Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TOYOTA BiRiNCi, ASKAM ÜRETiME BAŞLIYOR, BMC iSE

Ekonomik zorluklar dünya devlerine fabrika kapattırırken, yeni modeller tanıtılıyor,  yeni fabrikalar kuruluyor veya yeni modeller  bantlara alınıyor..Kısaca hayatın kendisi gibi otomotivde de çıkışlar ve inişler sürüyor..
Son dört beş yıldır; geri çağırmalar, deprem, tsunami, ve sel olaylarından dolayı  sıkıntılı günler geçiren Toyota; kaybettiği dünya birinciliğini tekrar geri aldı.Özellikle üretimi İngiltere'ye kaydırılan Auris'in Türkiye'ye ayrılan sayısı Avrupa da artan talep yüzünden Türkiye ye kısıtlı sayıda verilecek.Yeni Corolla ise 2013 Haziran'ında tanıtılacak ve Toyota Türkiye Corolla'dan çok şeyler bekliyor..
Türkiye'nin ilk otomotiv tesislerinden olan Chrysler Sanayi şimdiki adıyla Askam, önümüzdeki
günlerde, Magaz,n Ulaşım'ın haberine tekrar üretime dönüyor.Kesin bir bilgi olmamakla beraber Chrysler, Dodge ve Desoto isimleri kullanılmayacak gibi!Onun yerine Dünyanın ve Çin'in önde gelen markalarından SinoTruk'un Howo modeli üretilecek..
Türkiye'nin  yerli otomotiv firmalarından BMC ise hala bocalıyor.Otoajanda'nın haberine göre haciz işlemleri de başlamış durumda..Stratejik değerde önemli araçlar üreten bir tesisin  bu hale düşmesine ve desteklenmemesine hayret ediyoruz.Yerli sanayiye katkısı, işgücü anlamında bu tesislere yardım edilmeli ve çalışır hale getirilmeli.. BMc gidişata göre ya satın alınacak yada ortaklık olacak gibi görünüyor. Yoksa firma sıradan bir tesis değil.
Bunlar olurken Ford-Otosan Yeni Cargo 1846 T'yi pazara sürdü.Bu kez Ford dünya genelinde çekildiği kamyon pazarına tekrar dönmüş oluyor..
İşbirlikler ise giderek artıyor; Toyota; Peugeot ve Citroen'le , Fiat ile Mazda,
 Toyota ile BMW, 
Chevrolet, GMC, Cadillac gibi markalara sahip GM yine Peugeot ve Citroen ile işbirliği içinde.Aklımıza gelmeyen v ve ğnümüzdeki süreçte bir çok işbirliği olacaktır..

2 yorum:

  1. Desenize Askam fason üretime başlayacak kenndi modellerini üretmeyecek. BMC yi de kim bilir hangi yabancı şirkete satacaklar. Oldu olacak Temsa'yı da komple kapatsınlar. Yerli otomobil üretilecek derken yerli ticari markalarımızı bir bir kaybediyoruz:(

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum.Yerli otomobil, yerli malı derken eldeki tesislerin kapanacak olamsı hiç kimseyi ilgilendirmiyor, nedense. Herhangi bir kuruluş veya işyeri çalışanın ücretini vermiyotsa ilgili otorite/kurum devreye girmeli çözmeli..Örnek BMC, kaç zmanadır, ihalelerdeki araçlar teslim edilemiyor, çalışanın parası verilmiyor ve hacizgeliyor. Ve halen seyirciler, izliyorlar..Avrupalı ve Çin firmalar kurt gibi bekliyorlar; avın en uygun
    zamanını..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..