalışmaları devam ederken, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da üretim yapan uluslararası otomobil markaları, yeni modellerini sırayla bantlara alıyor.

Hyundai Assan, İzmit'te yenilenmiş haliyle i10'u,
Toyota, Adapazarı'nda  kompakt crossover , CH-R modelini,
Honda, İzmit'te 10. nesil Yeni Civic modelini,
Bursa'da Renault Yeni Megane Sedan'ı üretime alırken yakın zamanda da Tofaş; Fiat Egea/Tipo ailesinin yeni üyesi SW versiyonunu üretmeye başladı.

Bu araçlardan yepyeni bir model olan Toyota CH-R; 2.0 benzinli, 1.8 hibrid ve 1.2 turbo benzinli seçeneklerle, Türkiye'de hibrid olarak üretilen  ilk seri üretim otomobil olacak.

AutoMotorSport Türkiye'de yazılanlara göre; Tofaş'ın önümüzdeki dönemde Fiat Egea'ya sportif bir görev verme ihtimali bulunuyor!

Hali hazırda Türkiye'de TOFAŞ; Egea, Linea, Doblo, Fiorino 
Oyak-Renault; Clio, Clio Sport Tourer, Megane Sedan,
Toyota; Corolla, Verso ve CH-R,
Hyundai; i10 ve i20
Honda'da Civic modelini üretiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..