Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

FRANSA'DA LOGAN ; 7700, GRANTA; 5600 EURO (SYMBOL YOK)

Renault Symbol,Batı Avrupa dışında sevilen ve talep gören B sınıfı bir sedan otomobil. Aynı altyapıyı paylaşan Dacia Logan ve Lada Granta da gerek teknoloji gerekse ekonomik oluşu sebebiyle Symbol'ün izinden gidiyor..Renault, Dacia'yı Volkswagen Skoda örneğinde olduğu giibi yenileyerek model sayısını arttırdı.Dacia nın yanı sıra, Rusya ve beraberindeki




ülkelerde bir zamanlar yok satan Lada' da aynı yoldan gidiiyor. Renault- Nissan teknolojiisiyle güçlenmeye başlayan Lada, once Fiat işbirliğiyle üretilen Fiat 124 türevi Lada 2104 ve 2107 modellerine son verdi.Yakın zamanda Samara ve Priora modeleri de bantlara veda edecek.




Türkiye'de 90'lı yıllarda satış rekorları Lada; Geely'nin satışını yapan Anadolu Grubu tarafından satılıyordu.Türkiye'de Priora, Kalina ve Niva modelleriyle Azerbeycan Lada distribütörü Xezer Lada ve Demirbaş ortaklığı tarafından satılıyor.

Aynı Lada; Almanya, Fransa, İtalya gibi Avrupa Birliği ülkelerinde de satılıyor.




Dacia Logan ile Yeni (2013) Renault Symbol birebir aynı otomobil olup birkaç. ufak detay dışında farkı yok.Ancak Fransa'da Renault Symbol satılmazken ilginç olan aynı teknik özelliklere sahip





Dacia Logan ve Lada Granta Fransa'da satışa sunuluyor.Tabii ki bunda bu markaların Renault - Nissan ittifakına ait olması da etkili. Kriz yüzünden otomobil satışlarının ekonomik otolara yönelmesi de etkili olmuş olabilir..


Yeni Dacia Logan Fransa'da 7700 Euro'dan, Lada Priora Break 9999 Euro fiyatla satılıyor. Lada Granta'nın fiyatı ise internet sitesinde yer almazken daha önce Fransız basınında 5600 Euro 'dan satılacağı açıklanmıştı.

4 yorum:

  1. Renault> Dacia.


    Fiat> Autobianchi ?

    Nissan> Datsun ?

    http://www.autobild.de/artikel/autobianchi-und-datsun-3939923.html

    metin

    YanıtlaSil
  2. Hortlama devam edebilir Metin;
    İnnocenti, Simca...

    YanıtlaSil
  3. http://www.otometre.com/2013/04/datsundan-sonra-autobianchimi-geliyor.html

    YanıtlaSil
  4. Nihayet Alman'ya pazarina sunulmustur .
    Baslangic Fiyati : 9 ila 10000 Avro arasi

    http://www.lada.de/


    Metin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..