Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Elektrikliler Toyota, Chevrolet, Chery ve Haima'dan

Elektrikli otomobilde son gelişmeler, işbirlikleri hızla sürüyor.
Hibrit otomobil konusunda dünyanın bir numarası olan Toyota, şu sıralar dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin'de elektrikli otomobil üretmeye odaklanmış durumda.Avrupa'da Euro normları gittikçe  işleri zorlaştırıyor ve bu standartlara uyulmazsa firmaları büyük cezalar bekliyor.Benzer bir durumda, otomobil satışlarının  2018 yılında % 8, 2020 de ise % 12 oranında sıfır emisyonlu olmak zorunluluğu  olan Çin pazarında var.






Toyota'nın Çin'de imal edeceği ilk elektrikli model ise Sakarya'da da benzinli ve hibrit motorlu olarak üretilen C-HR.Elektrikli C-HR sadece Çin yollarına çıkacak.






Japon marka Çin'de bu kararı alırken Çinli Chery'de Avrupa'ya elektrikli otomobillerle çıkmak istiyor.  Exeed adıyla bir alt marka oluşturan Chery'nin hedefi Avrupa'da bir tasarım merkezi oluşturarak düşük ve sıfır emisyonlu araçlarla duygusal, çekici tasarımları birleştirerek  genç  nüfusun aklını çelmek!İlk Exeed ise beş kişilik bir SUV.İlk prototip Frankfurt otomobil fuarında tanıtılmıştı.



Elektrikli, hidrojenli çağ geliyor






Chevrolet, Cadillac, Buick gibi markalara sahip Amerikan General Motors Corporation,  2022 ye kadar  yirmi elektrikli aracı yollara çıkmayı hedefliyor. Bunlardan biri de  bir süre önce gruptan ayrılan Opel tasarımlarına benzeyen (!) Chevrolet Bolt EV.Bu model ayrıca Buick markasıylada üretilecek.


Emisyon'da yeni davalar geliyor, satışlar ve dizel motordan kaçış!


Daha önce Mazda otomobilleri imal eden Çinli Haima Motor Corp, elektrikli araç imalatçısı Xiaopeng Otomotiv Teknolojisi adlı firmayla ortak araç üretecek.İlk model bu yıl, 4 yıl içinde 50 0000 elektrikli otomobil bantlardan inecek.Adını yeni duyduğumuz bu otomobil markası Xiaopeng, 2014 yılında güney Çin'in Guangdong eyaletinde bulunan Guangzhou'da kuruldu. 


En çok, beyaz renk ve dizel otomobil ilgi görüyor







Diğer taraftan 2016 yılında, eskiden adı NextEV olan NIO, araçlarını üretmek için 
Jianghuai Automobile Co. ile 10 milyar yuan (1,5 milyar dolar) sözleşme imzalamış durumda.


Yeni Volkswagen Type 2 Electric ( Microbus / Bulli)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..