Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

HEMA'DAN TOYOTA'YA, KiA'DAN FiAT'A

2001 krizinden sonra üretimi bırakan Hema Traktör, Ukrayna'da traktör fabrikası kuracak.Kayseri'de fabrikası bulunan Hema, Ukrayna'nın Karadeniz kıyılarında yine Hema markasıyla üretimle beraber başta Avrupa olmak üzere bir çok ülkeye ihracat yapmak istiyor.
Aslında kıyıda köşede kalan haberlere göre  2001 yılında Küba yönetimi Hema'dan traktör fabrikası kurmasını istemiş ancak yazışmalarda 





kopukluk olunca bu yatırım gerçekleşememiş. 

Küçük bir not; Hema ile Hattat / Hema Endüstri firmalarının sahipleri kardeş.

Geçtiğimiz yıl Japonya'daki nükleer santral kazası sonrası ihraç edilen araçlardan bir kısmı Rusya'dan
Japonya'ya geri gönderiliyor.İçinde otomobil ve otomobil parçalarınında yer aldığı bazı malzemeler Uzakdoğu Gümrük İdaresi tarafından açıklandı.
Son ekonomik veriler ve otomotiv teknolojileri beraber değerlendirildiğinde özellikle elektrikli otomobil konusunda küçük  ve yeni oluşacak rakiplerle büyük firmaların zorlanabileceği düşüncesi oluşuyor.

Yerli otomobil yatırımları gündemdeki yerini korurken dünya markalarının da Türkiye de üretim yapması çağrılarına satış rakamları ve oluşabilecek teşvik  durumu Volkswagen'i ilgisiz bırakmadı!Önümüzdeki süreçte yerli Volkwagen imalatı masaya yatırılıyor..Diğer taraftan bazı firmalarda Türkiye de üretim yaptırdıklarını ve bir anlamda yerli marka sayılmarının grektiğini kamuoyuna hatırlatıyor!

Chrysler'deki Fiat hisseleri artarken Fiat  grup olarak dünya genelinde iyi görünüyor. Daha önce ekonomik olarak toparlanmak için GM ile işbirliğine giden Fiat ,
bu durumdan kurtulur ve atağa geçerken yıllar önce Renault ve Mitsubishi ile işbirliği yapan sonrasında Mercedes Benz şemsiyesi altına giren Chrysler, Fiat ile mutlu bir hayat sürecek gibi görünüyor..
Son haber ve yorumlara göre ,  Toyota'n, arıza ve nükleer felaket sebebiyle kaybettiklerini bu yıl geri alacak çalışmalar  içinde..






Hyundai - KiA operasyonu Rusya'da devam ediyor.
Hyundai  Motor Manufactoring Rusya olarak  KiA RiO'nun hathback versiyonu üretilmeye başlandı.Şu an üretimde olan modelde manuel ve otomatik şanzıman ile 1.6 litre  benzinli motor yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..