Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

VESPA HEYECANI

Doğrusu, iki hafta öncesine kadar ; sadece adını ve motosikletlerini bildiğim Vespa'yla bu denli yakınlaşacağımı, onunda her türlü isteğime cevap vereciğini aklımın köşesinden geçirmezdim! Vespa ile tanışmamız; Bumerang (Hürriyet) ve Ferco Motor (Vespa ) işbirliği ile Vespa Academy'nin uzman kadrosu sayesinde gerçekleşti... 



Daha önce bisiklet deneyimi olan ama uzun zamandır onuda kullanmamış, motosiklete ise hayatında iki - üç kez oda yolcu olarak ( hocalarımızın deyimiyle artçı) binmiş olarak bir ilki yaşayacaktım..
Doğrusu biraz heyecanda yok değildi.
Bir etkinliğe, randevuya erken gitmenin her zaman iyi olacağı düşüncesiyle yola çıkıp,
bulmaca çözer gibi yeşillikler içinde Vespa Academy'e (ikinci olarak) ulaştım.
Özgehan / http://omactivities.blogspot.com ilk gelen blog yazarıydı.




Pistte Vespa'lar ve daha büyük güçteki motosikletlerde sıralanmış kullanıcılarını bekler durumdaydılar.
İlerleyen dakikalarda blog yazarları, Bumerang yetkilisi Hilal Meriç ve ekibi ile Vespa Academy'nin uzman kadrosu ile Vespa'mızı tanıyıp, ucundan da trafik kurallarını hatırlayıp test sürüşlerine başladık.





 


Öncesinde, altı üstü 6 beygirlik skooter kullanırsın, düşüncelerini ne kadar yanlış olduğunu hocalarımız verdikleri bilgilerle ortaya çıkardılar.. 


 


Vespa'ya dönersek; 



 


 rüzgarın yüzünüze vurması, müzik notası gibi gelen motor sesini hissetmeniz kadar güzel şeyleri yaşarken; dikkatinizin dağılıp tehlikeli durumlarla karşılaşmanız gibi tedirginlikler de aklınıza gelebiliyor. 


 


Tabi ki uzmanlarımızın verdiği temel eğitim ile bunları kısa zamanda aşıyorsunuz.
Test sürüşü yaptığımız araçların teknik özelliklerinden biraz bahsedelim.
Tek silindirli, 4 zamanlı, 2 sübaplı, 96 cc hacimde motor; 6.2 beygir gücünde.Karbüratörlü araç, otomatik vitese sahip. Kuru ağırlık 100 kilo.Otomatik vitesli olması hakiten güzel bir şey, gazı kendinize çevirerek arttırırken yavaşça ileri alınca vites düşürüp bir nevi motor freni yapıyorsunuz. Ancak gerektiğinde ve durmak istediğinizde soldaki arka freni 4 parmak ve sağdaki ön freni 2 parmakla yavaşça kullanmak gerekiyor.Skoterımızn deposu 7.5 litreolup motor Euro 3 normlarına uygun şekilde çalışıyor.En yüksek hız ise 81 km/H. 


 


Motosiklet kullanırken olmazsa olmazlardan biri olan kask - dizlik ve dirseklik üçlüsünü takıp araçlarımızı kullandık. Hakikaten araç / motosiklet kulanmak keyifli ve güzel,
güvenlik tedbirlerini de almak mutlak ve mutlak gerekli.


Etkinliğe katılan blog yazarları:
Özgehan Omağ, Kaan Göktaş, Yılmaz Asan, Zümrüt Bıyıklıoğlu, Ahmet Doğdu, Ceren Günay, Koray Öksüztepe, Gulden Kaygısız ve Hilal Meriç… 




Bumerang Deneyim Günleri'nde Vespa ile tanıştık, test ettik, keyif aldık ve sayılı saatler geçti..
Artık eve dönme ve yeni Deneyim Günleri'ni bekleme zamanı...
Bu organizasyonu hazzırlayan Bumerang ve Vespa Academy ekibine; bizlere böyle bir deneyim yaşattıkları için teşekkürler. 




Vespa'nın kırmızısı da Ferrari gibi duruyor!

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..