Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Renault ABD'den vazgeçti, Çin pazarına odaklanacak

Renault; mevcut pazarlarının yanında Çin'deki etkinliğini arttırmak istiyor.
Renault, Nissan, Mitsubishi, Dacia, İnfiniti, Datsun, Lada, Alpine ve Renault Samsung Motors'tan oluşan markalar zinciri; 2017 yılının ilk altı ayında 5.2 milyon adet otomobil  satarak dünyanın en büyük otomobil üreticisi  ünvanına sahip oldu.. İkinci sırada  ki Volkswagen Grubu 400,000 adet  daha az otomobil satarken, geçen yıllarda dünyanın en çok otomobil üreteni olan Toyota, Alman rakibinden 200 bin eksik bir rakamla üçüncü sırada.





Grup, Amerika Birleşik Devletleri'nde Infiniti, Nissan ve Mitsubishi modelleri ile iyi bir performans sergiliyor. YıllaR önce Renault 5, Renault 9, Renault 11,  Renault 21 , Renault 25 modelleriyle ABD yollarında yer almıştı.O yıllarda American Motors Corp.ile ortaklığı olan Renault'nun az evvel yazdığımız modelleri Renault veya Eagle markalarıyla satışa sunulmuştu.


RENAULT 9 AMERİKA


Fakat, Renault - Nissan İttifakı'nın yetkilileri; uzun dönemde olsa Amerika'da Renault markasıyla otomobil satmak gibi bir planlarının olmadığını açıklıyor.





Dünyanın en çok otomobil ve araç markasına sahip Çin pazarında, özellikle Nissan, Mitsubishi ve Renault üçlüsü büyük  satış rakamları hedefliyor..Diğer hedefler ise 2022 yılına kadar dünya genelinde yılda 14 000 000 otomobil satmak ve 12  yeni model elektrikli otomobil tanıtmak, markaları birbirine entegre ederek küçük, kompakt, orta ve elektrikli otomobiller aynı teknik yapıya sahip olarak ortak paylaşım en az  % 75 olacak.Bu durumda Yeni Mitsubishi Mirage, Renault Clio platformunu kullanacak.

Otomobil markaları el değiştiriyor, Çin yükselişte






Bu arada, Renault Güney Afrika,  Kwid serisine sınırlı sayıda  versiyon ekliyor.Serinin en üstü olan Kwid Xtreme modeli ABS içermeden üretiliyor. Araçta, ön ızgara,  ön ve arka tampon köşeleri, siyah tavan rayları, siyah plastik çamurluklar,  park sensörleri, otomatik kilit , tek hava yastığı ve  14 inç lik jantlar, 1000 cc'lik 3 silindirli benzinli motor (91 Nm tork) ile dikkat çekiyor.


En Yerli Otomobil Toyota Corolla!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..