Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Skoda Kodiaq, Dakar Rallisi’ni Tamamlayan İlk Skoda Oldu

Skoda Kodiaq, kırkıncısı düzenlenen efsanevi  yarış, Dakar Rallisi’ni , standart modeliyle geçti... Büyük SUV modeli Kodiaq, herhangi bir modifikasyona ihtiyaç duymadan Güney Amerika’daki çöl geçişini tamamlarken, bu zorlu yarışı tamamlayan ilk Skoda modeli oldu.





Seri üretim modeliyle Dakar’da görev alan Kodiaq, Peru, Bolivya ve Arjantin’den oluşan rotada BARTH Racing takımında destek aracı olarak görev aldı.





Skoda’nın Güney Amerika koşullarıyla ne kadar iyi baş edebileceğini kanıtlamak üzere tercih edilen Kodiaq, 10 bin kilometre civarında yol kat etti. 4500 metre gibi yüksek rakımlarda yer alan bölümlerin dışında, kum, kum tepeleri ve çamurla mücadele etmek zorunda kaldı.


Kenan, Yağız, Toprak, Can, Deniz ile Motor Sporları Altın Yıllarını Yaşıyor







Mavi ve beyaz renklerle kullanılan Skoda Kodiaq, sadece destek aracı olarak değil, takımı ve takım ekipmanlarını taşımak için de görevlendirildi. 7 kişilik taşıma kapasitesi ile öne çıkarken, geniş iç hacmiyle de avantaj sağladı. Kötü yol şartları, düşük kaliteli dizel yakıt ve diğer tüm etkenlerle başa çıkan Kodiaq, Dakar macerasını en ufak bir sorun yaşamadan tamamlamış oldu.


EuroNCAP çarpışma testlerinde; 7 otomobil, 5 yıldız aldı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..